Reklama

Reklama

8 žen

  • Francie 8 femmes (více)
Trailer

Francúzsko päťdesiatych rokov. Osamelé sídlo v zasneženej krajine. Rodina sa stretáva na sviatky. Oslava sa však nekoná - milovaný otec bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmych žien tak blízkych pánovi domu. Dominantná manželka? Jeho staropanenská švagriná? Lakomá svokra? Drzá slúžka alebo lojálna gazdiná? Alebo jedna z jeho dvoch pekných mladých dcér? Prekvapujúca návšteva očarujúcej sestry obete zvráti pátranie na hystériu a rivalitu. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Humorné situácie sú okorenené hudobnými vsuvkami i zvodne zradnými tancami. Tajomstvo ženskej duše je odhalené. Osem žien: krásnych, vášnivých, inteligentných, citlivých a nebezpečných. Jedna z nich je vinná. Ktorá to je? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (232)

DDT 

všechny recenze uživatele

Slyšet v kině francouzštinu je při dnešní nadvládě angličtiny vždycky příjemným osvěžením (tady navíc v šansonovitých popěvcích hlavních hrdinek). Po filmové stránce není ale Osm žen nic moc, jenom divadelní hra hozená na plátno včetně přehrávání většiny hereček. Místy mi to připomínalo české konverzačky z 50. let. Přesto je Osm žen v současné nabídce spíš nadprůměr. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

V podstatě výborně rozhýbaná divadelní hra. Pohyb postav v mizanscéně, jednota děje, času a místa upomíná k divadlu, ale střih a pohyb kamery rozbíjejí statičnost. Kriminální zápletka díky rozmanitosti postav, neustálému přísunu nových informací a dobře dávkovaným a povedeným hudebním výstupům neupadá do stereotypu. Za okny domu skoro pořád sněží a na těch 8 ulhaných šmrncovních Francouzek se konec konců hezky dívá. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tak tohleto byl zážitek. Skoro každý dialog, má svůj význam a důležitost. Film diváka přímo vtahuje do děje. Nutí ho přemýšlet, jak to vlastně je. Co je pouze lež, zlost, pýcha anebo skutečná pravda, hořká jak slzy od pláče. Něco co vylezlo na povrch, mi už občas připadalo přehnané a skoro až nevkusné. A to třeba (Pozor Spoiler!) smrt otce Augustiny a Gabiny. Důvody k vraždě mi připadali vyloženě divné. A těžko jim rozumím, jak z hlediska psychologického tak lidského. (Konec Spoileru!)Na všechno se ale budete dívat jinak pokud vydžíte do konce. Ten myslím potěší každého milovníka psychologických dramat, ale i vyznávače černého humoru.Mě baví, když jsou filmy jen taková hra s divákem. Proto se snad na ně koukáme. A tohle byl fakt zajímavý film. Ještě okořeněný úplně vypiplanou stylovostí domu, ve kterém se odehrává a chytlavými písničkami. Sice byli bez titulků, takže jsem jim nerozumněl ani slovo, ale odťed se mi asi z uší jen tak nedostanou. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Opět váhání mezi 3(průměr) a 4(nadprůměr) hvězdami. Sice to má napínavý konec, zajímavé herecké ztvárnění atd. Na drauhou stranu se mi moc nezamlouval zpěv, škoda že film nebyl koncipován jinak než muzikál s komedií (ono nějakých megavtipných scén tu zrovna taky moc nebylo). Většině z vás se asi líbila francouzština, mě naopak překážela, protože jsem vůbec nerozuměl, proto jsem zpěv vždy přeskakoval a film mě celkově nijak nestrhnul do svého děje. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Roztomilá, černá, místy hodně drsná komedie. Obdivuhodné herecké výkony osmi noblesních hereček. Děvčata v sobě rozhodně nezapřou ani své muzikální vlohy a skutečně to roztáčejí od začátku do konce. Pořádně zauzlený příběh, ve kterém má každá z přítomných dam nějákého toho kostlivce ve skříni. Pěkné, barevné, úsměvné i mrazivé zároveň. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Kostýmy byly vyrobeny podle módního katalogu z roku 1953. (cubajz)
  • Když Louise ukazuje fotku svého bývalého zaměstnavatele, tak ukazuje fotku Romy Schneider. (Teres)
  • Hlavní inspirací byla řežisérovi atmosféra detektivek Agathy Christie. (cubajz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno