Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velice podivný patvar, který má k povedenému star treku blízko asi tolik, jako Carcharodontosaurus k papričkám plněným balkánkým sýrem. Jedním z největší mínusů je, že až moc velký prostor tu má Kapitán Kirk, ze kterého někdo udělal kardinálního volodroida (což bych nesvaloval na režírujícího Shatnera, ovšem jen za předpokladu, že taky nevytvořil ten přeprasenej scénář) a většina toho, co pronáší jsou pitomosti, které se snaží tvářit jako vysoká filosofie, ale jde jí asi tolik, jako Twilightu a Ordinaci v růžový zahradě dohromady, navíc je tu celá zápletka prostě... Divná, hrozně blbá a nafialovělá. V tom špatném smyslu slova. Nicméně když pominu, že předchozí star treky jsou zábavné filmy, je to (o chlup perské kočky) pořád průměrný film, který sází na odlehčenou notu. A na nejhorší tábornickou písničku, co jsem kdy ve filmu slyšel. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Vůbec ne špatný Star Trek. Jediné, co vadí, je dost pomalejší tempo. Příběh o prorokovi hledajícím Boha pomocí únosu lodě Federace je sice ujetý, ale pořád lepší než např. záchrana velryb a jejich přenos do 23.století (viz Star Trek IV: Cesta domů). Trailer: http://www.csfd.cz/film/20585-star-trek-v-nejzazsi-hranice/videa/ ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bože, proč... Spock a létající boty? Uhura balící Scottyho? Kirk vs. bůh? Shatner se dostal k režii a snažil se ze svého kapitána udělat až moc velkého borce, což dopadlo nejhůř jak mohlo. Půl filmu tak jen nevěřícně kroutíte hlavou, co se to sakra děje a kam se poděla inteligence trekovských zápletek. Některá odhalení jsou sice fajn (McCoyův otec), jiná však z rodu debilních (Spockův bratr) a celý příběh je bohužel jen jedno velké rádoby filosofické krafání, které se nakonec promění v mlácení prázdné slámy. O zabitých hláškách a hrozných tricích nemluvě. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nedalo by sa vyslovene povedať, že je to zlý film. Rozhodne nenarúša žiadnu zo zaužívaných štruktúr, ktoré boli vytvorené v iných "star trek" filmoch. Nemá nejakú výraznejšiu scénu čo mu ako u predchádzajúcich filmoch, trocha podráža nohy, ale v konečnom dôsledku to nie je zlé. Scotty, Spock a Kirk tvoria zohranú trojicu, ktorá hláškuje, zachraňuje a behá z miesta na miesto a práve na to som si už akosi zvykol. Nevadí mi to, a baví ma na to pozerať. Plus je to všetko umocnené krátkou stopážou, teda aspoň kratšou ako u predchodcov, takže film má aj rýchlejšie napredovanie. Možno len to haló okolo zeme zasľúbenej bolo miestami až priveľmi prehnané. A rovnako ako to býva aj koniec. Ktorý sa snaží vždy spraviť nejakú moralizujúcu bodku za každým star trek filmom. Ale inak nemám čo vytknúť. Aj keď nejaký poriadny záporák by sa konečne hodil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A mě tohle docela bavilo. Je to takové místy docela naivní a nesnaží se to o akci, což mi ale nijak nevadilo. Seriál nemám nakoukaný, ale s těmi postavami jsem se celkem snadno sžil a dalo se s nimi tuhle rádoby filosofickou podívanou projít. Kirk, Spock a Bones jsou výborní a stojí to hlavně na nich, ale oni se zapojí i ostatní. A tak nějak to prostě stačí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Když měl film vyjít na DVD, požádal William Shatner studio Paramount o dodatečné peníze, aby film přiblížil svému původnímu záměru. Studio odmítlo. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama