Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Beyond the Sea (S06E03)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

V alternativním roce 1969 dojde na Zemi k nepředstavitelné katastrofě. Dva astronauti na speciální a nebezpečné vesmírné misi se pak musí vyrovnat s jejími následky. (Netflix)

Recenze (93)

moriero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER! Do úplného závěru to byl jeden z nejlepších dílů celé série za plnou palbu hvězdiček s geniální zápletkou, kouzelným retro stylem a la Predestination a překvapivě hvězdným obsazením (ač u mě nejvíc zářil Aaron). Nechápu některé zdejší komenty. Anotace je sice dost zavádějící, ale o alternativní minulosti se tam píše. A je jasné, že pokud bychom uměli (ať už v jakékoliv době) vytvořit tak dokonalé replikanty, že by to bylo přesně obráceně (oni nahoře, my na Zemi). Ale pro mě nebyl problém přistoupit na pravidla hry. Problém jsem měl se samotným dějem. Opravdu jsem čekal, že Hartnett ty dveře neotevře a pokusí se vydávat za svého parťáka. Takové lehce otevřené konce mám rád. Ale tohle byla silná káva i na mě. A to snesu fakt hodně (viz Češi na cestách a jiné masakry). Proto mínus jedna hvězdička. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To lepší, co můžeme v 6. sérii vidět. Cením originalitu i filmovou stopáž. Herci přesvědčiví a konec dílu (tak jako to u lepších epizod BM bývá) mrazivý. Jednou z manželek je i charismatická Kate Mara, která se proslavila především ve skvělém seriálu House of Cards. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díkybohu epizoda přímo prokličkovala mezi klišé a všemi mými teoriemi, jak děj „určitě dopadne“ a „jak nová série Černého zrcadla nedokáže překvapit“ a naservírovala téma utopického vesmírného dramatu, které se odehrává na dvou místech zároveň. Chvíli jsem měl pocit, že sleduju samostatný film a do konce jsem byl zvědavý, jak vlastně dopadne. Spokojenost! Samozřejmě to mohla být jedna z těch epizod se šťastným koncem, i to tam částečně směřovalo, ale to by zase nebylo úplně ono. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nevím. Podle ohlasů jsem čekal tedy větší bombu. Má to bez pochyby skvělé hlavní herce. Aaron Paul si jede vyloženě svůj vlastní koncert a dokázal mě přesvědčit, že v něm vidím dvě osoby najednou. Nějaké ty vedlejšáky alá Rory Culkin aka Charles Manson taky moc fajn. Nádech vesmírné odyssey, star treku a další sci-fi spojený se šedesátkovým venkovem, budiž. Ale ten příběh? To jsme snad už viděli tisíckrát, možná v trochu jiném provedení. Do toho spoustu nelogických premis, vodítek a rozhodnutí konkrétní postavy, která se jeví kladně. Vůbec jsem ji ten přerod nevěřil a nepomohla ani delší stopáž, která se mohla  využít o dost lépe. Twist předvídatelný, bez jakékoliv přidané hodnoty a myšlenky. Alespoň, že ta epizoda má kvalitní herce a PŘENÁDHERNÝ vizuál, jinak bych šel ještě níže. Po dvou nabitých epizodách filosofického přesahu ZKLAMÁNÍ. ()

(mOnkey)

všechny recenze uživatele

Brooker a spol. podpořený Netflixem sice nalili do remasteru hodně peněz, takže to hezky vypadá, má to kvalitní herce a sympaticky to pomrkává na klasické scifárny, ale kdo viděl papundeklový originál Výměna těl z Červeného trpaslíka, bude od onoho zásadního okamžiku čekat skoro hodinu na pointu, která jde cítit na tři miliony (světelných) let. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno