Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (104)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá extáze. Doktorovy padesátiny byly naprosto úžasné, vtipné i dramatické. Příběh mě dostal hned na začátku, kdy nás zavedl do minulosti Gallifrey. Matt Smith je výborný, ovšem David Tennant byl lepší. A naprosto bezvadné bylo, jak jim to spolu sedlo, vidět ty dva pohromadě bylo totiž neskutečně překrásné. John Hurt ty dva ale možná ještě překonává, jeho výkon je skutečně senzační. Clara je moc fajn společnice a příběh nemá chybu. Potěšila mě i Billie Piper, i když mě zklamalo, že se nepotkala jako Rose s Tennantovým Doctorem. Ano, Steven Moffat je génius. První půlhodina má neskutečně vražedné tempo. Herci bez chyby. Doktorům to skvěle ladí. Pokud mě něco dostalo, tak návraty do poslední dne Časové války na Gallifrey, ty nic nepřekonalo. A ten konec. Viděli jsme všech třináct Doctorů - dokonce i Ecclestona, což mě moc potěšilo. A Capaldi byl jen příjemná třešínka na dortu. Ten příběh je o naději - Gallifrey ještě pořád někde existuje a Doctor možná není posledním svého druhu... Na druhou stranu to s těma regeneracema může být trochu jinak, ale to odbíhám. A ten závěr - všichni Doctoři vedle sebe v jedné scéně - moje srdce plesalo radostí. Moffat dal celému seriálu nový směr a něco mi říká, že osmá série bude skutečně velmi zajímavá. A konec s Tomem Bakerem byl taky fajn. Jak už jsem psal, prvních 40 minut je naprosto neskutečná jízda, vtipná, napínavá a hlavně i docela škoující. Pak se to trochu ztrácí, ale posledních 10 minut je tak dokonalých, že se to nedá ani popsat... Opět mám tolik pocitů, že nevím co s nima. 50.narozeniny Doctora Who byly oslaveny opravdu s velkou parádou. A já jsem spokojen, jako jsem dlouho s ničím nebyl. 100%. A doufám v další kulaté výročí, bez tohohle seriálu by to totiž nebylo ono. ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je to. 3x TARDIS, 13x Doctor a 1 fez. Úchvatnejší darček k 50. Výročiu nielen samotnému Doctorovi, ale aj všetkým nám si snáď ani neviem predstaviť. Moffat ukázal, ako veľmi si váži prácu všetkých, ktorí sa na tom začali podieľať a posúva to stále ďalej. Až sa desím momentu a dňa, keď sa to celé skončí. No po absolvovaní tejto časti nám dal to, čo nemali ani Páni Času v ten deň... nádej. (a potom si ju vzal späť spolu s teaserom na Vianočný špeciál) ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se povedlo! Velká paráda! Sice jsem měl z počátku problém s přechodem z vážné roviny do takové odlehčené, ale přežil jsem to - není to ovšem čistých 5*. Každopádně, kdyby to zůstalo celé ve vážném a dramatickém tónu, byla by to super hyper pecka. Takhle jen velká paráda. :-) Potěšil návrat Tennanta, starý Doktor má taky šmrnc, děj výborný, pohled zpět a shrnutí také. Není moc co napsat více - skvělé! Howgh! ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, asi nikdy nebudu vědět, jestli Moffata milovat či nenávidět a jestli je to génius anebo blázen. Co ale vím je to, když se mě někdo zeptá na nejoblíbenější epizodu Doctora, tak s největší pravděpodobností řeknu tuhle. Vždyť co scéna, to prostě paráda. Tennant a Smith spolu. Příběh propletený a přitom pochopitelný. Horda vtípků, pár dovysvětlení. A proč vlastně tedy Moffata nenávidět? Protože v tom z celkového hlediska udělal ještě větší bordel, opět si určitě neodpustil pár nesrovnalostí (které však z hlavy hned vypouštím, páč to se u Doctora musí) a hlavně absolutně nenavázal na konec 7. série, což mě vpravdě trošku zklamalo a doufám, že to napraví vánoční díl. Ale jinak rozhodně jeden z nejlepších Doctorů vůbec. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milostný dopis fanouškům Doktora a díl, který podává ruku jak divákům pouze obnoveného seriálu, tak těm, kteří znají i díly staré půl století. Moffat ve svém obvyklém stylu na začátku diváky mate, hraje si s kánonem seriálu způsobem, který se rozhodně ne každému musí líbit, ale tentokrát přidává nečekanou porci humoru a pro dobrou míru i lásky ke klasickému univerzu Doctora Who. Nejsilnější zbraní téhle epizody je určitě interakce tří Doktorů. Matt Smith předvádí esenci Jedenáctky ve zkratce, tu zvláštní směs dětinskosti a staré duše - a kontrast i spojitosti s hravou Tennantovou Desítkou jsou zábavné. Návrat Davida Tennanta je neskutečně milý a trochu smutný (když přijde řeč na jeho nejistotu ohledně budoucnosti) zároveň, ale rozhodně nebyl pro děj nevyhnutelný. Opravdu vynikající je ovšem posmutnělý John Hurt, jehož herectví pro mě hlavně ospravedlňuje nepoužití osmé Doktorovy inkarnace (Paul McGann). O moc víc než přátelský polibek fanouškům bohužel tenhle speciál není. Doktora sice směřuje na jeho domovskou planetu, ale toho se ve skutečnosti jenom tak nedočkáme. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Ve speciální epizodě dostal krátkou roli také Peter Capaldi jako Dvanáctý Doktor, do kterého se Matt Smith (Jedenáctý Doktor) zregeneroval o měsíc později po jejím odvysílání. Jednalo se tak o první epizodu, ve které se Dvanáctý Doktor objevil. (The M)

Reklama

Reklama