Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Viktor neztrácí po propuštění z vězení čas a hned se pustí do nových podvodů. Nejprve prodá dům své milenky Heleny, aby získal peníze na věno své dcery Katrin, a pak se pokusí prodat jachtu, která mu pochopitelně nepatří. Pak ale dojde v jeho životě k osudovému zlomu - setkává se se svou kurátorkou Charlottou. Z lásky k ní začne dokonce uvažovat o tom, že by přestal spolupracovat se svým komplicem Kamilem a napravil se, jenže v rozhodující okamžik ho svým nečekaným návrhem zaskočí sama Charlotta... Kriminální komedii Philippa de Broky vévodí okouzlující Jean-Paul Belmondo v roli rozpačitého zamilovaného podvodníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (168)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie, kde Bébel skáče z jedné taškařice do druhé a předvádí své živelné herectví v plné kráse. Rozhodně zábavné, nicméně jsem byl nakonec rád za jemné spoutání romantickým leitmotivem, který celé té groteskní roztříštěnosti přece jen dal jakýsi řád i směr. Paradoxně nejvtipnější scénou v one man show páně Bébela byla ta bez něj s nechtěným kufříkem plným peněz. Zábava přesně za čtyři miliony franků. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

VIDĚNO PO DLOUHÉ DOBĚ ZNOVU Po dvou letech od velkolepého vícevrstvého Muže z Acapulca se  duo  Phillipe de Broca+ Jean Paul Belmondo vrací s tentokrát komornější prostší hříčkou o nenapravitelném vykutáleném podvodníčkovi, kterého zarazí  až láska. Jean-Paul Belmondo zde ale dle  svého očekávání  mohl naplnit svou lásku ke převlekům (kdyby tušil, co ho čeká o pár let později v Bezva fintě) a stejně jako ve starším Sympatickém darebovi skvěle rozvinout svoje obratné žonglování se slovy a profesionální mystifikování. Jednotlivými podvodnickými situacemi  Belmondo bruslí samozřejmě naprosto, lehounce, důvtipné a jeho slovní kolotoč je prostě radost sledovat. Ačkoliv mám ve starých komediích celkem rád loupežné zápletky , tak tady s jejím příchodem (a vlastně vůbec prvním příchodem nějaké regulérní  zápletky)  se tato velká podvodnická jízda trošičku  zastavila, ale ještě přinesla  například vynikajcí pasáž se spojením krádeže a romantického večera, která vedle restaurační  scény s knírkem patří asi k nejzapomatovatelnějším momentům celého filmu. Jo, jak už to tak u Belmondo bývá, tak jde celkově o  lehkou, šarmartní  podívanou se zdařilým, jak slovním, tak vizuálním humorem i trochou romantiky, takže šarmartní to je i bez výraznějšího hudebního podkresu i režie. Ale  stejně jako ve spřízněném Sympatickém darebovi to má slabší druhou polovinu než první a pár hlušších míst.  S původních pěti hvězd nakonec po zralé jedno vteřinové úvaze měním hodnocení na pěkné čtyři. Ale opět jsem se pěkně pobavil, o tom žádná. A každý ze tří Belmondových hlavních dabérů na něj perfektně seděl...zde Miroslav Moravec, který sice na Třísku a mladého Krampola (!) úplně nemá, ale i tak je skvělej. Známku na telefon...tady si ji beru, neobtěžujte se, díky  ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Tak tohle že má být bláznivá francouzská komedie? Francouzská ano. Bláznivé to je taky, protože scénář je plný neustále se měnících Belmondových nápadů a výmyslů. O komedii však jde jen zařazením, protože dívat se na tohle dadaistické dílko o šarmantním podvodníkovi je spíše pěkná nuda. Alespoň za charisma a šarm Belmondova podvodníka Victora Vautiera však lze nad kvalitou dílka přimhouřit jedno oko. Ukázka: http://tv.sms.cz/televize/CT2/20100420/1230226790_Nenapravitelny?porad_stav=ukazka ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

