Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (657)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Z námětů starých pověstí českých se dá čerpat do nekonečna. Ale tady se to zrovna dvakrát nepovedlo. Trochu chvály na začátek: perfektní byla stavba Karlova mostu a Staroměstského orloje. Vůbec středověká Praha byla udělaná hezky. Ale příběh sám (jestli se dá mluvit o příběhu, protože pohromadě to moc nedrželo) by potřeboval buď víc ponurosti nebo víc nadsázky. Není mi jasná ani cílová skupina - děti to moc bavit nemohlo. No a ta koza tam byla vyloženě navíc. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jedno pozitivum - pouhých 13 let po prvním Toy Story se i český národ dopracoval ke svému prvnímu celovečernímu 3D animáku! Tím pozitiva končí. Místo vyjmenovávání negativ řeknu jen - CO TO SAKRA BYLO??? Pro děti moc obskurní (či jak jinak to nazvat), pro dospělé těžce poživatelné (snad i muchomůrka hlízovitá projde trávicím traktem snáze, než toto). Bylo to prostě divné - počínaje tou zvláštní animací a konče jednotlivými charaktery. Tvůrci zabili 5 let života zbytečně.... ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky nakonec ne až tak zoufalé (i když místy přeci jen ano), většinou prostě spíše jen silně podprůměrné, na druhou stranu třeba postavy mistra Hanuše, nebo studenta Matěje jsou bez nadsázky světové. Hlavním problémem filmu je ale absolutní nekonzistentnost prakticky čehokoliv. Děje, humoru, stylizace, postě všeho, hřebíčkem do rakveje pak v podstatě neexistující finále. Největším kladem je tak nakonec chlupatá koule s jazykem, protože je alespoň správně dada... ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Ono by to i mohlo jít - animace stavějící se opravdové staré Prahy nejsou k zahození. Jenže ten děj neděj! Kozy jako vzy u poloviny ženských postaviček nevadí - jen nechápu proč to je vydáváno za dětský film?! Vadí omílání legendy o Mistru Hanušovi a chabé podzápletky. Z toho se dalo vytřískat mnohem víc. 10% ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

NOC PLNÁ FILMŮ. KOZÍ PŘÍBĚH - POVĚSTI STARÉ PRAHY není jenom jeden z nejhorších českých "filmů", jaké kdy vznikly, ale jeden z nejhorších vůbec. Co ten "film" má za žánr? Komu že je určen? O čem že to je? Proč na sebe nenavazují scény? Z jakého důvod jsou naprosto otřesné postsynchrony, nejednotná stylizace osmdesátkově křečovité animace bez propracovaného pozadí a nehodící se hudba spolu s nedodělanými zvukovými efekty? Kde to jsme, že veškerý nevtip "filmu" je založen na urážlivému postoji vůči ženám a výsměchu obžerské církve? Existuje přitom spoustu alespoň vtipných věcí (například hořící sirotčinec) či méně bolestivějších (prudké nárazy hlavy do zdi) a odpornějších (pojídání vlastních výkalů a zvratků) než KOZÍ PŘÍBĚH. Po projekci jsem neměl slov a zhluboka jsem "to" vydýchával (což Renton může potvrdit), přičemž jeden klad bych viděl: níž už klesnout nejde. Věřím, že to bude trilogie, animovaná trilogie. KAMEŇÁK taky byl. P.S. Odpad dávám proto, že zde nižší hodnocení není. P.P.S. Děkuji české "kinematografii", že mě prostřednictvím VY NÁM TAKY, ŠÉFE! přesvědčila o tom, že níž klesnout jde. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Celkové diskové nároky filmu byly 9 TB, tedy 2000 plných DVD. (blitzer)
  • Snímek se prodal do více než dvanácti velkých mezinárodních lokalit, které představují Spojené státy, Kanada, Čína, Německo či Latinská Amerika. Film se tak dočkal vedle českého také anglický, neměcký nebo španělský dabing. (Kolbenova)
  • Film získal roku 2010 hlavní cenu na mezinárodním filmovém festivalu pro děti a mládež Nueva Mirada v Buenos Aires v kategorii nejlepší celovečerní animovaný film pro mládež. (JoranProvenzano)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama