Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přestože je Sólokapr "pouze" v modrých číslech, mě Woody tímto snímkem velmi oslovil. Oceňuji krimi zápletku, romantickou linii, ale také vtip, mysteriózní nádech a vynikající herecké výkony. Ve svých rolích mě velmi potěšil Hugh Jackman, ale také Scarlett Johansson a tradičně "potrhlý" Woody Allen. S hodnocením tedy neváhám a za sebe dávám 5*. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Rozhodně má film své mouchy, ale mě se líbil. Je z něj znovu cítit Woodyho styl (který mě už několikrát oslovil), i když se určitě nezařadí do zlatého fondu tohoto tvůrce. Uznávám, že zápletka je poněkud praštěná, ale myslím, že Scoop má solidní spád a optimální délku, alespoň já se nenudila ani chvilku. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Slyšel jsem, jak se topíš. Tak jsem dopil čaj, dojedl koláčky a hned jsem přišel.“ Tak s Match Pointem to jistě má některé věci společné, ale Sólokapr je hlavně komedie, což dává v celkovém vyznění kapánek něco jiného. Film mě začal moc bavit už na lodi Smrti a hned při první scéně s Woodym jsem zajásal, že svého oblíbence zas po delší době uvidím v jeho osvědčené poloze. A samozřejmě si zase vložil do úst pár parádních hlášek, které v jeho podání zkrátka umí mířit do černého. Ale hlavně se dala brzdy do kupy kouzelně nesourodá dvojice a začalo jejich vyšetřování, které mě bavilo, a zároveň místy napínalo, to když se „otec s dcerou“ pohybovali na tenkém ledě (jinak nepřekvapivě převládala pohodová atmosféra). A závěr se mi svou „poťouchlostí“ moc líbil. Škoda jen nižší koncentrace opravdu kvalitních hlášek a sem tam hluššímu místu, proto „jen“ solidní 4*. „Dal mi kombinaci k sejfu. Ale nemám ponětí k jakému.“ – „Žádný sejf jsem neviděla.“ – „No a dosáhla jsi tam vůbec něčeho, kromě potenciálního otěhotnění?“ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson v roli, kterou si pro sebe většinou ukradne Woody, možná až moc tlačí na pilu. Ovšem zbytek je celkem solidní - po delší době mi nevadilo Allenovo herectví, Jackman je vynikající, Scarlett alespoň pěkná. Scénář je průměrný, nezajímavý a zcela předvídatelný. Celkem to odsýpá, pár humorných scén funguje... Ovšem je to spíše oddechovka na jedno podívání, než-li "majstrštyk" ve stylu starého dobrého Woodyho. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Lidé dostávají chuť na všemožné věci. Třeba na zmrzlinu, řízek, burger a další pochoutky. Já včera dostal slinu na film se Scarlett Johansson. Dokonce né na jeden, takže se můžu těšit na slušnou porci! Začal jsem u Scoop, kde hraje ta sexy kočka potřeštěnou začínající novinářku pod taktovkou pana režiséra. Woody Allen se sice opakuje, ale jeho neurotické vystupování a některé hlášky jsou i po okoukání skvělé a já se fantasticky bavil. "Tak ten svetr nechala asi v jiné ložnici, má sklony k promiskuitě".. :)) Točit, psát a hrát stále umí a ať si každý povídá co chce! Na dnešní poměry je to hodně kvalitní komedie a proč to srovnávat s jeho předchozí tvorbou. Herecké tornádo završuje "namakaný" Hugh Jackman, který jakož to zabiják elegán byl prvotřídní. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. července 2006 v New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama