Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pulse je natočený ako remake úspešného japonského hororu „Kairo“. Film hovorí o skupine mladých študentov, ktorá sa musí vyrovnať so záhadnou smrťou svojho kamaráta. Už čoskoro však zistia, že to nebola samovražda. Cez monitory, displeje telefónov a rádiové vlny im nedajú spávať duchovia. Čo keď bezdrôtová mobilná technológia môže sprostredkovať kontakt s iným svetom? A čo keď tento svet využije túto technológiu, aby sa dostal k nám? Ak zapnete mobil alebo mail, ste infikovaný a začnete zabíjať. Práve toto sa stane na školských internátoch... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

klerik 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu sa dá pristupovať dvoma spôsobmi. Buď ho vnímate ako hru s atmosférou, kde je triviálny scenár podaný pomerne vizuálne pestro (ne však práve hororovo) alebo ako nudu o ničom. Originál (KAIRO) bol podobne ťažko uchopiteľný, ale stále sa dokázal tváriť ako "niečo viac". Remake nemá túto schopnosť ani ambíciu. Puls má akurát tú výhodu, že je iný ako ostatné ducharské prerábky. Ja som ho vdel na DVD, ktorého obal hlásal veci ako "necenzurovaná verzia", "najdesivejší film roku" a "budete si želať, aby ste tento film nikdy nevideli". Hlavne to posledné priam vyzýva k finálnemu hodnoteniu, ja som však rád, že som tento film videl, keďže vďaka pôvodnému filmu som vedel, do čoho idem. Absencia japonského citlivého prístupu zničila čaro katastrofickej témy, no americký Pulz začína nudiť prekvapivo až niekde pri konci. Až tak zle to teda nedopadlo, ale už tradične radšej odporúčam európske hranie sa s atmosférou ako je napr. EDEN LOG.... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film, ve všech směrech podstatně horší než japonský originál Kairo (2001). Asi nejvíc mě iritovali představitelé omladiny, přehlídka nesympatických kreatur v čele s tak protivnou a nanervylezoucí blondskou, že kdybych s ní ztroskotal na pustém ostrově, hned první den ji zabiju, naporcuju a nasolím do foroty, aby z ní byl aspoň nějaký užitek. Jak se mi najednou stýskalo po tichých nesmělých introvertních Japoncích včetně hlupáka Kawašimy... I děj, ačkoliv rámcově shodný s originálem, působí banálněji, nudněji, nezáživněji a má pitomější finále. Je ovšem dost možné, že tak zklamaně soudím srovnávaje s předlohou, kterou jsem viděl včera. Ale i ona skvostná scéna skoku ze sila, která mě u Japonců tolik uchvátila, je tu jaksi nepůsobivá, odfláknutá, prostě hůř natočená. Ztráta času, do koše s tím, asijský specifický styl u mě vede nad hollywoodskou bezduchou komercí na celé čáře. Malé bezvýznamné plus - štěk pro Brada Dourifa. ()

Reklama

ivan_drago odpad!

všechny recenze uživatele

Já hledám ve svém nitru alespoň něco, co by se mi na tomto pokusu o film a napětí líbilo.... Nenacházím zhola nic a zůstává ve mě pouze údiv z toho, jakou že sračku jsem to právě viděl... Nápad to není až tak špatný, nicméně jeho převedení do podoby filmu se setkalo s tragickým, ale opravdu asi nejhorším střihem v dějinách filmu, pokus o napětí či dokonce hororové prvky zůstává u blikajících světel, 'nervy drásající hudbě/zvuku' a dementních pohledů herců, pokoušející se vyjádřit svůj strach z asi nejubožejších virů/duchů/vysávačů chuti žít.... A konec tomu všemu nasadil korunu a jenom mi potvrdil, že jsem se setkal s opravdu dementním filmem... Za čas si pustím japonský originál, a i když mu určitě budu nadržovat, protože miluju asijské filmy, tak nevěřím, že by to bylo o moc lepší... ale uvidíme... ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Zas tak zlé, jak se zpočátku zdálo, to nebylo teda. V prvních minutách proběhla veškerá klišé, která v amerických hororech nesmí chybět - CGI efektama narvané potvory, vysávající život pomocí otevřené tlamy a zvuku vrzajícího plechu, lekavky na základě "nečekaného hluku" a to ještě nehledím na vysokoškolské prostředí (USA jak vyšitý :-D). Soundtrack dost kolísal, ale mnohdy, obzvláště v akčnějších a napínavějších scénách, výrazně podporoval gradaci, o kterou se film snažil. O tom, že to byl remake na japonský film už napovídala hromada věcí, nejvíce do očí bijící byla snaha, co nejvíce to držet ve studených barvách a celková vizáž těch "potvor" (jak je pro většinu japonských duchařin typické). Bohužel jsem neviděl originální "Kairo", u něj očekávám, že to bude mít teda větší koule. Pár scén se povedlo, ale všeobecně tento film spadá spíš do hlubin zapomnění (prádelna, obrazy v monitorech působily taky docela lahodně, ... (5 minut po skončení filmu a další stěžejní scény už si nevybavuju, to asi potvrzuje řazení do šuplíku zapomnění)). ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film, který se pokouší o remake japonců. To je poslední dobou opravdu tradiční záležitostí a neznám film, který by se amíkům podařil lépe než japonsům. U mě stále zůstavají na první místě mezi horory původní Japonské snímky. Tak proč dvě hvězdičky? Za Kristen Bell, už to tu psalo několik lidí, ona prostě vyniká všude, kde hraje. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V traileri sú zábery z japonského originálu Kairo - konkrétne scéna padajúceho lietadla, ktorá bola nakoniec pre film prerobená. (ladko)

Reklama

Reklama