Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Žiadne veľké prekvapenie sa nekonalo, naopak pociťujem nemalé sklamanie voči celej sérii Tekken, ktorá len ako hra ponúka milión krát väčšiu zábavu než podpriemerné, filmové spracovanie. Žiadna z postáv naozaj nestojí za zmienku a drvivá väčšina mi prišla ako narýchlo zverobaná parta netalentovaných šaškov. Z tej kvalitnejšej polovice treba pripustiť, že bojové scény boli naozaj lahôdkou, pričom si môžte všimnúť, že režisér čas od času do bojových sekvencií zakomponoval určite prvky z hry - čo fanúšika určite poteší. Viac tu - http://csfdkofein.blog.cz/1010/tekken-2010. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Filmový TEKKEN je neoddiskutovatelné béčko. Příběhem, postavami, výpravou, kostýmy, hudbou, zkrátka celkovým pojetím. Nicméně... Vůbec jsem se nenudil, blbiny typu "kovová kostra" jsem přijímal s nadhledem (bral jsem to jako součást konceptu vycházejícího z bojové videohry) a se souboji jsem také neměl žádné větší problémy (popravdě řečeno moc nechápu to masové nadávání na střih údajně způsobující nepřehlednost). Představitel Jina je docela sympaťák, Kelly Overton je krásná bojovnice (která navíc nosí opravdu hodně sexy kalhoty) a Cary-Hiroyuki Tagawa má naprosto boží účes. ;-) Mrzí mě, že capoeirový král Lateef Crowder dostal málo prostoru (to nemohl mít alespoň dvě bitky, popřípadě jednu pořádnou?!) a také vynechání některých klíčových herních postav (především Leie a Paula), naopak mě potěšilo obsazení klasického béčkového řezníka Garyho Danielse (měl menší zápornou roli i v EXPENDABLES). Dostal jsem, co jsem čekal (chtěl), a proto dávám (s ohledem na žánr a pramalé ambice dané hlavně nevýrazným režisérem) bezproblémových 60 %. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Tekken patrí do kategórie filmov, ktoré nesledujem takže jeho prípadné kvality nedokážem posúdiť v kontexte iných žánrovo podobných filmov. Môžem hodnotiť iba na základe mojich osobných dojmov. Nenašla som nič v tomto príbehu čo by ma bolo zaujalo, prekvapilo či inak upútalo a žiaľ bojové scény oceniť neviem pretože im nerozumiem. Predsa len my ženy asi skôr oceňujeme romantiku, aj keď odrobinka by sa našla aj tu. Videné v rámci Challange tour marec 2016 - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

No, původně jsem myslela, že z téhle (skoro už legendární) hry dokážou tvůrci udělat film lepší, ale na druhou stranu, přímo zklamaná jsem taky nebyla. Alespoň jsem konečně svět Tekkenu trochu pochopila, ve hře jsem totiž nějaké okolnosti vůbec nechápala, prostě jsme s bráchou jen hráli a bojovali. Co mě ale přecejen trochu zklamalo, byla nepřítomnost množství postav (marně jsem hledala svou oblíbenkyni Ling Xiaoyu), ale to filmu samotnému nijak neuškodilo. Co se však týče postav, které tam byly, tak to už si tvůrci mohli dát více záležet na podobnosti s postavami ve hře. Někteří byli sice ve své roli skvělí, jiní se však podle mého na roli vůbec nehodili (například Kazuya? Co to mělo znamenat?) Děj byl slušný, od filmu vzniklého ze hry se asi vážně ani víc čekat nedalo. Myslím, že těm, kteří Tekken někdy hráli, může přijít film docela po chuti. Ostatní na něm však nejspíš nic víc, než krvavý boj v nějaké šílené aréně, neuvidí. ~(3,3)~ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Boli časy, keď som pri hernej konzole Sony Play Station presedel dlhé hodiny. Preto veľmi dobre poznám aj turnajové bojové hry. Mortal Kombat, Street Fighter či Ultimate Fighting boli skvelé. No najradšej som hral titul Tekken. To bola fakt jeba. Preto som sa tešil, ale aj sa trocha obával, filmovej adaptácie tejto počítačovej hry. Je to však celkom fajn. Dostal som to čo som očakával. Svižne zostrihané a dobre choreograficky pripravené súboje, dobrý soundtrack, dobrý image bojovníkov. Dosť dobre som sa pri tom pobavil. *** ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu čítají 35 milionů dolarů. (Dawid199)
  • Filmovou adaptaci počítačové hry Tekken od společnosti Namco měl původně režírovat Charles Stone III, jenže filmu se nakonec chopil úspěšnější Dwight H. Little. (Ignus.cz)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama