Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kaleb a jeho otec spolu tráví pár dní v horách, kde rybaří. Společně si užívají až do okamžiku, kdy dojde k autonehodě, při níž otec umírá. Kaleb se po otcově smrti poněkud změnil. Těžko ovládá své emoce, a když napadne učitele, soudce, který chápe jeho situaci, mu udělí domácí vězení v délce trvání tří měsíců. Aby bylo zaručeno, že si Kaleb trest odpyká, dostane na nohu náramek, který přivolá policii v okamžiku, kdy se Kaleb vzdálí na 30 metrů od vysílače. Policistka mu vřele doporučuje, aby si našel nějakou zábavu, jinak se bude hrozně nudit. Kaleb se doma jen válí a matce s ním pomalu dochází trpělivost, a zruší mu přístup na online hry a hudbu. Doufá, že pak si Kaleb třeba alespoň uklidí a nebude nechávat úplně všechno na ní. Do uklízení se Kaleb i přes snahu matky moc nepouští, ale nudí se opravdu hodně. Aby vyplnil volný čas, rozhodne se sledovat dalekohledem své okolí a to se stává jeho celodenní zábavou. Zejména ho baví sledovat dívku Ashley, která je v jeho věku. Ashley si jeho pozorování brzy všimne a s Kalebem se seznámí. I s jeho kamarádem Ronniem, který se vrátil z prázdnin, a může tak Kalebovi vyplnit nějakou tu volnou chvilku. Kaleb se v televizi dozvídá o sériovém vrahovi z Texasu, který zřejmě jezdí fordem Mustang, veteránem s poškozeným blatníkem. Kaleb pozoruje okolí a jeden ze sousedů, pan Turner, mu je podezřelý. Má forda Mustang s poškozeným blatníkem, ale když ho vidí znovu, je auto opravené. Jednoho večera s Ashley sledují jeho dům a vidí, jak se vrací domů i s mladou ženou. Zdá se, že se v Turnerově domě děje něco nekalého, že má mladá žena strach a honí se s Turnerem po domě. Později spatří, jak nastupuje do svého auta a odjíždí. Ashley z toho usoudí, že lidé mají různé potřeby. Někomu zkrátka vyhovuje, když ho jeho partner honí po domě. Přesto všichni tři pokračují ve sledování Turnera. Jednoho večera Turner vleče zakrvácený pytel do garáže. Ronnie i s kamerou vleze do jeho garáže a natáčí, zatímco Turner nakupuje. Ashley má za úkol ho sledovat a dát vědět, kdyby se vracel. Kaleb pak na videu spatří obličej mrtvé ženy. Rozhodne se přivolat policii tak, že opustí vytýčený prostor. To je záruka, že policie dorazí hned. A také ano. Policie prohledá Turnerův dům i garáž a v pytli najdou mrtvého jelena... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 027)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thriller. Má originálny a zaujímavý príbeh, v ktorom síce dlhši trvá, kým sa začne diať to dôležité, ale to vôbec nevadí, pretože výborný Shia LaBeouf aj nenapínavú časť zaujme. Napätie tu je veľmi dobre stupňované, pretože sa veľmi dobre rozvíja od obyčajného sledovania až po akciu, ktorá vyvrcholí v skvelom závere. Veľmi ma potešila úloha Davida Morsa ako vraha, pretože on sa na túto úlohu skvelo hodí. Som rád, že sa Shia LaBeouf dokázal presadiť aj v kinofilmoch. Už seriál Skvelí Stevensovci stál hlavne na jeho výkone, pretože má talent zabávať divákov a preto som očakával jeho úspech a splnilo sa. Tento film splnil presne moje očakávania a myslím si, že v rámci žánru je to výrazný nadpriemer. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 74%. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

2008: Všechno podprůměrný, ale Shia nadprůměrný. Tak tomu filmu teda trochu přisadím. --- 2014: Ach, vzpomínky na ty doby, kdy jsem kvůli "Já, robot" byla zamilována do Shii LaBeoufa a dívala se na každý jeho film. Jinak mám dojem, že čím jsem starší, tím hůř nějak snáším pohled na to, jak je týmová práce velké skupiny lidí a také jistá finanční hotovost promrhána na nesmysly, které se o nic nesnaží. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $80,209,692Tržby Celosvetovo $117,760,134Tržby za predaj DVD v USA $34,893,977 //počet predaných kusov 1,952,130║ Tak Shia LaBeouf doslova valí a svoju kariéru rozbehol výsostne, takáto úloha študentíka sledujúceho okolie cez objektív ďalekohľadu mu sadla ako vyšitá, hoci príbeh nie je dohromady nič nové ale našťastie režisér D.J. Caruso zvláda svoj post nanajvýš zručne a filmu aj vďaka dobre vytipovanému obsadeniu dodáva nevídanú iskru. U mňa jednoznačne najlepší thriller za hodne dlhú dobu. Taktiež David Morse ako psychopat funguje pre príbeh doslova dokonalo, plus k tomu aj niektoré tie lakačky pekne zapasovali. Plus svoje čaro svojím zjavom priniesla ak "kočka" ako ešte neokukaná Sarah Roemer, jej scény moc ladili keď sa točila okolo LaBeoufa. /90%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Začátek je zvláštní. Jak nehoda v prvních minutách, tak srážka s učitelem mi přišla taková okatě samoúčelná, aby se hrdina dostal do situace, kdy se nemůže hnout z domu. Ale jak se film rozjíždí a přichází na řadu samotné téma sledování, začalo se mi to dost líbit. Dost zajímavé je kombinování thrilleru o sériovém vrahovi a teen komedie a tato kombinace docela překvapivě velmi dobře funguje dohromady. A Shia je sympaťák, který umí hrát. Příjemná věc. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Celkovo zbytočne TEEN, zbytočne LOVE a proklamovaného Hitchcocka je tu tak na 3 minúty čistého času. Ale vyčítať Disturbii to aká je nemá zmysel, lebo taká chce byť a ani sa s tým netají. Priamy direkt na teeagerov, ktorý trillerových panicov nadchne, pritom veteránov neurazí. Ak toto má byť pre davy mladých brána k tvorbe veľkého Alfreda tak filmu veľmi fandím. Technicky bez chyby a Shia a hlavne Morse film ťahajú. 70% ()

Galerie (168)

Zajímavosti (50)

  • Videohra, ktorú Kale (Shia LaBeouf) hrá na Xboxe, nesie názov "Tom Clancy’s Ghost Recon: Advanced Warfighter". Počas hrania je možné na stolíku vidieť položený DVD obal predmetnej hry a tiež niektorých iných Xbox titulov. Televízia, na ktorej hrá, je od značky Magnavox, čo je spoločnosť, ktorá prišla na trh s úplne prvou domácou hernou konzolou na svete. (Real Tom Hardy)
  • Trávník před domem, po němž Shia LaBeouf (Kale) tak bezstarostně pobíhá, je ve skutečnosti přikrytý bazén. (Morien)

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama