Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Soubor epizod o bandě čecháčků na zahraničním zájezdu - žádný souvislý děj, jen sled scének věnovaný jednotlivým rodinkám a charakterům. Herci většinou obstojní, dialogy chvílemi vtipné, chvílemi křečovité, tak trochu nuda z mého hlediska, ale čekala jsem, že to bude horší. Mírně příjemné překvapení. 59% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hudba mírně vykrádající Arvo Pärta, minimalistický robot Krobot, scéna masturbačního doznání a zachycení deziluze (nejen) jadranských vakací, kdy všichni zažijí nějakou novou zkušenost, aby ve své podstatě zůstali nezměněni. Toť výčet pozitivních momentů držících Vejdělkův film na hladině poseté bublinkami mýdlové opery, ale ty potápěčské závaží v podobě ploché karikatury české malosti a rozpačitého rozvíjení děje nutí diváka přitahovaného ke dnu lapat po dechu někdy až nebezpečně dlouho. Při pohledu na princeznu Annu mě napadá, jestli existuje beznadějnější akt, než (čistě hypotetická) snaha valašského krále popřít své otcovství.. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zpočátku vtipná a svižná komedie ztrácí z přibývajícími minutami dech a ke konci ho už jenom velmi těžko popadá... Některé postavy mi přišly protivné (průvodkyně), některé naprosto zbytečné (důchodkyně, teplouši), některé průměrné, dobře zahrané a občas vtipně glosující (Eva Holubová), ale všechny strká do kapsy úžasná Anna Polívková v roli nehezké ale úžasně sarkastické a sebeironické Jolany. Bohužel když není ale na plátně ona, není se čemu smát, scénář sklouzává k trapnostem a lehce telenovelovské náladě. Takže díky ní a ještě skvělé pasážy cesty autobusem jsem se rozhodla dát nadprůměrné hodnocení, ale znova už se na tohle určitě dívat nebudu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK-miliónovTržby Celosvetovo $3,658,378║ Možno mierne jednoduchý príbeh ako býva v poslednej dobe zvykom a trošku veľa postáv na to aby vynahradili skratkovitý dej, ale našťastie pár vydarených vtipkov sa tu nájde, hlavne vďaka Pavlu Liškovi, zas Anna Polívkova pôsobila mierne otravne až monotonne, mali jej dať radšej menej priestoru. /videl v kine: 60%/ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Sám se považuji za „druha kritického a skeptického“ vůči českým filmům, k Účastníkům jsem tedy přistupoval se značnou obezřetností. Další Viewegh, opět plno známých herců, opět komedie, opět špatný film? Bohudík nikoliv. Množství schopných lidí podílejících se na vzniku Účastníků předem vyeliminovalo šanci na obohacení české kinematografie o další dílo s recenzemi natolik mizernými, že jej všichni lidé s kouskem soudnosti rovnou ignorují. Vejdělkova režie vůbec nepůsobí debutantsky, je spolehlivá i v místech, kde scénář zklamává a těch je hodně. Od Viewegha jsem nikdy nic nečetl, hádám však že není autorem žádných velkých dramat, zde není totiž drama žádné. Bravurně vybraný vzorek české populace jede na dovolenou do Chorvatska, nedá se říct, že by během toho týdne prodělali nějaké zásadní změny. Jde spíš o to, kdo s kým , proč a jak, takže zde nechybí homosexuálové, potápěč-onanista, dvě nadržené slečny věku postteenagerského, ultratupá blondýna, pohledný zpěvák no a hormony už se starají o zbytek. Účastníky tvoří mnoho segmentů velmi chabě pospojovaných a jen velmi neochotně gradujících. Dobrých vtipů je poskrovnu, když už fungují, pak spíše díky komediálnímu talentu herců než díky scénáři. Anna Polívková v sobě podobnost s otcem ani herecké nadání nezapře, Bob Klepl s Evou Holubovou představují manželský pár, který si oblíbí každý, komická dvojka řidičů (Miroslav Krobot, Pavel Liška) zajistila nezapomenutelnou epizodku s hnědými podšálky na pokračování, jen Jitka Kocurová Pamelu pojala příliš jednostranně. Ano, zásluhou pěkné režie a (některých) dobrých herců film funguje, svůj cíl – nalákat co nejširší skupinu diváků – splní, jenže dá se toto východisko z nouze označit za správný směr? Podle mě není nad pořádný scénář a ten Účastníkům zoufale chybí. S ním to mohla být kultovní komedie, kterou nepohrdnete ani při patnácté televizní repríze, bez něj je to pouze konzumní film na jednou zkouknutí a brzké zapomenutí. 65% Zajímavé komentáře: Faye, Sigurd, Niktorius ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • „Nezapomenu na scénu s kolegou Martinem Pechlátem, který mě měl coby potápěč šmírovat pod vodou a při tom masturbovat. Stále jsme režisérovi odplouvali mimo záběr, protože jsme byli na širém moři, kde nás unášel proud. S Martinem jsme pak už byli tak vyčerpaní, že nám raději házeli záchranné kruhy, abychom nemuseli stále plavat a mohli si odpočinout. Dost jsme se s tím natrápili, podobně jako se scénou, jak vylézáme z vody a křičíme: ‚Úchyl, je tady úchyl.‘ Tu jsme pro změnu nestihli natočit během jednoho dne, kdy bylo pod mrakem, takže jsme ji dokončovali několikrát vždy těsně po východu slunce. Měli jsme na to pokaždé asi jen čtyřicet minut, než začalo slunce svítit naplno, takže jsme ji točili asi tři dny po sobě,“ prohlásila Eva Leinweberová. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)
  • Když Šarlota (Květa Fialová) v autobuse brečí, že ztratila pas, vzadu si můžeme všimnout maminky, jak obléká svému synovi modrou mikinu, ale v dalším záběru ji na sobě už nemá. (SONY_)
  • Scéna, ve které Denisa (Kristýna Leichtová) svélkne horní díl plavek, se podle portálu ShowBiz.cz umístil mezi stovkou nejlepších českých erotických scén. (BisiJoker)

Reklama

Reklama