Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Účastníci zájezdu nijak zvlášť nezaujmou ani neurazí. Za pozornost stojí opravdu hezká kamera a dobrá režie. Scénář je zcela průměrný, i když je, čemu se smát, a hrdinové vám nebudou lhostejní. Pokud nebudete mít někdy večer co dělat, koukněte na Účastníky zájezdu. Ale když to neuděláte, o nic nepřijdete. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Kdybych nebyl zvědav, jak se vyprávění bude dál odvíjet a očekával nějakou srandu, vypnul bych film už po deseti minutách. Naprosto triviální a nezajímavou jízdu autobusem s vyloženě trapným extempore s podšálky , kdy se vůbec nic neděje, natáhli na dvacet minut. Ovšem, ono se vlastně neděje nic po celý film. Jenomže to jsem tak trochu předpokládal, myslel jsem si, že se film bude skládat ze střípků vtipných scének. Bohužel ty vtipné scény byly asi dvě a velice krátké. Jinak tuny dialogů o hovně, občas prokládané neskutečně rušivým elementem v podobě dvou starých dam. Najdou se tu i skvělé herecké výkony (Anna Polívková, Klepl - překvapivě, Martin Sitta), ovšem těch trapných a vyloženě hrozných je víc (Liška - toho fakt nikde nemůžu vystát a mnoho dalších, kteří nevím ani jak se jmenují). O hrozné režii se už vůbec nezmiňuji. Jednu hvězdičku dávám pouze za rodinku Martina Sitty, dvě vtipné scény (tygří mast, vorvaň) a závěrečnou písničku (které však ubírá zpěv Davida Krause). Jako celek ale totální ztráta času. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na Účastnících je skvělé, že ve většině diváků vyvolají vzpomínky na vlastní dovolenou a zároveň ztotožnění se s hlavními hrdiny. Avšak u mě osobně některé scény vyvolali i depresi a smutek. Možná to je záměrné, ale já tyhle hořké komedie v lásce prostě nemám. Pokud mám vyzdvihnout jednoho herce, tak pana Krobota. Tu roli mu už nikdo neodpáře, filmu jasně vévodí. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No...to, že je Anna Polívková dobrá herečka, se poznalo už v Boleru, některé dialogy šustí papírem, zato situační gagy jsou až na výjímky skvělé. PP nebije do očí (no, no, možná až na ten Arginmax), snímek je natočen moderně, hezky se na něho dívá, jen jednu výhradu bych měl ke Květě Fialové, která tu svou roli a la "potrhlá tetka" hraje už po několikáté a začíná to nudit. 70%...jako Román pro ženy. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Na tenhle zájezd jsem se těšila a někdy se prostě dovolená nevyvede. V paměti mi utkvělo, že mám vracet podšálky, pobavily mě některé rady matky Evy Holubové a abych nekřivdila i věta „průvodkyně bude pro můj organizmus představovat obrovskou zátěž“ a byla i pro můj. A velmi mě potěšil miloučký testík sexuální orientace. Jako celek, ale zklamání. Zdlouhavé a bez života. Takže i nadále pro mě zůstávají nepřekonatelné jiné komedie podle knih Michala Viewegha. „Báječná léta pod psa“(viděla jsem to několikrát a nenechám si ujít žádnou reprízu) a „Román pro ženy“, který mně svým humorem sednul do nálady tak, jako dlouho žádná jiná česká komedie. Viděla jsem to mockrát. Ovšem moji sestru nemám šanci překonat, pouští si to pokaždé, když musí žehlit, aby ji prý alespoň něco pozvedlo náladu. A žehlí často :-). Na účastníky zájezdu se jistě ještě někdy podívám, ale vyhledávat je nebudu, zato Simonu Stašovou v Románu pro ženy budu mít (a mám) v pohotovostním režimu stále. 3* a jen tak tak. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Při natáčení v Itálii bylo letní počasí jen zdánlivé. Ve skutečnosti bylo dost chladno a teplota vody v moři dosahovala jen 13 stupňů. (Zazie)
  • Eva Leinweberová se nechala slyšet, že když pustila film své dceři Dorotce, tak ta z něho měla újmu kvůli jejím scénám v tangách. „Od té doby jsou u nás Účastníci zájezdu tabu,“ prohlásila. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama