Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (285)

Terva 

všechny recenze uživatele

Erotický thriller Základní Instinkt 2 pátrá po tom, co se stane, když se temnější část lidské duše dostane na povrch....... Není to zrovna má parketa, ale film se mi docela zamlouval. Scénář : Joe Eszterhas. Kamera : Gyula Pados. Hudba : Jerry Goldsmith, John Murphy. Hrají : Sharon Stone jako Catherine Tramell. I po několika letech od uvedení „kultovního“ Základního Instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky naprosto perfektně........ ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Scenáristická brilantnosť, ktorá robila jednotku takým zmysluplným filmovým zážitkom, v dvojke paradoxne zlyháva takmer na plnej čiare. Tento režisérsky počin Michaela Caton-Jonesa zachraňuje jedine výkon Sharon Stone, ktorej atraktívny vzhľad a ženské prednosti pozdvihovali podpriemer snímky o úroveň vyššie. ()

Reklama

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak nečekaně špatného jsem dlouho neviděl. První hodina filmu se vlekla jako dvě, druhá jako tři, Sharon Stone byla až lacině trapná a sexistické narážky, které pronášela v každé druhé větě, nudily. O nesympatickém panákovi, jenž jí byl co do neherectví rovnocenným protějškem, raději ani nemluvím. Michael Caton-Jones ten velkolepý průšvih bohužel nijak zachránit nedokázal, no a John Murphy by si bez Goldsmithova motivu ani "nevrznul". Zcela zbytečný snímek. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco strašného,ale výsledek byl ještě horší. To, že toto pokračování nemělo vzniknout mi bylo jasné hned od začátku, protože tím hlavním lákadlem původního snímku byl pro mě Douglas a rozhodně ne Sharon Stone. Ta se tady snaží vyškrábat zpět mezi elitu, ale za tuhle svojí roli si zaslouží jenom výsměch. Celý film je extrémně nudný a nedokáže vůbec ničím zaujmout. Dialogy jsou jak vystřižené s erotického filmu a režisér se snad na place vůbec neukázal. Herectví Davida Morrisseye má stejné účinky jako prášky na spaní a jediný David Thewlis to uhrál docela solidně. Tohle je zkrátka velkej průser, kterej by měl honem rychle zmizet v zapomnění. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka legendárního thrilleru Basic Instinct už byla o poznání slabší. Sharon byla sice pořád sexy, i když už o dost starší a měla nové vylepšené „nárazníky“ (silikony), ale i tak byla tím nejlepším, co nám toto pokračování nabídlo. Bohužel byla smůla, že si to bylo s původním filmem až moc podobné a novým tvůrcům se nepodařilo napodobit Verhoevenův styl. Nemyslím si však, že by šlo vyloženě o špatný film. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Zlatá malina 2006 v kategorii Nejhorší film, Nejhorší herečka v hlavní roli, Nejhorší scénář a Nejhorší pokračování. (Akumulátor)
  • V jedné ze scén donutí Dr. Glass (David Morrissey) Catherine (Sharon Stone), aby nekouřila v jeho kanceláři. Ta následně odhodí cigaretu na zem a usedá na židli. Když později vstává, cigareta je již pryč. (fisus)

Reklama

Reklama