...aneb Belmondova smršť. Tempo filmu je rychlejší a zběsilejší, než v Rychle a zběsile. A má to tu pravou francouzskou komediální atmosféru. A to je přesně to, co potřebuju, abych se dobře pobavil! Belmondo je fakt nenapravitelnej a dycky hraje toho chuja tak skvěle, že to nejde, aby nerozesmál. Jeho lhací techniky, výmysly, nápady a převleky jsou nezapomenutelny. Prostě skvělá francouzská komedie ze starejch dobrejch časů... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Když tě má ráda jako chudého, proč by tě jako bohatého neměla ještě radši?" Tuto příjemnou situační hříčku o nenapravitelném podvodníkovi v podání energií sršícího Jeana-Paula Belmonda jsem už viděl přes rok nazpátek a možná trochu nespravedlivě onehdy udělil jen 3 hvězdičky. Pravda, jde o takovou obyčejnou komedii, do níž Philippe de Broca (narozdíl od mnoha svých předchozích filmů) nevložil žádné větší tvůrčí nápady a neobdařil jí ani vyloženě osobitou stylizací, takže se mi v téhle své obyčejnosti mohla občas zdát trochu průměrná a možná jsem měl původně jiná očekávání. O to více při opakovaném zhlédnutí vyniklo, jak je Nenapravitelný výborně zrežírován s obrovskou svižností: vtipné situace včetně skvěle napsaných dialogů se tady střídají ve výborném tempu, které příliš nepovolí ani, když se děj překlopí do celistvější kriminální zápletky. Za nejvtipnější považuji loupežnou akci v muzeu, která mi už napoprvé hodně utkvěla v paměti a opět jsem se na ní těšil, ale bavil jsem se skvěle po celou dobu a zjisťuji, že si s De Brocou a Belmondem poslední dobou začínám filmově stále více rozumět. Potěšila a překvapila mě i účast Charlese Gérarda, který si tady stejně jako v Lelouchově Šťastném novém roce zahrál lupičského komplice. *** Tentokrát jsem se na film podíval se starším slovenským dabingem a přišel mi rovněž zdařilý. „Rebrík! Mám strašnú alergiu na rebríky!“ :) [85%] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • V závěrečných scénách u bazénu jde vidět, že rozmluva Camille (Julien Guiomar) s Victorem (Jean-Paul Belmondo) je sestříhaná. V jedné scéně sedí ve stínu a bez občerstvení, ve druhé na slunci s občerstvením. Tomu odpovídá i Viktorův župan. Obojí se však odehrává ve stejný moment, protože Charlottin otec odchází na golf. (fifas2)
  • Ve scéně, kdy se srazí auta, stojí na rohu asi dvacítka čumilů, a to ještě před srážkou a dívají se ve směru karambolu. Pravděpodobnější by bylo, že se seběhnou, takto je zřejmé, že jsou inscenovaní, ale špatně. (sator)
  • Marie-Charlotte Pontalec (Geneviève Bujold) vystupuje z autobusové linky č. 112 na předměstí, kde bydlí ve svém příbytku Raoul (Charles Gérard) s dětmi a Camille (Julien Guiomar) v přívěsu a které ve skutečnosti představuje obchodní čtvrť La Défense v departementu Hauts-de-Seine. Ona samotná autobusová linka č. 112 nejezdí už od roku 1945, stanice, na níž Marie-Charlotte vystoupila, je stanice na východ od Paříže v oblasti Val-de-Marne. Stejně jako muzeum v Senlis nebylo autentické, jednalo se pouze o bývalý seminář (nynější knihovnu) a scény interiéru se natáčely v katedrále města. Vězení, ze kterého vychází Victor Vauthier (Jean-Paul Belmondo), je Prison de la Santé v Paříži. Vězení bylo kolaudováno v roce 1867 a v roce 2014 prošlo velikou rekonstrukcí, aby mohlo i nadále sloužit svému účelu. Další lokality natáčení představovaly např. letiště Orly nebo zátoku Saint-Michel. (Cucina_Rc)

Související novinky

Zemřel herec Charles Gérard

Zemřel herec Charles Gérard

20.09.2019

Ve věku 92 let zemřel francouzský herec Charles Gérard. Gérard patřil mezi oblíbené spolupracovníky režiséra Claudea Leloucha (Dobrodružství je dobrodružství) a byl také blízkým přítelem herce Jean… (více)

Reklama

Reklama