Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní lidé. Vysoké čtyřky. Přesně takové ona nyní potřebuje. Ať to stojí, co to stojí. Důležité je čtyřhvězdičkové publikum. A na téhle svatbě bude „luxusní“ společnost. Obzvlášť, když družičkovskou řeč přednese právě ona. Jen aby z té přeslazenosti někdo nechytil cukrovku. Moderní technologie nás zničí. Ženeme se jako ovce, hřejí nás na srdci lajky, jakmile se jich objeví málo, panikaříme, hledáme cesty, snažíme se příště nabídnout/odhalit víc. Falešné úsměvy Bryce Dallas Howard jdou, líbila se mi moc, stejně jako vyznění téhle satirické povídky. Zamyšlení celkově (může se uplatit i na jiné oblasti) nad materialismem a falešnou společností. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá predikce jedné z možných cest apartheidu ve společnosti. Nemáš dost vysoký kredit? Nemáš šanci dostat se do budovy či areálu, půjčit si auto, pronajmout byt, .... Nebylo mi příjemné to sledovat. Zatím (9/21) jsme pořád na rozcestí, ale mnohé z odboček, které byly ještě před nedávnem ve hře, začínají být zatarasené. :-/ ....... Potěšila čeština v autě i Kutil Tim. ()

Reklama

husokachna 

všechny recenze uživatele

Až mi z toho bylo blbě. Kdyby to nebylo tak povrchní a nebyl to jen vynikající nápad hozenej na papír bez nějakýho solidního základu. Takhle jen musím říct, že mě to vtáhlo a drásalo, ale je to (jak často u BM bývá) zajímavej konstrukt, kterej by v reálu asi nemohl úplně fungovat. Což mi u seriálu tohoto typu trochu vadí. Jinak bez větších výtek a B.D. Howardová je skvělá. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokrytectví (1*) s afektovaně lůžovouškým americkým úsměvem na rtech (2*) dovedené skrze sociální "InstaSnapTinder" (a Kutila Tima; 4*) ad absurdum. Každopádně přesun Brookera (5*) pod křídla Netflixu (4*) a do zámoří (3*) ničemu neškodí. I nadále je to mrazivě aktuální, trefné, satirické, kritické, s nadhledem i hodné zamyšlení. Jenom to tentokrát postrádá tah na brank... Ehm, vlastně pět hvězd, jelikož to především kolem poloviny pouze variuje to samé na více způsobů a Howardová sice zvládá uťápnutou "čtyřkovou" polohu skvostně, ale tu vypjatou "dvojkovou a níže" poněkud okatě přehrává. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že s tímhle dílem jsem měl zezačátku velký problémy, protože hlavní hrdinka mi byla protivná jak sáňky v létě. Nakonec se z Nosedive vyklubal ale jeden z nejlepších dílů seriálu. Bryce Dallas Howard hraje skvěle (tu její roli jí budete žrát i s navijákem), hudba je podmanivá, ale přitom nerušivá. Děj samotnej se snad blíží současnosti úplně nejvíc ze všech dílů... Tohle je přesně definice toho tématu, okolo kterýho se točí celej seriál. A to vypůjčený auto taky v určitým ohledu potěšilo (ale nebudu prozrazovat, nečtěte si předem Zajímavosti, tam je to zmíněno taky). :-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Vozidlo z půjčovny s česky hovořícím uživatelským prostředím je mírně modifikované Daewoo Matiz, vyráběné od roku 1998. (machonza)
  • První zkušenost herečky Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) s Černým zrcadlem byla spíše negativní, přesto na ni ale ráda vzpomíná. Tou dobou se nacházela v Anglii, zatímco její rodina byla ve Spojených Státech. Na doporučení svého manžela (Seth Gabel) si pustila epizodu Patnáct milionů meritů (2011) a vzhledem ke své citlivé povaze se z toho psychicky zhroutila. Svoji reakci natočila na video, které končilo slovy: „I just took a really bad nosedive.“ Tou dobou ještě nevěděla, že si o pár let později v seriálu zahraje. Když se poté setkala s režisérem seriálu a ukázala mu zmíněné video, tak podle něj epizodu, jejíž původní název zní Nosedive, pojmenovali. (imanicornyt)
  • Tento díl dvakrát odkazuje na první epizodu seriálu Národní hymna (2011). Když Lacie (Bryce Dallas Howard) projíždí svá sociální média, objeví se mezi nimi příspěvek od Michaela Callowa (Rory Kinnear), premiéra ze zmíněné epizody. Ve svém příspěvku píše: „Zase mě vyhodili ze ZOO. :(“, což je odkaz na akt, který musel spáchat na praseti. Dále se pak Lacie setkává s fanoušky fiktivního seriálu „Sea of Tranquility“ od HBO, kteří jedou na fanouškovskou událost. Na tomto seriálu pracoval specialista přes vizuální efekty, kterého si Michael Callow ve zmíněné epizodě najal. (hansel97)

Reklama

Reklama