Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

iamek 

všechny recenze uživatele

Poslední legie není tak hrozný snímek jak tady mnozí píšou. Kdyby film měl větší rozpočet a hlavně lepšího režiséra byl by to nářez. Bohužel bitvy působí moc jednoduše, ale aby také ne, když proti sobě válčí pár bojovníků místo několika tisícové armády. Zde byl potenciál hodně nevyužitý. Vůbec by mi pořádný remake nevadil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se na mě podepsali mé zdravotní problémy, které mě poslední dobou trápí, protože na rozdíl od většiny zdejších uživatelů, mám na tento film trochu jiný názor. Určitě nepatřím k těm, kteří by často nepoužívali v komentářích kritiku, ale tentokrát si dovolím nesouhlasit. Poslední legie určitě nepatří mezi TOP ve svém žánru, scénář místy vaří z vody a člověk se u toho místy i nudí – ale dát tomu ODPAD, nebo 1* může jen ... Pardon, nechci vám brát vaše názory, ale tento kousek má určitě na víc. Nejde o nic světoborného, před čím by se měli ostatní klanět, nebo by měl film dostat několik Oscarů, ale solidní muzika, pěkné prostředí, nádherná Aishwarya Rai Bachchan a kostýmy mají rozhodně navíc, než jednu hvězdu!!! Jinak je ovšem pravdou, že pro historiky tento film asi moc velkou váhu nemá. ()

Reklama

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Kompilát z několika filmů dohromady, kdy aspoň u jednoho z nich se na konci vysvětlilo, proč tomu tak je. Nemůžu si pomoct, ale viděla jsem v tom několik scén z Pána prstenů, a to značně zjednodušené a ,,zlevněné" (přechod přes hory, dobývání přes zeď, ,,čaroděj Gandalf"...) Celé mi to přišlo nějaké nedodělané a natočené jakoby omylem. Scénář byl lehce předvídatelný, takže jsem dopředu věděla, co příjde. Jednu hvězdičku dávám za závěr, který aspoň vysvětlil to, proč některé momenty připomínaly ...... (nebudu říkat co, abych to neprokecla :-) Škoda, že jsem ho z nudy před tím málem zaspala. Druhou hvězdičku dávám za to, že jsem do toho konce přece jen vydržela. PS: Colin Firth se mi na římského válečníka opravdu nehodí, budu ho vždy vidět jako upjatého pana Darcyho. :-) ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Tento titul celkem očekávaně zamířil do složky, kde skladuji filmy společnosti Asylum, novější počiny Muže s cejchou smrti a jiné zábavné skvosty a kterou jsem příznačně nazval "Filmové sračky". "Poslední legii" vévodí totální pitomost a tak ji nezachrání zajímavé lokace ani slušné obsazení, to můžu mít Kingsleyho rád jak chci a krásná Aishwarya může být stokrát miss Universe. Za ni bych tu jednu * klidně dal, ale zprznění kvalitní předlohy ji zase maže :-). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nešel jsem do toho s očekáváním historické věrnosti. Spíše jsem čekal dobrodružný příběh z doby zániku jedné neskutečné říše, jíž se asi nikdy nepřestanu obdivovat. Ale celé to bylo pojato hodně na volno... Až se divím účasti jmen jako Firth a Kingsley. Hlavně Firth mně tam trochu bolel... Aby ve filmu nebyl sám, sekunduje mu dámský protějšek. Toho si zprvu nevšímá, spíše způsobů jak šermuje, ale nakonec i on podlehne kouzlu Indky, která ani po dlouhém putování z Říma přes Galii do mlžné Britanie nemá nikdy nenamalované oči a neudržované obočí... Gandalf Kingsley mi tam sednul úplně nejméně, tahle role kouzelníka s vlajícími vlasy... Eh... To už radši Gándhí... A malý Thomas Brodie-Sangster mi tam nesednul vůbec, ale toho celkově nějak nemusím..Natož jako malého Cézara. .Vtipný byl i záporák se svým zámkem, který jsem pracovně nazval Konopiště... Sem tam byl ve filmu moment na který se dalo kouknout, třeba ta Devátá se mi líbila. Jakási snaha byla i co se týče výpravy a bylo setsakra znát, že se film točil v éře takříkajíc předdigitální. Většinu toho bylo třebat točit s komparzem a postavených kulisách, což leckde bylo znát. V souhrnu je tohle ale spíše film pro odrostlejší děti. Dávám za jeden meč. * ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Socha Gaia Julia Caesara nebyla hlavní sochou použitou v Tunisku. Taková, jakou vidíme ve filmu, byla dotvořena speciálními efekty. A především, když se socha převážela z Tuniska na Slovensko, ztratila se. (NinadeL)
  • Režisér Doug Lefler řekl, že nápad na příběh začal u DDLC, poté Dino De Laurentiis přizval historického konzultanta Valeria Manfrediho a jemu se nápad velice zalíbil. Po té ale nápad od DDLC Manfredi musel vzít a napsal úspěšný román, který opět pomohl k realizaci filmu. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama