Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

IvonaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další náznak budoucnosti. Budeme už těmi technologiemi tak zblblí, že budeme koukat na všechny jen z pohledu virtuálního světa a když nebudeme podle nějáké aplikace dostatečně IN přetvařující se bytosti do větru a jen trošičku odbočíme, budeme automaticky považováni za podřadnou třídu a nikdo si o nás ani kolo neopře. Přeji si aby to takto nespravedlivě daleko nezašlo a náš lidský mozek by se ještě dokázal chovat přirozeně. A pokud tomu tak nebude, tak snad se to zavede až v roce 2096 kdy už taky nebudu. ()

Peter.Coney 

všechny recenze uživatele

"Neznáte mě, takže vám to líto není, jenom vám je to nepříjemný, protože jsem na vás vyvalila rakovinu, ale to je v pohodě." Co se epizoda snaží říct je jasný a mohl bych o tom dlouhosáhle mluvit, ale ocením to i jako návod jak si dobrovolně přivodit depky. Dovádíme naše mozky do takovýho sociálního vězení, který nás jednou dost možná masivně reálně uvězní nebo zabije. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomuhle říkám quality TV! Jeden hodinový díl seriálu a svou dotažeností strčí do kapsy celý Volný pád s Michaelem Douglasem. Tam šlo pouze o to, že jistý muž nevydrží tlak současného světa a pomátne se. Tady se ale v rámci stejného tématu myšlenky rozbíhají na všechny strany. Dnešní svět je postavený na hodnocení - od této databáze (ano, i mně bylo trochu stydno, když jsem tento díl hodnotil) - ,,hele, šel bych večer do kina, ale na čsfd je to modrý.." - přes servery na hodnocení doktorů, učitelů, lajky na Facebooku... Přitom se samozřejmě okrádáme o svébytnost, stíráme rozdíly a odlišnosti, což je na tomhle světě to zajímavé. Film, na který jsme kvůli modrému hodnocení nešli, je třeba zrovna ten, který by nás osudově zasáhl. Přísný a podivínský učitel, kterému bychom dali špatné hodnocení, nám nakonec dal do života nejvíc. Je to snaha o dokonalý svět, kde se všichni usmívají, v obchodech jsou jen krásně červená jablka a v metru to voní. Dokud Lacie slzy předstírá, sbírá pozitivní hodnocení, když je její dojetí na konci opravdové, klesá hodnocení na dno. Jak praví Lynch: ,,It is all an illusion!" Ačkoli tu není žádné násilí ani krev, jen samí milí a usměvaví lidé, je to jeden z nejděsivějších dílů vůbec. A možná, že dokonce jeden z těch nejle... Ne, Cimře, nehodnoť. Každý ať si udělá názor sám. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážně jsem se na pár vteřin zamyslel, jestli tenhle díl hodnotit. Fakt že jo, až takovej jsem pozér. __ Všechno samozřejmě začíná známkováním ve škole. Posléze se přechází na kredity a peníze. Pokud si chcete uměle zlepšit hodnocení (půjčka, hypotéka) musíte se podrobit hodnocení banky. V UK jsem měl možnost nakouknout i z druhé strany, kdy jsem hodnotil žadatele o půjčku. Nemáš 20 bodů? Smůla. Budeš si u nás muset zlepšit pověst. __ Hezky zachycená umělost. Zahřálo mě u srdce, že i v budoucnosti bude čeština všeobecným znakem chudoby a zaostalosti. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekelne slniečková budúcnosť v ktorej sa všetci idú posrať z lajkov a tak sú kvôli nim ochotný urobiť prakticky čokoľvek. Instagram atď dotiahnutý ad absurdum. Problém tejto budúcnosti nevidím v tom, že sa ľudia, ktorí naskočia na tento vlak budú do konca života pretvarovať. Problém vidím hlavne v tom, že ľuďom, ktorí tak žiť chcieť nebudú, budú odopierať rôzne služby vrátane zdravotnej starostlivosti. Takže nebudete mať na výber. A že sa kreditový systém pomaličky rozbieha v Číne ukazuje, že už od tejto absurdity nie sme ďaleko. P.S. Bryce Dallas Howardová, aj keď bola trochu pri tele, je stále sexy. P.S.2: tvorcovia CZ dabingu si zaslúžia pochvalu za použitie pôvodného dabingu v ukážke Kutila Tima, ktorého sleduje postava v TV. 7/10. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Když je Lacie (Bryce Dallas Howard) na přepážce letecké společnosti, její obrazovka naznačuje, že její let je z BPA do PMA. PMA má pravděpodobně být Port Mary, kde se koná svatba. Ve skutečnosti je IATA kód BPA pro Grumman Bethpage Airport v New Yorku a PMA je kód pro Pemba/Karume Airport na ostrově Pemba v Tanzanii, což je velmi nepravděpodobný cíl, protože následně Lacie říká, že se jedná o devět hodin jízdy autem. (KM Phoenix)
  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody  Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)
  • Kvůli tematice epizody si herečky Bryce Dallas Howard (Lacie) a Alice Eve (Naomi) zkusily jízdu s Uberem s tím, jaké dostanou hodnocení od řidiče. Howard dostala 4.8 z 5 a Eve 4.4 z 5. (hansel97)

Reklama

Reklama