Reklama

Reklama

Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt a Bill Murray se vrací v dalším dobrodružství nejoblíbenějšího kocoura, který si na návštěvě Anglie užije doslova královského zacházení! Garfielda s Jonem (Meyer) a Odiem čeká Británie na všechny způsoby. V Londýně potkávají věrnou Garfieldovu kopii – královského kocoura jménem Prince, který právě zdědil úžasný zámek. Obě kočky si nečekaně vymění role a Garfield si brzy užívá bohatství, jak to jen jde! Je tu jen jeden problém: podlý lord Dargis se ho chce zbavit. Garfield 2 – to je dvojitá porce smíchu a zábavy pro celou rodinu… Ono totiž není špatné být králem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (209)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Hlavní úskalí filmu jsou dvě: celovečerní a dětský. Nic z toho se totiž neslučuje s originálním komiksem Jima Davise, který dávkuje Garfieldovy příhody do „jednořádkových“ epizod. V nich vyniká ironie, nadsázka a černý humor, což rozhodně není určeno pro děti. Z Davisových shotů ovšem Tim Hill, který převzal režii po tvůrci jedničky Peteru Hewittovi, opět uvařil řídkou zábavu vhodnou zejména pro děti maximálně prvního stupně základní školy. Z komiksového Garfielda tady znovu mnoho nezůstalo. Starší ročníky nebude bavit už to, že příběh je čitelný jako krasopisný rukopis a garfieldovských „frků“ a hlášek, které známe z komiksu, se dočkáme jen občas, ale v příběhu nejsou moc ukotvené. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrá poloanimovaná komedie, která mohla být na můj vkus srandovnější. Většina zvířecích hrdinů mi přišla nevýrazná, tím pádem i jejich humor byl slabý. Ovšem najdou se i vyjímky jako třeba Garfield. Fascinuje mě, jak je ten koucour zdechlý a rozmazlený a taky se mi libí jeho pohodlné chování. Příběh byl spíše průměrný, nicméně záplatky, kdy dojde k záměně dvou kocourů slibuje slušnou podívanou. Závěr není nijak nečekaný, ovšem jiný i třeba překvapivější konec by zde neseděl. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Nechutný odvar z předešlého dílu. Tvůrci ze snímku udělali jakousi nepovedenou frašku o vzpouře zvířat, ve které je Garfield spíše vedlejší postavou a která hrozným způsobem paroduje všechny filmové žánry. Zápletka filmu je dětinská, průhledná a hloupá, Garfiledova komika úplně vyšumněla a dialogy jsou neuvěřitelně tupé. Garfielda jsem vždycky miloval a po bombastické jedničce nemůžu vůvec uvěřit tomu, že se dalo takhle podělat! Mé největší filmové zklamání!! ()

Pradlík 

všechny recenze uživatele

Druhý díl ztratil i to malé kouzlo, které měl první díl. Smát se bohužel budete asi jen při závěrečných titulcích, Garfield 2 totiž vtipný není. Inspirovaný příběhem princ a chuďas se oranžový kocour vymění za stejně vypadajícího prince v jednom anglickém hrabství. Příběh je skutečně k pláči a já jsem jenom rád, že jsem za toto pokračování neutratil peníze za kino. Celý film zachraňuje pár fórků a halvně krásná Jennifer Love Hewitt, na které jsem mohl znovu oči nechat :) ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

njn; tomu, že dvojka Garfielda je slátaninou všech možných pohádek nelze odporovat - a aji tak mě to bavilo =) I průměrně civící fanoušek pohádek viděl G2 v tisíci a jedné předloze; momenty jako zvířátka dělají lasagne (Brementowns Musicians v originále) nebo bojový plán ala Home Alone ten úsměv ´mimoděk´ přece jen vytvořily.. Je to od Disneye a primárně určeno pro děti - a pokud se na tomuhle podobné filmy nedívám častěji jak jednou za půl roku; tak koneckonců proč ne.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Když se na začátku filmu John (Breckin Meyer) polije vínem, v prvním záběru má na sobě kapky. Když však přijde za Garfieldem, má na košili mokrou skvrnu. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy John (Breckin Meyer) na konci žádá Lis (Jennifer Love Hewitt) o ruku, nemůže najít snubní prsten, načež mu jej Garfield donese. Když ho Garfield nese, má krabička fialovou barvu. Když ho však John předává Lis, je krabička modrá. (Mr.Hudson)
  • Původní komiks Jima Davise vychází od 19. června 1978 a je zapsaný v Guinnesově knize rekordů jako nejpublikovanější strip. Pravidelně se totiž objevuje v 2570 denících a magazínech. (imro)

Související novinky

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Reklama

Reklama