Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (448)

Jordan 

všechny recenze uživatele

možno tomuto nenáročnému a prehnane efektému filmu prilepším hodnotenie, pretože mám vianočnú náladu a presne s touto náladou som išiel evana pozerať - uvoľnenému morganovi freemanovi som jeho pohodového černošského boha uveril už v jednotke, v dvojke to tiež nebol problém, steve carell NIE JE jim carrey a ani zďaleka ho neprekoná, no má tiež istý komediálny potenciál a pár vtipných hereckých "trademarkov", ktoré (aj keď miestami mierne kopírujúce americkú a rozprávajúcu verziu pána beana) dokážu pobaviť, oedekerk vie napísať dobrú komédiu a shadyac tiež v tomto žánri nie je úplné nemehlo, lenže tu sa ani jednému ani druhému nechcelo dotiahnuť ani jedno ani druhé do konca, preto prvá hodinka je solídna, s vtípkami, príjemným rozbehom a pár humornými a úsmevnými scénkami, odpustil by som si akurát rozvláčne stavanie archy založené na vyslovene trápne prexponovaných gagoch "Steve sa udrie, Steve spadne, Steve sa klepne po prstoch" . . . a posledná polhodina už nie je ani veľmi vtipná, len typicky americká, sladká a moralizujúca; ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia paródia na Bibliu a úplne podobná hlúposť ako film pod názvom Evan, Všemohúci. Ďalšia slabá pretrpená komédia. Niekedy sa mi to už ani nechce hodnotiť a pri takýchto filmoch začínam chápať kamaráta, čo vraví, že niektoré filmy odmieta hodnotiť. Na druhej strane je to kandidát na vysielanie do našich televízii, ktoré vysielajú prevažne najväčší americký odpad. Otrasné! ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Aha, takže takhle se v současnym Hollywoodu topěj peníze. No, každopádně nečekaně hodně zajímavý. Rozhodně ne taková blbost, jak se mohlo zdát z trailerů. Poměrně originální námět je zde dokonce více než slušně využit a kdyby nebylo těch klasických otravných moralitek o rodinných hodnotách a s vynechámím pětiminutovky "Carrell dostane po tlamě všim co je po ruce a na vrch ho podělá hejno ptáků" bych možná vylezl i na více než slabých 60% co dávám. Carrell je navíc v hlavní roli jako vždy perfektně utržený ze řetězu a závěrečná demoliční jízda skrze Washington dokonce ukazuje, kam že peníze natekly. Akorát škoda hlav těch bláznů producentů, co něco takového odklepli. Jako přepísklý úlet na jedno pokoukání fajn, ale tohle že mělo vydělat zpátky více než 170 miliónů? Vy jste mi ale občas neskutečný sebedestruktivní naivky. Ale vlastně co, dobře vám tak vy experimentátorský blázni. ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci si stěžovat na moralizování, přeci jen Bruce se toho docela držel taky. Ovšem sequel nepochopitelně spadl do cílovky nižšího věku a není tu Jim, aby to vytáhl. Steve Carrell by vtipný v Bruceovi, možná proto, že ho bylo málo a Carrey byl při tom. Bruce Almighty nebyla rodinná hovadina, byla to šílená i přisprostlá komedie. A tady se zpronevěřilo 200 mil. u filmu, kde se moc nezasmějí ani s upřímností nepoučí dospělí ani děti. Nechápu proč. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby byly 100,5 milionu amerických dolarů, celosvětové 174,4 mil. (NIRO)
  • Zásilku dřeva od Boha (Morgan Freeman) doručí společnost AlphaΩ Hardware. Jde o narážku na "Knihu zjevení", kde Bůh praví: "Já jsem Alfa a Omega, počátek i konec." (xjane)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama