Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (657)

tron 

všechny recenze uživatele

„Obě vás mám rád. Ale každou jinak.“ Tento film má k dokonalosti ďaleko, ale viete čo? Nechcem kydať hnoj na film, ktorý vznikol z takých pekných cieľov a má také veľké srdce. Iste, toto je zle, tamto je zle, hento je zle. Disponuje však krásnou atmosférou starej Prahy, keď sa ešte len stavala. Má  pozoruhodných obyvateľov. Tvorcovia dej zasadili do doby, kedy ešte žili legendy a v noci na ulici bolo možné stretnúť chlpatého ducha (a v krčme Smrtku hrať karty o duše spoluhráčov). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek vysokým nekvalitám nedokážem tento film aspoň trošku neoceniť. Videl som ho viackrát a myslím, že má pár dobrých momentov a pár dobre stvárnených historických okamihov. Jediné čo nechápem je, prečo je ten film s kozou, prečo sa nesnažili ísť viac realistickejšie v oblasti príbehu a prečo tu máme človeka, čo upísal dušu Satanovi za bohatstvo. Neposúva to príbeh nikam a je to skôr hlúpe než vtipné alebo zaujímavé. Oceňujem snahu našich susedov o ich prvý počítačovo animovaný film, nie je to absolútna katastrofa, ale rozhodne to nie je žiadny super film. ()

Reklama

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Jak málo důstojnosti (o talentu a schopnostech ani nemluvím) musí v člověku být, aby uvedl v kině takový film? Tohle je ještě znatelně horší po technické i příběhové stránce, než kam před zhlédnutím sahala moje fantazie. Jeden z nejodpornějších produktů (nejen) naší kinematografie, který skutečně fyzicky vzbuzuje nechuť. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pražský příběh o koze není taková prohra, jak by se mohlo zdát. Kvalitní Lábusův dabing dává celé story nádech ironie, což je fajn. Nepovažovala bych za nutné se obávat vlivu Kozího příběhu, že by se mohl stát pro příště normativním pro další české animáky - což se taky nestalo. Takže to chce jako vždycky zklidnit hormon a těšit se na dvojku. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Fakt humus. Člověk si sice říká, že snaha by se měla ocenit. Ale když se člověk koukne na ty hnusný postavy, blbě renderovaný prostředí tak jako fakt sorry, ale to nejde. Jasně není to hollywood řeknete si, jenže když už chci mít první český 3D animovaný film, tak by to mohlo být aspoň trošičku hezký. A když už to ne, tak by to mohlo bejt aspoň vtipný. Jenže to je ještě horší!! Celou dobu jsem na to koukal a vůbec jsem nechápal čemu se tam ty postavy smějou a někdy jsem si řikal něco ve smyslu, jo aha tohle asi mělo bejt vtipný. Nejhorší jsou snahy o "Burtonův styl", kdy třeba bezhlavej troubí na trubku a nebo tam hrajou kostlivci na piáno. To jsem trpěl úplně nejvíc. Prostě hrůza a ani nevim proč dávám tu jednu hvězdu. Asi ze soucitu, že se tak zbytečně snažili kluci. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Film v českých kinech zhlédlo téměř 350 000 diváků, prodalo se více než 33 000 jeho kopií na DVD a Blu-ray nosičích a byl přeložen do přibližně dvaceti cizích jazyků. (JoranProvenzano)
  • V největších davových záběrech stavby Karlova mostu je "na scéně" najednou přes 230 vedlejších postav. Celkem bylo vymodelováno na 180 samostatných detailních charakterů, přes 70 postav má kompletně simulovány šaty. (blitzer)
  • Jeden z prestižních amerických časopisů Animation magazine měl ve svém březnovém čísle Kozí příběh na obálce. (ČSFD)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama