Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malá Terezka přijíždí na prázdniny k babičce a dědovi, kteří tvoří svéráznou dvojici. Zatímco děda Malý, vesnický všeuměl, se celý život pokouší, samozřejmě marně, létat na rogalu, jeho žena vše shovívavě pozoruje a v klidu přitom pokuřuje doutníky. Prázdninová pohoda však netrvá dlouho. Místní zbohatlík a nepoctivec Napakunk chce, aby mu děda vyřezal sochu jeho dcery Pepiny v životní velikosti. Děda však odmítne. Pepina je totiž tak tlustá, že nenajde tak silné dřevo. Další den proto Napakunk porazí památnou lípu, pod níž se kdysi děda seznámil s babičkou, a přiveze ji dědovi. Ten ho však vyhodí a rozzlobený lakomec v noci zničí strašidelný park, který děda vyrobil pro Terezku. Té se podaří zachránit jediné dřevěné strašidýlko, Cvikýře. Ten nečekaně obživne a předvede Terezce své zázračné dovednosti. Nemůže sice konat dobré skutky, jen strašit, ale i toho dokáže Terezka využít. Od té chvíle se Napakunk stává obětí soustředěného útoku zlomyslných kouzel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná záležitost pro děti i nedospělé dospěláky.. Jiřina Bohdalová svým po křemílkovsku poťouchlým hláskem propůjčila hlas další nadpřirozené postavičce a to moc pěkně. Ale film se netočí jen o "nějakém" strašidle. Mě a myslím že i ostatním se mnohem víc líbil Josef Somr (hamty hamty, ať mám víc než tamty) a kouzelný Hrušínský st., který se svým rogalem a touhou alespoň jednou vzlétnout vytvořil krásnou roli, stejně kouzelnou jako např. doktor ve Vesničce střediskový. Opravdu pěkný pohodový film ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Strašidla z vikýře jsou veselou pohádkou pro malé i velké. Každý se snad někdy těšil na prázdniny k dědovi a babičce (i já nejsem vyjímkou). Nejinak tomu je i v případě malé Terezky, která touží po nějakém kamarádovi. To se jí jednoho večera splní a pak už začíná jedno dobrodružství za druhým... 60% ()

Reklama

Milda003 

všechny recenze uživatele

Taková fantasy česká filmová pohádka, kde holka z prahy přijede na prázdniny k babce a dědkovi a začnou se dít podivuhodné věci a všechno dopadne dobře a mají se všichni rádi. Za mlada když to davali v TV byli jsme z toho odvařený jako blázen, když se na to podívám dneska není to už žádná slávie, méně jak tři si to nezaslouží, ovšem to asi jen z nostalgie ;-). ()

Arccos

všechny recenze uživatele

Upřímně, je to spíše slabší, scénář i herecké výkony. Důvod, proč nemůžu ohodnotit, je ale ryze osobní vztah k tomuto filmu - natáčel se totiž v naší a sousední dědině a okolí. Dědečkova strašidla strašila (ve všech významech tohoto slova) na zahrádce domu ještě donedávna a možná, že tam ještě pořád jsou. EDIT PO LETECH: Tak strašidla tam už nejsou, stejně jako ten dům... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Spíše slabší scénář mohla hodně vysoko vytáhnout kvalitní režie. V tom případě by se z tohoto pohádkového filmu jistě stala velmi nadprůměrná záležitost... Bohužel, režie je velmi slabá a neohrabaná. I velmi dobří herci zde hrají velmi špatně, a jejich projev místy hraničí s naprostou křečí, protože vlastně neví, co a jak mají hrát... Škoda... 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Vůz, v kterém ve filmu jezdil Napakunk (Josef Somr), byl Mercedes Benz W 123 vyráběný od roku 1976. (JARDAHONDA)
  • Natáčeno v obci Machová v okrese Zlín. Dále v obcích Kojetín a Mysločovice, na zámku Račice, lomu Drysice a Kroměříži. (Vitex26)

Reklama

Reklama