Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Gazy 

všechny recenze uživatele

Dva nerozluční kamarádi, pár motorek a jedno obrovské dobrudružství. Ewan McGregor a Charley Boorman původně plánovali jen menší společnou dovolenou, ale postupem času se jejich plány zvrtly do gigantických rozměrů a čtyři měsíce dlouhá štreka byla na světě. K sobě do party ještě přibrali kameramana, kerý jak se později ukázalo velice rád a často svou motorku demoloval a to pokaždé jiným, ale účinným způsobem. Během své cesty se tahle trojka zastaví v ČR i na Slovensku, ale ty opravdu krušné časy příjdou až později a o krkolomné momenty rozhodně není nouze. Když pánové dorazili do cíle bylo mi líto, že tahle výprava končí a stejné pocity museli mít i samotní protagonisté, protože si za tři roky dali repete a to v podobě cesty na černý kontinent. I tenhle "výlet" nezůstal bez přítomnosti kamer a vysílal se s příhodným názvem Long Way Down . ()

Schneefee 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se bez mučení, na tenhle seriál jsem začla koukat protože mám lehkou (rozuměj těžkou) slabost pro Ewana, nicméně mě až zaskočilo jak moc mě seriál bavil. Doslova jsem hltala každý díl - od příprav až po samotnou cestu (i když cestování bylo přece jen zajímavější). Všichni zúčastnění mají můj obdiv, že se do něčeho takového vůbec pustili. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument o cestě tří motorek a dvou doprovodných terénních aut kolem světa. V čele a v zájmu všech okolo samozřejmě Ewan McGregor. Nejsem zvláštní fanda motorek, ale toto dobrodružství mě nadchlo. Hlavně proto, že to není jen o cestě, ale taky o lidech, památkách a místních zvycích. Doporučuji 10dílnou verzi. ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor je vyjímečný herec a úžasná osobnost,ale to co podnikl se svým dlouholetým kamarádem Charleyem Boormanem je absolutně dechberoucí.Výtečný dokumentaristický seriál z produkce BBC potěší nejen fanoušky filmu,ale i fanatiky do motorek či náruživé cestovatele.Klobouk dolů za tímhle pozoruhodným dílem. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

I přes ty útrapy, vyčerpání a různá nebezpečí, kterou tuhle partičku sympaťáků potkaly na jejich dlouhé cestě, jim jednoduše závidím. Celý dokument je koncipován jako domácí video z cesty dvou kámošů a je díky tomu o to živější. Charley a Ewan jsou neuvěřitelní pohodáři a jejich nápad vysoce oceňuju. Skvělý dobrodružný dokument ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Ewan McGregor a jeho vtedajšia žena Eve Mavrakis si adoptovali malé dievčatko menom Jamyan, ktoré Evan stretol v Ulanbatáre v Mongolsku žijúce na ulici bez rodičov. (LUIGISde)
  • V epizóde v Rusku počas toho ako pri Ewanovi a Charleym zabrzdí čierne auto a posádka si začne obzerať motorky, Ewan McGregor povie: “Toto nie sú motorky ktoré hľadáte,” čo je odkaz na Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), kde rovnakú hlášku povie Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness), keď ich zastavia stormtrooperi: “Toto nie sú tí Droidi, ktorých hladáte.” Postavu Obi-Wan si v prequeli zahral Ewan McGregor. (LUIGISde)

Reklama

Reklama