Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (447)

Hrabka odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože. Oh My God. Morgane Freemane. Co jsi to udělal, jak jsi mohl ze sebe udělat takovýho šaška. Tohle je neuvěřitelná hovadina. Jsem myslel že umřu, bylo to hrozný. Nemám rád rozkoukané filmy, tak jsem se teda pronudil až do konce. Až do toho debilního konce, který poslal celý film totálně do sraček. Blbost na ntou. Humor žádný, Steve Carell neuvěřitelně marný, děj stupidní. Jasný odpad a nezachrání to ani známé tváře Freeman a Graham. Jednička byla dobrá, ale co tohle mělo znamenat, to vážně nechápu. 10% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

možno tomuto nenáročnému a prehnane efektému filmu prilepším hodnotenie, pretože mám vianočnú náladu a presne s touto náladou som išiel evana pozerať - uvoľnenému morganovi freemanovi som jeho pohodového černošského boha uveril už v jednotke, v dvojke to tiež nebol problém, steve carell NIE JE jim carrey a ani zďaleka ho neprekoná, no má tiež istý komediálny potenciál a pár vtipných hereckých "trademarkov", ktoré (aj keď miestami mierne kopírujúce americkú a rozprávajúcu verziu pána beana) dokážu pobaviť, oedekerk vie napísať dobrú komédiu a shadyac tiež v tomto žánri nie je úplné nemehlo, lenže tu sa ani jednému ani druhému nechcelo dotiahnuť ani jedno ani druhé do konca, preto prvá hodinka je solídna, s vtípkami, príjemným rozbehom a pár humornými a úsmevnými scénkami, odpustil by som si akurát rozvláčne stavanie archy založené na vyslovene trápne prexponovaných gagoch "Steve sa udrie, Steve spadne, Steve sa klepne po prstoch" . . . a posledná polhodina už nie je ani veľmi vtipná, len typicky americká, sladká a moralizujúca; ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Já nečekal vůbec nic. Bylo mi jasné, že Božskému Brucovi to nesáhne ani po kotníky. Ale přesto 95 minut tohodle? Vážně? I když se mi Morgan Freeman jako bůh líbí, tak přesto nevidím jediný důvod proč nazývat tento film komedií. Vždyť to není vůbec vtipný! Bruce měl herce, postavy, nápad. Evan nemá z toho vůbec nic. Je to jak zírat do stropu a myslet si, že se ten strop změní. Ale ani za tu hodinu a půl se to nezmění. Chudáci krásná zvířata, která se producírují ve filmu. Pár bodíčků za ně. Nevzpomínám, kdy jsem viděl tolik hezkých zvířat ve filmu. Je to jako nádherná procházka filmovým Zoo. Nic víc tento film fakt nenabídne. Jen další bezduché pokračování, co se svezlo na úspěchu jedničky. (15 %) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

So Steveom Carellom mám problém. Pri dobrých komikoch mám rád ich osobitosť, jedinečnosť, ktorou si ma získajú, ale Steve mi stále príde len ako lacnejšia a novšia alternatíva za Jima Carreyho (odhliadnuc od toho, že toto je pokračovanie Jimovho snímku). Ale zvieratká to všetko zachraňujú, dokonca ani z Freemanom už nie je toľko srandy. Toto bol už takmer doinný snímok. Nečudo, že si na seba nedokázal zarobiť. 60%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bože, co to bylo? Steve Carell v roli velebného patriarchy s hluboce moudrými a pokornými pohledy. Jakoby se zalekli tématu - z biblických příběhů si přece nemůžou dělat legraci, takže najednou to byl doslovně trapný příběh rádoby Noa, protože neměl ani vtip, ani hloubku a vršil klišé na klišé. Do toho hudba přímo obtěžkaná náboženskou těžkopádností a to nikoliv osvobozující, milující a umožňující třeba i více výkladů. Ne, tohle je drtivý epos polopatické a jediné správné víry - recyklovat, modlit se, poslouchat zákony, trávit čas s rodinou uprostřed přírody a usmívat se na sebe dokonale vybělenými zuby. ____ Jedna hvězdička za zvířata. /7. 5. 11./ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Malajská muslimská asociace spotřebitelů (PPIM) vyzvala k zákazu filmu kvůli tomu, že podle ní uráží islám. Generální tajemník Maamor Osman prohlásil, že film zobrazuje potopu světa jako vtipnou záležitost a charakterizuje Boha (Morgan Freeman) jako pouhého člověka, což je v islámu zakázané. Film ale v Malajsii nakonec premiéru měl, a to 23. srpna 2007. (Varan)
  • Severoamerické tržby byly 100,5 milionu amerických dolarů, celosvětové 174,4 mil. (NIRO)
  • Filmová archa vyrostla na týchž betonových panelech, z nichž je v Los Angeles přistávací plocha pro Boeingy 747. (Siriuss)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama