Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ambiciózní Karolina studuje vysokou školu, pracuje jako redaktorka módního časopisu a jako lektorka v kurzech nonverbální komunikace. Její uspořádaný život nečekaně naruší vztah s poněkud egocentrickým burziánem Alexem, který jí přináší řadu hořkých zklamání. Alex je sice pozorný, ale myslí především na sebe a všímá si spíš svých kamarádů než Karoliny. Vztah, plný nejistoty, zklamání a znovu probouzených nadějí, vyvádí Karolinu stále víc z rovnováhy a vyčerpává ji. Přesto dává Alexovi přednost před pozorností nesmělého Honzíka. Když o několik měsíců později zjistí, že Alex žije s mnohem starší Patricií, opustí ho a rozhodne se být stejná potvora, jako jsou podle jejího názoru muži. Nezávislá, sobecká bestie, která bude kosit chlapy. Vyspí se s čerstvě ovdovělým pianistou i přízemním farmářem Markem, flirtuje s duševně nevyrovnaným ministrem Jarmilem Dobrým, ale když to zkusí na Honzíka, zklamaný mladík ji odmítne. Zdá se, že ani jako bestie nebude mít Karolina štěstí. A tak když se po čase znovu ozve Alex, neodolá a přijme jeho nabídku k sňatku. Vzápětí ji však čeká další hořké zklamání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pravý opak Románu pro ženy, žádná sonda do života, ale jen čistě zábavná filmová realita. Pavláskové filmy můžu, s autorkou knižní předlohy se teprve vyrovnávám, ale začínám si myslet, že Pavlásková na to šla líp ;) Respektive po přečtení Řízkařů, Bestiáře a rozečtení Života na nečisto mohu dílo Barbary Nesvadbové hodnotit o něco šířeji, než všichni ostatní, kteří pomlouvají bez toho, že by se jejích knih jenom dotkly. Barbařina v mnoha rysech přiznaně autobiografická hrdinka proplouvá útlými knížečkami bez ambicí stát se i filmovou hrdinkou a je to na ní znát. Ale stalo se něco jiného a tak soukromé výpovědi o intimním životě jedné Karly z Vinohrad rapidně mění na vážnosti. Až dočtu celé dílo autorky, zhodnotím to pravděpodobně tak, že kniha je kniha film je film, a v tomto případě se skvěle doplňují, protože co mi chybělo při čtení, doplnila jsem zážitky z kina - a co mi chybělo v kině, doplnila jsem literaturou. Zatím jsem alespoň rozklíčovala ty rozdíly ve filmovém scénáři, které ustoupily zejména hereckým představitelům a představám producentů (politik Marek Vašut a spolužák Kryštof Hádek především) a ty, které jsou do nejmenšího detailu všude stejné (ironická vdovská epizodka Miroslava Etzlera). A jak jsem tak nakukovala do Pohádkáře, Barbara nám dozrává a v podstatě by bylo skvělé, kdyby nezůstalo jen u jediné adaptace ;) Konečně Danica by snesla další podobně velkou výzvu, aby nám moc nestagnovala... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Spíš 2,5. Manažerka psychologických kurzů, a má rozhled puberťačky odkojené Bravíčkem... Kamera, hudba, režie a prvních 45 minut filmu jsou skutečně skvostné a hlavně inteligentní. Ale pak se psychologické drama zvrtne v komedii, hlavní hrdinka, jak říká můj otec, "šuká první ligu", tím se má chlapům asi nějak mstít, abychom se pak nečekaně v závěru vrátili opět k dramatu, ale pojatému už jak z bulvárních médií. Vyvstává mi u filmu spousta otázek - ta holka studuje psychologii, současně stíhá dělat v Bazaaru, má přednášky o nonverbální komunikaci a ještě jezdí na statek, do Itálie apod. - jako redaktor si myslím, že se to všechno nedá stíhat. Přese všechna svá studia se chová jak pitomec, ale budiž, je zaláskovaná, to člověk blbne. Ale manželce se film líbil. Chápe ho z pohledu ženské, chlapi tam podle ní jsou zvláštní, ale ne všichni blbci... ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Bestiář? Hm? A co jako? Nebýt pavího výstupu Marka Vašuta... mimochodem... opravdu mimořádně vtipný ... pár hlodů bylo zajímavých... viz... skvělá polemika o mužích a křečcích a studium jejich chovu... jinak??? Jinak, mám ten dojem, že si filmový štáb udělal výlet do Londýna a do Itálie... Ano, Karel Roden odvedl standard, Marek Vašut byl perfektní jinak nic moc... nevím.... furt, tj. pořád... mám pocit spíš marketingového masírování než něčeho echt... a třeba se pletu a třeba druhé shlédnutí bude pozitivnější... ()

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je obrovský kolaps, zbytečný, hloupý film u kterého mě pobavil pouze Marek Vašut a jeho páv. Už po 40 minutách jsem si připadal jako po dvou hodinách a fakt nechápu, jak jsem se na tohle mohl dodívat, byly to neuvěřitelné muka. Hlavní reklamou filmu je Karel Roden, který přilákal mnoho zvědavých diváků do kina, ale je zde velice nevýrazný. Nikdy tento film nechci vidět ani slyšet, mé hodnocení odpad!... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Snad jeden z nejhorších českých scénářů za poslední roky, se kterým si neví rady snad nikdo ze zúčastněných. Sonda do života hlavní hrdinky se moc nepovedla a spíš než fandit ji budete přát, aby ji některej z těch chlapů nějak ublížil. Takhle silně nesympatickou postavu už jsem dlouho neviděl. Příběh není pomalu žádnej a kromě kamery F.A. Brabce to nemá vůbec čím zaujmot. A s herci je to taky špatný. Jurčová je nesympatická stejně jako její hrdinka, Vašut je směšný, Roden se trápí a Matonoha ani neví která bije. Prostě nuda, to i ten Román pro ženy byl lepší. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Při nahrávání postsynchronů ne každý herec namluvil svou roli. Danicu Jurčovou a Andreu Novákovou nadabovala Andrea Elsnerová, jelikož Jurčová je Slovenka a u Novákové se tak sjednotil hlas postavy. Michala Dočolomanského nadaboval Ladislav Županič, opět kvůli tomu, že je Slovák. Evu Sitteovou a Báru Nesvatbovou nadabovala Dagmar Čárová. Sitteovou kvůli jejímu dlouholetému exilu v zahraničí a ztrátě českého akcentu a Nesvatbovou kvůli nezkušenostem s dabováním. A Barboře Beťákové propůjčila hlas Nikola Votočková ze stejného důvodu, jako u Jurčové a Dočolomanského. (funhouse)
  • Při nočním koupání Karolína (Danica Jurčová) a Alex (Karel Roden) doplavou až k bezpečnostním bojkám. V následujícím záběru však není po bojkách ani stopy. (Pepy)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Reklama

Reklama