Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na letecké základně „ochránců“ vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Fuego 

všechny recenze uživatele

A navzdory odapdářům! plné čtyři hvězdy! První je za letadla a letadlovej film vůbec. Druhá za úchvatné letecké záběry, za to, že všecko bylo reálné, žádná postprodukce a triky, letadla létala k sobě až na 30 cm a níž než 30 m nad zemí, pilotovali je mj. dvé francouzská stíhací esa, použití speciálních kamer, z nichž jedna byla využita jen pro tento film a za záběry Paříže, natočené jen za jediný den (natočeno během přehlídky na francouzský státní svátek 14.7., kdy pouze v tento den nad Paříž smějí letadla). Třetí samozřejmě za tři krásné kočky, z nichž bohužel ta nakonec záporňačka moc připomíná Meg Rayan, kterou tajně (teď už veřejně) miluju :- ). A čtvrtá za toho nádhernýho Vought F4U Corsair, na kterým se svlíkala jedna z těch tří krasavic. Dal bych i pátou, ale sorry, podělali jste to, příběh a scénář stáli oba za prd a nevuyžili jste potenciál, co tohle téma mohlo nabídnout. Top Gunu, který jste chtěli předstihnout, nesaháte ani po achillovky, Sorry. Ale stejně se mi to líbilo, protože éra, zvlášť stíhačky a krásný ženský prostě miluju. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Sky Fighters, film, který vám zkratuje všechny logické obvody. To tak makám doma s puštěnou televizí a nestačím zírat. COOL fakt dokáže vyhmátnout ty největší koniny. Někdy vtipné koniny, ale ne dneska. Při představě, že by mohly věci fungovat aspoň z 5 % tak jako v tomhle filmu, chytám záchvaty smíchu. Je to tak blbé, až je to blbé. Strašná nuda. Na to, aby to mohlo být tak blbé až je to zábavné se to bere moc vážně. Ten film má dvě fakt povedené a stylové scény. Stryptýz pro vojáky a překročení nadzvukové rychlosti těsně nad základnou teroristů. A ten stryptýz je lepší. Což je u filmu o pilotech stíhaček smutné. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Evropský a světově poslední snímek o letadlech a životě jejich pilotů honosící se faktem, že úchvatné záběry letadel na nebi jsou skutečné, bez jediného umělého pixelu navíc. Na tohle si už v současné době netroufne ani Hollywood. A je na co se koukat. Nerušeně k tomu působí příběh, který přes svůj thrillerový žánr netlačí na pilu a je vyprávěn velice volně a klidně. A tak vznikl pohodový odpočinkový film, který akčně založené diváky sice zklame, ale jinak mnohé nijak neurazí. ()

FlashCZ 

všechny recenze uživatele

Není to nabušená bomba, ale má to co do sebe. Po dlouhé době film o moderní formě létání. Akce a scény ve vzduchu podkreslené dobrým soundtrackem mě celkem nadchly. A příběh o kolo kterého se to vše točí je celkem realistický a dobře zpracovaný. Při větší konkurenci by bodová známka asi trochu klesla ale takhle nemůžu dát jinak! ()

Le artist nova 

všechny recenze uživatele

Již od prvotních minut bylo jasné, že se jedná o pouhý průměrný snímek. S touhle zatrpkle kyselou náladou jsem i na film pohlížel a podrobně kritizoval. Chvílemi ubohé dialogy, jenž mají navodit vážnosti celému filmu, vystřídá absurdní milostná scéna. Co ovšem musím vyzdvihnout, je příběh, protože většina podobných filmů má příběh předvídatelný již z úvodních titulků, zde jste do poslední chvíle s úžasem pozorovali, jak vás některé "průměrné" snímky mohou občas i příjemně překvapit i když víte, že z toho nic víc nebude. (+ za jeden ze soundtracků od Placeba) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Gérard Pires je držitelem licencí na pilotování čehokoli od helikoptéry až po dopravní letoun. (Mahalik)
  • Snímek vznikal ve spolupráci s Francouzskými vzdušnými silami, proto dostal režisér povolení využít několik vynikajících pilotů. Mohli dokonce překročit bezpečnostní pravidla, díky čemuž vznikly vskutku neobvyklé záběry. Například běžné je, že letadla se k sobě ve vzduchu nepřiblíží víc jak na několik desítek metrů, ale piloti ve filmu tuto vzdálenost občas snížili i na jeden metr. (imro)

Reklama

Reklama