Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tajemná škola uprostřed lesů, sbor podivně se chovajících učitelek, záhadný les opředený legendami a jedna senzitivní studentka, která se tomu všemu snaží přijít na kloub.Má to, sem tam, celkem slušnou atmosféru, talentovanou Agnes Bruckner a potěší i odkaz na Evil Dead vč. Bruce Campbella. Naopak mi moc nesedla příliš přehrávající nebo nehrající, jak si kdo vybere, Patricia Clarkson. Je to béčko, ale ta hoďka a půl byla celkem příjemně strávená. 65% ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Jelikož epizoda Lucky McKee Sick Girl v sérii Masters of Horror byla opravdu slušně ujetá, čekal jsem od The Woods docela dost, aspoň kvůli účasti Bruce. A moc jsem se nedočkal - celý ten příběh o nápravném středisku v divných lesích, kam je poslána Brucova pěkná dcera po vyloučení ze školy, je strašně slabý, ale hlavně je příliš pomalu odhalován, když ani nic moc zajímavého na odhalení nečeká. Samozřejmě se tato nechuť stupňuje čím dal více ke konci, kdy už pak nenadchne ani Campbellova reminiscence Ashe a spíš vypadá našroubovaně a trapně. Zbývá teda pouze atmosféra v inkriminovaném zařízení, a ani ne moc ta tajemná, jako spíš ta holčičo-soupeřící, která je správně campy (existuje pro toto slovo v hororovém významu český ekvivalent? chtělo by to nějaký vymyslet). A ještě ke kladům patří vynikající 60s písníčkový doprovod Leslie Gore. Na konci od ní hraje You Dont Own Me a to je tedy fakt klasa. ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Auvajz! Aj ja som čakal od Luckyho po veľmi sľubnej May nejakú pecku /čím sa podpisujem pod prvé dve vety Andersonovho komentára/. Lenže príbeh sa začal odvíjať tak akosi pooooomaliiiiiiiiičkyyyyy a predvídateľne a až dokonca fungoval asi ako suché gumy na mokrej trati. A pokus o mrazivé finále sa, žiaľ, premenil až na akúsi autoparódiu. Filiácie s kultovkou The Evil Dead sú zjavné, ale /vtipne/ fungujú iba v prípade obsadenia Brucea Campbella. Sekvencie so "zadymeným" lesom veru márne kriesia "lesného ducha", zostávajú iba bezradnou citáciou. Nepíšem to rád, ale The Woods sú zbabraným pokusom. Berme to tak, že dobrý režisér mal skrátka v rukách apriori nefungujúcu story. A počas jej nakrúcania si navyše vybral svoju slabú chvíľku. Silné dve hviezdičky si zaslúži iba herecký ansámbl na čele s Agnes Bruckner /do ktorej som mal problém nezamilovať sa/ a zopár jej vtipných hlášok. Tretiu hviezdičku pridávam Luckymu iba ako odškodné za to, že na ČSFD má jeho skvelá May také debilne nízke hodnotenie... ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Ten konec mě dost naštval a udělal z toho strašnou slátaninu. Přitom podmínky pro kvalitní horor byly dobré. Stará děsivá budova uprostřed lesů, staré pany buzerující mladé holky. Asi bych si v tomto prostředí dokázal představit spíš obyčejnou vyvražďovačku, kde by Bruce dostal hlavní roli a sekerou se prosekal pro svou dceru skrze vraždící učitelky. 45% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době mě zaujal nějaký americký film neokoukanou zápletkou. Jelikož jej mnozí přirovnávají k Argentově Suspirii je jasné, že originální námět to moc asi není, ale já jsem tento starý klenot neviděl, takže jsem si mohl The Woods užít se vším všudy. Tvůrcům se již od samotného počátku podařilo navodit příjemnou mysteriózní atmosféru, k čemuž jim dopomohlo vhodně zvolené prostředí. Dívčí škola obklopená lesem a především nepříliš sympatický personál dopomohli vytvořit potřebnou ponurost příběhu. Navíc divák začne velmi brzy fandit hlavní hrdince, která to tu opravdu neměla lehké. Agnes Bruckner navíc předvedla velice solidní herecký výkon, takže zpočátku si u mě získal režisér Lucky McKee hromadu plusových bodů. Mám sice rád, když je ve filmu spousta krve a brutality, ale tady jsem se bez toho v klidu obešel. Heather si sice projde menší šikanou, ale dokáže taky rány rozdávat, takže první polovina filmu mě vůbec nenudila. Jen jsem taky pořád očekával, kdy to pořádně rozjede hlavní lákadlo filmu (Bruce Campbell), leč marně. Pokud tedy nepočítám závěr filmu, ale tady u mě tvůrci narazili. S blížícím se koncem šla úroveň Lesů dolů. Očekávané kulervoucí finále se totiž nekonalo a ono rozpletení záhady mi přišlo trochu úsměvné. Přece jenom jsem si to představoval poněkud jinak. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)
  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)

Reklama

Reklama