Reklama

Reklama

Základ rodiny

  • USA The Family Stone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký má film obsazení a jaký potenciál v námětu dopadl výsledek relativně špatně. Film se jakoby neuměl rozhodnout co bude - jestli drama a nebo komedie. Na drama je to slabé a na komedii zase málo vtipné. Je to prostě obyčejný romantický film a ani té tam moc nebylo. V podstatě kromě poslední půlhodinky, kdy se to rozjelo a udále se pár hlášek, tak film jen tak plynul a nic se pořádně nedělo. Na druhou stranu to nenudilo a celkem to plynulo a poslední půlka byla super. Je to takových slabších 60%. Mohlo to být super drama a nebo docela dobrá komedie, takhle je to jen film. Ne špatný, ale ani ne vyjimečný.Howgh! ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Po zavere vo mne ostali rozpacite, no neprilis silne dojmy. Rodinna drama, ktora vynika neprilis originalnym scenarom, po prvej polhodine viete presne ako bude film pokracovat, aj ako sa skonci. Samotna rodina je zvlastna, vztahy v nej nejasne a tiez pozadie konania ustrednych postav. Skor ako komediu, by som The Family Stone charakterizoval ako tragikomediu, ktora by mohla byt aspon prijemnym filmom cez vianocne obdobie, keby do hlavnej ulohy obsadili niekoho talentovanejsieho a menej nesympatickeho ako je Sarrah Jessica Parker. ()

Reklama

glide4ever 

všechny recenze uživatele

Celkově velice příjemný film, který na jednu stranu pobaví a na stranu druhou dojme. Komické scény, kdy ze sebe Meredith dělá rasistku a odpůrce gayů, jsou zábavné, ale občas Vám jí je i líto... Nikdy nezapomenu na scénu, kdy se všechno zvrtne a v celém domě to začne lítat ;D ... Vytknul bych snad jen ten absurdní konec. 75% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ultimatívne "feel-bad-movie", jedna z najhorších vianočných komédií i drám a tak zle napísaný film, že ostáva rozum stáť. Bez hlbších spoilerov možno povedať, že vyústenie a zvraty v závere sú také debilné, až sú choré - ako toto niekto mohol myslieť vážne a dostať na to prachy a tých hercov, jednoducho nemám slov... ()

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

"Rozmohl se nám tu takový nešvar," mohl bych začít tento komentář a měl bych na mysli prvoplánovost autorů filmu, jež se protentokrát vyplatila, oprava: tedy zaplatila. I na mě totiž zapůsobila volavka v podobě hereckého obsazení, ale pak už mi jen víc a víc padala hlava ku straně a hlídal jsem se, abych neusnul. Aktéři totiž ještě nezaručují, že se budete bavit perfektními výkony, co víc, že jim to vůbec scénář dovolí. Možná vůbec nejhorší pro mě byla postava ztvárněná Jessicou Parker a přiznám se, že ji nejspíš nedoceňuji, jelikož nominaci na Zlatý glóbus příliš nerozumím. Každopádně je celý příběh takovým klišé: dům, Vánoce, početná rodina, synova přítelkyně, nemoc; že by jeden řekl, proč se do podobné rodinné komedie vůbec pouštět. A to je možná jádro problému. Dnes se za označení "komedie" schová všechno, co je jen trochu nelogické a někoho mile potěší, navíc jsou hlavním faktorem finance, a ty se bohatě vrátily. Že ve filmu ale není nic, čemu by se dalo zasmát, už je bohužel druhořadé. Tento komentář není příliš sourodý, jelikož ani pocit The Family Stone není takový. Raději než jej proto doporučím Dan in Real Life (2007) a budu se těšit na další filmy s rodinnou tematikou, kterou mám vskutku rád. (50 %) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Fotografie mladé těhotné Sybil (Diane Keaton), kterou dává Meredith (Sarah Jessica Parker) dalším členům rodiny, je skutečná fotografie mladé Diane Keaton. Ta však nikdy těhotná nebyla, a proto byla tato fotografie digitálně upravena. (jezurka42)
  • Luke Wilson si při natáčení zlomil zub a zeptal se proto své kolegyně Diane Keaton, jestli by mu nedoporučila nějakého dobrého zubaře. Keaton mu tedy dala telefonní číslo. Když na něj poté Wilson zavolal, zjistil, že se jedná o psychologa. (jezurka42)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama