Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divokými údolími Transylvánských Karpat ujíždí kočár se zástupcem londýnské advokátní kanceláře Harkerem. V horském průsmyku se má setkat s kočárem hraběte Drakuly, se kterým má jménem své firmy projednat koupi domu s pozemky poblíž Londýna. Místní obyvatelé vyjadřují zděšení, když jim řekne, za kým jede. On si však nebere jejich výstrahy příliš k srdci. Ale již při vstupu do Drakulova zámku se nemůže zbavit nepříjemnému pocitu... (Česká televize)

(více)

Recenze (98)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vlastně jediné, co mě na téhle adaptaci štvalo, byla ta přehnaně šílená výslovnost anglických názvů a snad teatrálnost, která může místy působit směšně, stejně tak jako detailní kamerové záběry na obličeje zúčastněných, zejména upírů. Jenomže, pokud jde o adaptace Draculy, je tahle jedna z nejlepších vůbec. Atmosféra je naprosto báječná, černobílá tomu neuvěřitelně přidává a Ilja Racek je skutečně velmi démonický a působivý, stejně tak i zbytek obsazení v čele se Schánilcem a Václavem Marešem. Délka je akorát, ani chvíli jsem se u toho nenudil, a na naivní prastarou televizní adaptaci je to skutečně výborné a já všemi deseti doporučuji, protože je to téměř dokonalá adaptace, jestli ne zcela. 85%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi dobré a sympatické české zpracování nejslavnějšího upírského krvesaje, které se atmosférou celkem dobře přibližuje Stokerově předloze. Je jasný, že příběhově je to značně okleštěné a celé to vypadá až moc televizně. Ovšem na to, za jakých podmínek to muselo vznikat to dopadlo opravdu výborně. Navíc Ilja Racek jako Drakula je opravdu démonicky a takový Ota Sklenička jako Van Helsing s ním drží krok. Po hříchu zapomenutý film. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Roztomilé televizní zpracování horrorového románu tak nějak po česku. Začátek filmu byl nadějný a celkem napínavý. Ovšem po přenesení se do Londýna a zmnožením postav ubylo napětí a příběh byl vyprávěný stroze, bez emocí, jako dokumentárně, včetně rychlého konce. Ale jak jsme psal v úvodu, příběh působí až roztomile naivně, uteče celkem rychle a některé momenty mají svou sílu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Siahol som na tento "klenot" vyslovene zo zvedavosti. Zaujímalo ma, ako si "naši" tvorcovia ČSR, poradili s predlohou od Bram Stokera. Mám dva výtlačky. Prvotnú, a z pred pár rokov, údajne neskrátenú verziu, ktorá je dva krát hrubšia ako "originál". Nemôžem si pomôcť, no mal som to po pár minútach, chuť vypnúť. Nemám problém sledovať TV inscenácie, no toto mi prišlo ako nezáživné divadelné predstavenie, ktorému sa vôbec nedarilo vyvolať môj záujem. Je tu mnoho "pätiek", a mňa by tak zaujímalo, koľko rokov majú užívatelia, ktorí zašli k tak (pre mňa) extrémne vysokému hodnoteniu. Chcel som dať tri, no bohužiaľ, ako si mi ušla ruka tým "správnym" smerom .. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nečetla jsem originál a zřejmě si ho nikdy nepřečtu. Knihy a filmy o upírech mi prostě nesedí. Snažila jsem se znovu podívat na film, který jsem viděla jako malá a u kterého jsem se tehdy bála. Bohužel, kýžený efekt se nedostavil. Vadila mi horší technická kvalita, nesedly mi ani jednoduché trikové efekty, chyběla mi napjatá atmosféra. Jako útěchu pro tvůrce a milovníky podobného žánru na sebe musím prásknout, že se mi nelíbilo ani Psycho ani Ptáci. Asi příště odolám a podobným filmů se prostě vyhnu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry Drakulova zámku byly natáčeny na hradě v Lipnici nad Sázavou. (míba)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno