Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (657)

Lavran odpad!

všechny recenze uživatele

Až se mi udělalo nevolno, jak monstrózní je tahle kozina šmíra. Ubohý, mizogynní, protkaný primitivními fórky, diskontinuální a scenáristicky nihilistický hybrid, který se pokouší vyrovnat západní produkci, ale nedohlédne si přes špičku hranatého nosu - i do takové podoby se může vyvinout pětiletka kumulované tvůrčí energie (!). Hřeby do pomyslné rakve pak zatloukla předpotopní animační úroveň, na níž je smutné snad úplně všechno: od tendence maskovat nedostatek textur (či času a financí na dodatečný render) nízkou hloubkou ostrosti, až po nevyhnutelný shocking hazard při seznání, že i krátké pixarovské experimenty ze začátku 90. let vypadají lépe. Tománek si může svorně podat ruku s Brabcem. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Používat při hodnocení filmu pouze přídavná jména je trochu na pytel, každopádně Kozí příběh je prostě hnusný. Tím nemyslím jen animaci (hnusná - po letech tuplem), nýbrž celkové ztvárnění postaviček (hnusné) i jejich rozpohybování (hnusné, s hnusně absentující fyzikou). Celý tenhle film je zhruba to samé, jako když vám batole vymaluje voskovkou stěnu v obýváku - pět vteřin se snažíte rozluštit, co to na té zdi je a pak máte chuť dát někomu do držky. Název sedí, páč KOZY jsou jedinou VÝRAZNOU věcí na scéně. Příběh přesnídávka s vitamínem WTF. Hvězda za hudbu, které dělá obskurní zbytek filmu ostudu. Meh. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky nakonec ne až tak zoufalé (i když místy přeci jen ano), většinou prostě spíše jen silně podprůměrné, na druhou stranu třeba postavy mistra Hanuše, nebo studenta Matěje jsou bez nadsázky světové. Hlavním problémem filmu je ale absolutní nekonzistentnost prakticky čehokoliv. Děje, humoru, stylizace, postě všeho, hřebíčkem do rakveje pak v podstatě neexistující finále. Největším kladem je tak nakonec chlupatá koule s jazykem, protože je alespoň správně dada... ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Jak málo důstojnosti (o talentu a schopnostech ani nemluvím) musí v člověku být, aby uvedl v kině takový film? Tohle je ještě znatelně horší po technické i příběhové stránce, než kam před zhlédnutím sahala moje fantazie. Jeden z nejodpornějších produktů (nejen) naší kinematografie, který skutečně fyzicky vzbuzuje nechuť. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Hloupost! Žádný děj, humor už vůbec ne, z každé věty čouhala trapnost i ta grafika mě po chvíli omrzela, ačkoliv cesta k dovytvoření tohohle snímku je působivá, přišlo mi to všechno zoufalé a ošklivé. Akorát mistr Hanuš se mi moc líbil... to jsem se i rozesmutnila když byl mrtev. A ta koza byla otravná, že jsem se i tak trochu zaradovala, že je po ní. A ona pak zase oživla:-/ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Na hlavní postavě - Koze - je celkem 1 500 000 chlupů a tvůrci ji "řídili" stovkou ovladačů. (blitzer)
  • Rozpočet snímku se vyšplhal na 35 milionů korun. (Roby)
  • Celkové diskové nároky filmu byly 9 TB, tedy 2000 plných DVD. (blitzer)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama