Reklama

Reklama

Antropofág

(festivalový název)
  • Česko Jedlík (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Niekoľkočlenná partia turistov sa loďou vyberie na vzdialený ostrov. Po príchode však zdesene zisťuje, že miesto je podozrivo prázdne a osoby, ktoré sa mali na ostrove nachádzať záhadne zmizli. Keďže loď s ktorou skupina priplávala je v nedohľadne, začína boj o holé prežitie. Na nových obyvateľov ostrova si totiž brúsi zuby krvilačný kanibal Nikos Karamanlis (Eastman). (Tomco)

(více)

Recenze (84)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Když karty neodpovídají na budoucnost tomu, kdo se na ni ptá, znamená to, že ji nemá." D´Amatovy snímky se občas snaží vybočit a šokovat, chybí jim však preciznost a originalita italských mistrů, jaké představují Fulci, Argento, L.Bava aj. Nijak nápaditá vyvražďovačka skupinky lidí uvězněných na ostrově je osolena několika drsnějšími gore scénami, které dnes však hororového fanouška stěží překvapí, natož šokují. Italskou filmovou hudbu 80.let mám vcelku rád, zde ale byla dobrá a funkční jen zčásti. Místy šlo o nepříjemné břinkání na klimpr. Osobně se mi nejvíce líbily dvě scény - bouře vypadala hodně realisticky a kobka působila vskutku strašidelně. Plíživá kamera, šero, světlo, tma, zde dobrá hudba a...mrtvola obíraná krysami! Ňam! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

George Eastman ve své životní roli! Ani ne tak vraždy a už vůbec ne ostatní "herci", ale především neskutečně hutná atmosféra dělá z tohoto kdysi kontroverzního snímku evropskou klasiku. Díky skvělé kameře nejde z prostředí ostrova nemít strach, prostě tušíte, že se tam ukrývá něco zlého. Z obrazovky vám kvůli tomu doslova cáká beznaděj na ksicht. Nejlepší scéna byla ta, kdy se nám obr Eastman poprvé ukázal v celé své kráse :) Škoda závěru, který skončil dříve, než bys řekl Antropofág... a taky hororových diváků, kteří ho neprávem opomíjejí. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre všetko grécke. Páči sa mi ich nádherná prímorská krajina, páči sa mi ich spôsob života, páči sa mi aj ich folklór, obdivujem ich históriu, páčia sa mi grécke ženy, chutí mi ich kuchyňa... Grécko je fascinujúce. A viete čo mám tiež ešte veľmi rád? Staré talianske horrorové filmy plné krvi, násilia a nechutného gore. Takže taliansky atmosferický béčkový horror odohrávajúci sa na jednom menšom gréckom ostrove ma potešil a zaujal. No a z toho vraždiaceho kanibalistického psychopata Nikosa Karamanlisa išla fakt hrôza. "Antropophagus" *** ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vyvražďovací nadstandard. První půlka sice nuda, ale nějak jsem to ustál a pak už se vesměs dobře bavil. Abych pravdu řekl, nejvíc se mi na tom filmu líbila už jen ona představa... Parta lidí se dostane na turisty oblíbený ostrov, který se ale zdá být totálně opuštěný. Příčinou je šílený, vraždící a okoralý kanibal, jehož minulost obsahuje jednu třešničku na dortu. Ten pomatenec je zahraný výborně, no... možná ne přímo zahraný, ale teda prostě dobře obsazený. Dále, vypíchnul bych ještě často zmiňované dvě nechutné scény (možný SPOILER//pojídačka plodu a pojídačka vlastních střev//) a zajímavý ponurý konec za denního světla. Tak nějakých 7 až 7,5/10 - místy docela na prd, ale místy zase muy bien. Je třeba počkat si až na finální část filmu a nenechat se do tý doby uprudit, stojí to za to řekl bych. (stopáž hodnocené verze: 01:27:16 - snad se jednalo o UNCUT, kdyby ne tak mě prosím někdo dejte vědět) ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

I mě tento atmosférou nabitý horor zaujal zvláště pokud se dívate na necenzurovanou verzi,kde si nechutností užijete dost. Kanibal je opravdu děsivý a nahání strach,zvláště jsou strašidelné scény v noci za bouřky. Joe natočil asi jeden ze svých nejlepších hororů než se pak vrhnul na pornohorory. Tentokrát Joe vsadil na napětí a strach a udělal dobře,samozřejmě,že nechybí zmiňované scény. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Známý též pod názvy The Savage Island a Anthropophagous: The Beast a Antropofago. (Chatterer)
  • Ačkoliv se film odehrává v Řecku, natáčelo se prakticky výhradně v Itálii, a to především na ostrově Ponza, ve městečku Sperlonga a ve zříceninách poblíž Říma. V Řecku bylo natočeno jen několik záběrů všechny v blízkém okolí Athén. (gjjm)
  • Luigi Montefiori alias George Eastman, ktorý sa podieľal na scenári, koprodukcii a stvárnení záporáka znetvoreného kanibalistického sériového vraha Klausa Wortmanna, uviedol, že keď si film išiel pozrieť na premiéru do starého Cinema Metropolitan v Ríme s producentom, pár ľudí bolo v kine a pozerali film. Neskôr príde scéna tehotnej ženy a keď ju škrtí vrah a vytrháva jej plod, ľudia začínali vstávať a z kina odchádzať (aj keď to bol stiahnutý králik, bolo to niečo nové a znepokojujúce v tej dobe). Eastman a producent boli jediní, ktorí zostali vo vnútri a sledovali zvyšok filmu. (westerns)

Reklama

Reklama