Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Gazy 

všechny recenze uživatele

Dva nerozluční kamarádi, pár motorek a jedno obrovské dobrudružství. Ewan McGregor a Charley Boorman původně plánovali jen menší společnou dovolenou, ale postupem času se jejich plány zvrtly do gigantických rozměrů a čtyři měsíce dlouhá štreka byla na světě. K sobě do party ještě přibrali kameramana, kerý jak se později ukázalo velice rád a často svou motorku demoloval a to pokaždé jiným, ale účinným způsobem. Během své cesty se tahle trojka zastaví v ČR i na Slovensku, ale ty opravdu krušné časy příjdou až později a o krkolomné momenty rozhodně není nouze. Když pánové dorazili do cíle bylo mi líto, že tahle výprava končí a stejné pocity museli mít i samotní protagonisté, protože si za tři roky dali repete a to v podobě cesty na černý kontinent. I tenhle "výlet" nezůstal bez přítomnosti kamer a vysílal se s příhodným názvem Long Way Down . ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Chlapci či muži si splnili sen a vyšli do sveta na motorkách. Aspoň spoznali, ako to funguje v Čechách, na Slovensku, Ukrajine, Rusku či Aljaške. Zo Slovenska okrem Bojnického zámku veľa nečakajte, v bonusoch bola večera asi u slovenskej rodiny, celkom sranda, akurát som si nebol istý, či potom navštívili Spišskú Kapitulu alebo to bolo úplne inde. Celkom som na dobrodružnom výlete týchto dvoch týpkoch zabavil, najmä pri pomyslení, že presne v roku 2004 som bol na Aljaške tiež :-) Svoj príchod k nám dobre utajili, pretože si nepamätám, žeby niekto komentoval a písal o ich výlete aj u nás. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Supr trupr seriál s motorkami, ale vlastně bez motorek.. O emocích dvou kluků, kteří si plní svůj sen objet zeměkouli.. O jejich iluzích, deziluzích, přáních, snech, stýskání, jejich názorech.. O poznávání jiných kultur z pohledu obyčejného člověka a ne očima dokumentaristy.. Fakt jsem jim držela palce, jakoby to byli moji kámoši :-) Pecka.. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor a jeho tým ve svém cestopise dokázali přesně to, co se jejich českým kolegům v putování trabantem nepodařilo a vlastně ani podařit nemohlo. Těch důvodů je hned několik, a tím hlavním je zejména volba seriálového formátu. Díky tomu získávají tvůrci spoustu času na různé části cesty a správným rozdělením a dávkováním jednotlivých úseků se jim daří věnovat se jen těm opravdu zajímavým tématům. Nejvíce času je zde logicky věnování nejnáročnější východoevropské a asijské části, střední Evropa jsou spolu s Amerikou svým komfortem a jasnými očekáváními totiž méně zajímavé. Největší zbraní dokumentu je správný, a hlavně vyvážený, důraz na jednotlivé složky, tedy osobní složku, jejímž hlavním tématem jsou protagonisté samotní a jejich pohled na probíhající cestu, a cestovní složku, která podává zajímavé informace o sledovaných místech, aniž by se nimrala v detailech a znovu zmiňovala již několikrát omleté a známé věci. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí dokumentu, kde se Ewan vypravil s Rayem Mearsem do honduraské džungle, mi tady potvrdil, že je velkej sympaťák a taky dobrodruh. Nicméně odlehčený styl natáčení se projevil na formě, takže Long Way Round není ani ryba, ani rak. Pro motocyklové fanoušky tu bude málo motorek, milovníci cestopisů se toho zase moc nedozví o kulturních, historických a jiných zajímavostech z míst, které oba pánové projeli. To nic ale nemění na tom, že se jedná o takovou příjemnou oddychovku, která si na nic nehraje a určitě stojí za zkouknutí. PS: nejvíc mě pobavila scéna v domě ukrajinského mafiána, který se tu vyvalí s kytarou v jedné ruce a s AKáčkem v druhé :D ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Ewan McGregor čte během cesty knihu od Alexandra Solženicyna "Rakovina" (Aleksandr Solzhenitsyn: "Cancer Wand"), což je kniha vyprávějící příběh o pacientech onkologické kliniky, kteří se zde léčí v polovině 50. let 20. století. Kniha původně vyšla jako samizdat. (Cuzan)
  • Cesta začala 14. apríla 2004 v Londýne a skončila 29. júla 2004 v New Yorku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama