Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

StrYke 

všechny recenze uživatele

Star Trek opět nezklamal a vrací se zase ve větší síle, než měl předchozí díl. Pomalu začínám věřit tomu, že se mi každý další díl líbí čím dál tím víc proto, že se mi čím dál tím víc líbí Star Trek celkově, protože jiné vysvětlení to asi nemá, což jenom dokazuje můj názor ke třetímu dílu, o kterém jiní tvrdí, že byl o hodně slabší než ostatní. To jsem ale tak trochu odbočil, myslím že navzdory mému názoru, že cestování časem nazpátek se filmu vůbec nevyplácí, by byl tento film stejně pro mně nejoblíbenějším dílem (nebo alespoň momentálně) série. Má to vtip, má to hloubku, má to myšlenku... Co víc si od Star Treku přát? Možná tak ještě o něco více akce, ale přece jenom, co by se do takovéhleho příběhu ještě dalo nastrkat? Herecké výkony jsou jedna báseň, to možná proto že tu konečně dostávají dostatečně prostoru všechny postavy - další velký klad. Leonard Nimoy v roli Spoka (Spok je nejlepší!! :D) je prvotřídní a i William Shatner a spol. odvádějí téměř bezchybný výkon. Prostředí s velrybami (ačkoli ve velmi špatných podmínkách) trochu dodává filmu odlehčující atmosféru. Abych se moc nerozkecával, tohle prostě... nemělo chybu. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tento a VI. díl mě snad přesvědčily, že se Star Trek dokáže pohodlně obléknout do jakéhokoliv žánru. A opravdu netuším, jak se na tenhle počin musí tvářit trekkies, ale já se opravdu bavil. Zápletka s párkem velryb, které mohou zachránit svět tím, že si promluví s ničivou sondou, byla pitomá až za nejzazší hranici, ale posádka musela mít důvod cestovat do dvacátého století, tak zvládnu i ten pitomý. A že se to odehrává právě ve dvacátém století není žádné překvapení - cestování časem ve filmech je nejčastěji z roku vzniku do minulosti/budoucnosti, nebo odtamtud zase do roku vzniku, málokdy z budoucnosti do minulosti nebo ještě nějak bizarněji a to mě mrzí. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednalo by sa asi o najgeniálnejší, zápletkou najvychytanejší a hereckými výkonmi naj uvoľnenejší film zo star trekovskej pôvodnej série nebyť posledných 10 minút, ktoré sú krížencom sci- fi a rodinných filmov v štýle zachráňte willyho. Od začiatku až po viac menej koniec je dej pútavý, vtipný - hlavne pán Nimoy - a obsahuje všetko čo si doslova vyžadujem u každého filmu z priestorovočasovou tématikou. Lenže práve týchto 10 minút pôsobí ako päsť na oko práve v tom, že sú vytvorené len a len preto aby to nejako skončilo a aby to bol happyend. Ale silené úsmevy a skoky do vody všetkých z lodi Enterprise aby si zaplávali z veľrybami.... veď uznajte ako to znie. Koniec potom nemá už ničím zaujať a celá tá atmosféra vyšumí do prázdna, ale zase až taká výtka to nie je. stále sa to dá ku koncu vypnúť a neprídete o nič čo by ste si nedomysleli. Plus tu vystupuje Catherine Hicks - budúca manželka reverenda Campdenna. No nebavte sa pri tom. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný Shatnerovský Star Trek, který kloubí dohromady více filmových žánrů a celkem úspěšně. Asi je to tím humorným nádechem, kterého by ovšem mohlo být více, že se mi to líbilo. Postavy se tu chovají uvěřitelně a nejsou to jen loutky na odříkávání dialogů. První minuty po vylodění se v San Franciscu jsou opravdu vtipné a hlavní dějová linie je zajímavá. -"Do you guys like Italian?" -"Yes." -"No." -"Yes." -"No." -"I love Italian and so do you." -"Yes." ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Vyloženě komediální Star Trek zavede ikonické hrdiny z vesmírné lodi Enterprise na výpravu zpátky časem do 80. let 20. století. Je to přesně tak ujeté jako tehdejší sci-fi taškařice s mimozemšťany v našem každodenním světě. Ekologické poselství je nepřehlédnutelné. Ale protože chybí pořádné zvraty, Cesta domů není ani napínavá ani moc akční. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Leonard Nimoy byl angažován jako režisér tohoto pokračování velmi brzy, a to dokonce ještě dříve, než se třetí díl dostal do kin. Vedení společnosti Paramount bylo spokojeno s jeho režisérskou prací na na filmu Star Trek III: Hledání Spocka, takže dostal pro své představy a návrhy k snímku zcela volnou ruku. (WolfR)
  • Leonard Nimoy byl osobně s výsledkem své režisérské práce velmi spokojen. V rozhovorech řekl, že režii tohoto dílu považuje za svůj největší dosavadní úspěch. Poté, co se i třetí pokračování stalo hitem (režiroval jej rovněž Nimoy), se i čtvrtý díl stal kasovním trhákem a Leonard Nimoy v Hollywoodu stvrdil svou pověst dobrého režiséra. (WolfR)
  • Po dlouhém jednání Shatner souhlasil, že bude v tomto pokračování hrát. Podle neoficiálních informací za roli inkasoval 2 milióny amerických dolarů. Ve smlouvě si navíc vymínil, že odměnou za jeho účast na tomto filmu bude post režiséra případného dalšího pokračování. Leonard Nimoy obdržel jako herec a režisér snímku 3 milióny amerických dolarů. (WolfR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno