Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-britsko-německý snímek „Lesy“ má skvělou atmosféru, která ale v závěru není naplněna. Najednou je konec, který se snažil být celkem akční, ale přitom si říkáte, že by to možná chtěl ještě něco trochu víc. McKeeho hororo ale rozhodně není špatně natočený, skvěle si vybral představitelky hlavních postav, především pak Patricia Clarkson je v roli ředitelky ďábelská. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Auvajz! Aj ja som čakal od Luckyho po veľmi sľubnej May nejakú pecku /čím sa podpisujem pod prvé dve vety Andersonovho komentára/. Lenže príbeh sa začal odvíjať tak akosi pooooomaliiiiiiiiičkyyyyy a predvídateľne a až dokonca fungoval asi ako suché gumy na mokrej trati. A pokus o mrazivé finále sa, žiaľ, premenil až na akúsi autoparódiu. Filiácie s kultovkou The Evil Dead sú zjavné, ale /vtipne/ fungujú iba v prípade obsadenia Brucea Campbella. Sekvencie so "zadymeným" lesom veru márne kriesia "lesného ducha", zostávajú iba bezradnou citáciou. Nepíšem to rád, ale The Woods sú zbabraným pokusom. Berme to tak, že dobrý režisér mal skrátka v rukách apriori nefungujúcu story. A počas jej nakrúcania si navyše vybral svoju slabú chvíľku. Silné dve hviezdičky si zaslúži iba herecký ansámbl na čele s Agnes Bruckner /do ktorej som mal problém nezamilovať sa/ a zopár jej vtipných hlášok. Tretiu hviezdičku pridávam Luckymu iba ako odškodné za to, že na ČSFD má jeho skvelá May také debilne nízke hodnotenie... ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Jelikož epizoda Lucky McKee Sick Girl v sérii Masters of Horror byla opravdu slušně ujetá, čekal jsem od The Woods docela dost, aspoň kvůli účasti Bruce. A moc jsem se nedočkal - celý ten příběh o nápravném středisku v divných lesích, kam je poslána Brucova pěkná dcera po vyloučení ze školy, je strašně slabý, ale hlavně je příliš pomalu odhalován, když ani nic moc zajímavého na odhalení nečeká. Samozřejmě se tato nechuť stupňuje čím dal více ke konci, kdy už pak nenadchne ani Campbellova reminiscence Ashe a spíš vypadá našroubovaně a trapně. Zbývá teda pouze atmosféra v inkriminovaném zařízení, a ani ne moc ta tajemná, jako spíš ta holčičo-soupeřící, která je správně campy (existuje pro toto slovo v hororovém významu český ekvivalent? chtělo by to nějaký vymyslet). A ještě ke kladům patří vynikající 60s písníčkový doprovod Leslie Gore. Na konci od ní hraje You Dont Own Me a to je tedy fakt klasa. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

No, hmm, tak co bych tak mohla k tomuto skvostu říci? Já se přiznám, že tupé na to, abych u toho žehlila, to bylo dost, ale i tak bych očekávala buď větší řežbu nebo větší duchaplnost (nebo duchů plnost, nebo prostě navíc něčeho, co z toho udělá horor). Motivy nejasné, jednání postav také a hlavní hrdinka to měla podpálit na začátku a byl by svatej klid. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto filmu se mi honily myslí dvě věci. 1. Takto nějak by to mohlo vypadat, kdyby Kingova Carrie navštěvovala Bradavice. 2. Patricia Clarkson je zatraceně nedoceněná herečka. Lesy jsou průměrný horor, který staví na povedené atmosféře a slušném hereckém obsazení studentek. Dívčí škola, uprostřed hlubokých a tajemných lesů, jejíž historie sahá stovky let do minulosti. Škola plná mladistvých studentek, podivných učitelek i děsivých tajemství. Elegantní ředitelka s chladným úsměvem a podivným klidem, učitelka s tikem v obličeji a pravidelné dávky sklenic mléka. U Lesů se možná nebudete bát, ale rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)
  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)

Reklama

Reklama