Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ó, jak jsi krásná přítelkyně má... Pohodová, v některých momentech řádně morbidní a ulítlá, britská komedie z anglického venkova. Na základním motivu manželských problémů vystavěna zápletka o jedné uklízečce, kterou by chtěl mít doma asi každý. I když ta pointa s lodníkem byla vystavěna na vratkých nohou, a ani závěrečná pointa mi nepřišla příliš dobrá ve srovnání s předchozí stavbou, má to pár opravdu dobrých momentů, parádní herecké obsazení - Atkinson je civilní a přitom stále Mr. Bean, Kristin parádní, Maggie Smith vražedná a Swayze tak slizký, jako nikdy předtím, a děj přes neustále vracející se nudu, která je ovšem vždy ukončena nějakým fajn nadsazeným mordem, uteče rychle a nakonec, proč ne? I takovéhle obyčejné věci jsou potřeba. Slabší 4 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel že v tom hraje Atkinson a jak se to jmenuje, tak jsem si myslel ze to bude strašná kravina, ale nakonec to tak hrozný nebylo. První překvapení bylo, že to je vcelku normální film a žádná střeštěná komedie, hned vzápjetí mě překvapilo, že Rowan Atkinson neni retardovanej, ani si nepamatuju, kdy naposled měl Atkinson normální roli, jestli teda vůbec nějaká taková byla. Ve své roli je kupodivu dobrý, ale nějaké výraznější stopy ve filmu nezanechal. Všichni ostatní, včetně úchylnýho Patricka Swayzeho jsou na stejné úrovni a nikdo z nich moc nevybočuje, snad jen Maggie Smith je o trošku lepší.. Co se týče děje, tak ten nenadchne ani neurazí, stejně jako celý film neni moc výrazný a komediální orgie se také nekonají, tudíž jsem se ani moc nenasmál, ale ty 4* si to nakonec zaslouží ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Uf, konečně film, kde jsem Rowana Atkinsona nechtěla zašlapat do země! Role vážného faráře mu sedla a konečně jsem si ho mohla hodit i do postavy, kde ze sebe nedělá pitomce (ano, Mr. Beanovi nefandím). Je to hezky anglické, humorné, milé, ne trapné. A Grace, která řeší problémy po svém, jo, ta byla jakože dost dobrá :-) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Univerzální uklízečka mohla být s minimálními rozdíly natočena někdy v 50. letech s Margaret Rutherfordovou a Alecem Guinnessem v hlavních rolích. Skutečně. Připadá mi jako milé připomenutí toho, co jsme si s anglickým humorem spojovali dřív a co v poslední době trochu zastiňují představitelé britského psychotického humoru (nic proti nim). Odehrává se sice v současnosti, ale dýchá z ní genius loci malebného anglického venkova, který je stejně vhodným dějištěm pro čaj o páté jako pro vraždu. A Maggie Smithová při něčem takovém nesmí chybět. ;-) Škoda, že poté, co ostatní postavy odhalí, co my známe od začátku - její neblahou minulost, film nabere trošku jiný smysl a žánr a kazí si tím celkový dojem. 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalě suchý místy cynický britský černý humor, který každou chvíli práskne skvělou hláškou, dialogem nebo situací, skvělé obsazení a svižné tempo, které jen občas klopýtne lehce přetaženou scénou (zejména některé scény s Patrickem Swayzem). Maggie Smith je ve své smrtící laskavosti dokonalá, stejně jako Kristin Scott Thomas ve své unavené podrážděné neuspokojenosti a Rowan Atkinson ten překvapil nejen umírněným humorem, ale také jednou z nejkouzelnějších milostných scén jaké jsem v posledních letech viděl. A to vlastně jen leží, hlavou mu běží verše a v odraze zrcadla vidí svou ženu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama