Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad světa, ve kterém rozhoduje bodové hodnocení člověka, je velmi svěží a vnáší do nové série čerstvý vánek. A že pro ono hodnocení platí jediné - přetvářka a neustálá snaha působit ve vší dokonalosti. No... Není tohle i odraz skutečnosti? Děj se dal nicméně odhadnout až do konce - že zkrátka dojde k nějakému uvědomění, či ne moc veselému vyvrbení, což je pro Black Mirror už klasikou. Co ale překvapilo, byla čeština v autě! To jsem opravdu nečekal a část bodíku dávám už jen tomuto milému překvapení a odkazu na naši malou zemičku a jazýček. Jinak? 4.1, víc neudělím. ()

palmovylist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal bych, že se seriál Black Mirror bude inspirovat u Community...no ale proč ne, tady je nápad dovedenej k snad ještě větší absurditě a díl mě na cca 45 minut maximálně pohltil a celkově jsem oceňoval poselství, který se snaží předat. V závěru jsem ale měl problém s totální klišoidností situací, měl jsem pocit, že ten závěr tvůrci trochu odflákli a kdyby si dali víc záležet, mohl to bejt naprosto parádní díl....70% ()

Reklama

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Dost realistický pohled na nedalekou budoucnost, kdy lidé naprosto podlehli sociálním sítím a v honbě za "hvězdičkami" a "společenským uznáním" naprosto rezignovali na svou přirozenost a chovají se tak, jak si totalitní společnost žádá. Přikyvování a lezení do zadku je cestou za kladným společenským hodnocením a osoba s vlastním "nežádoucím" úsudkem je ocejchována značkou "nízkého sociálního statusu" a tím je buďto donucena k "nápravě" a návratu do "správných kolejí" a nebo je (v případě zatvrzelosti) společensky zavržena a jsou jí například odepřeny jisté jinak standardní služby nebo zakázán vstup do určitých oblastí. Bohužel je podobný obrázek již nyní k vidění například v Číně. Děsivé! 85% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto byla vyloženě tragédie. Námět s pointou sice znovu a jako vždy skvělý, to zpracování už ale snad horší být ani nemohlo. Ze začátku se divák první půlhodinu nudí, protože jediné, co se v příběhu odehrává, je neustálé hodnocení všech okolo, dalších dvacet minut je pak snaha o to příběh alespoň nějak rozproudit a ten zbytek do konce je čistá trapárna prvního stupně spolu absolutním WTF nádechem. Navíc postava Lacie je přesně ten typ člověka, které nenávidím víc než cokoliv. Nudný a absolutně nezáživný díl, který byl navíc ještě neustále uměle prodlužován. 30 minut by bohatě stačilo. Dávám dvě, pokud už ale nepřijde nic ještě horšího, snížím na jednu. Edit 18.3.2021: Po druhém shlédnutí snižuju hodnocení na jednu hvězdičku. Celkově je epizoda na odpad, ale kvůli zajímavému námětu dávám aspoň půl hvězdičky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek spackanému záveru jedna z top epizód, čo sa týka myšlienky. Číňania sa už inšpirovali - veď tam je systém sociálnych kreditov úplne normálny. Už sa len dočkať toho, že sa inšpirujú aj súdruhovia z EÚ. Budeme sa hodnotiť, ale nie navzájom, radšej podľa toho, či sme zjedli veľa mäsa, alebo príliš málo hmyzu, pretože taká krava to je rúhanie proti uhlíkovej stope! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • První zkušenost herečky Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) s Černým zrcadlem byla spíše negativní, přesto na ni ale ráda vzpomíná. Tou dobou se nacházela v Anglii, zatímco její rodina byla ve Spojených Státech. Na doporučení svého manžela (Seth Gabel) si pustila epizodu Patnáct milionů meritů (2011) a vzhledem ke své citlivé povaze se z toho psychicky zhroutila. Svoji reakci natočila na video, které končilo slovy: „I just took a really bad nosedive.“ Tou dobou ještě nevěděla, že si o pár let později v seriálu zahraje. Když se poté setkala s režisérem seriálu a ukázala mu zmíněné video, tak podle něj epizodu, jejíž původní název zní Nosedive, pojmenovali. (imanicornyt)
  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody  Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)
  • Kvůli tematice epizody si herečky Bryce Dallas Howard (Lacie) a Alice Eve (Naomi) zkusily jízdu s Uberem s tím, jaké dostanou hodnocení od řidiče. Howard dostala 4.8 z 5 a Eve 4.4 z 5. (hansel97)

Reklama

Reklama