Reklama

Reklama

VOD (1)

Už jako malý chlapec musel Augusten sledovat, jak si rodiče vůbec nerozumí, jak se hádají a jeden druhého napadají. Matka je ctižádostivá básnířka, která trpí duševní poruchou. Její manželství s Augustenovým otcem je v troskách. Časem se tedy začne scházet s velmi potřeštěným psychiatrem Dr. Finchem a syna odkládá do péče Finchovy podivínské rodiny v čele s neurotickou dcerou. S novou situací se chlapec vyrovnává po svém a své zážitky si zapisuje do deníčku. Postupně se začíná vyhýbat škole, do tajů lásky ho zasvěcuje starší muž. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Augusten Burroughs měl opravdu smůlu - na své rodiče. Jeho matka Deirdre (Annete Bening) byla tak trochu bláznivá básnířka (trochu víc) a jeho otec (Alec Baldwin) toto manželství taky nějak špatně nesl. Když Deirdre vyhledá pomoc renomovaného psychiatra Dr. Finche (Brian Cox), nabere všechno spád. Deirdre se s Dr. Finchem domluví, že "než se všechno srovná", zůstane Augusten v jeho rodině - což znamená šílená dcera Hope (Gwyneth Palthrow), její sestra Natalie (Evan Rachel Wood), v rodině taktéž vychovaný Neil (Joseph Fiennes), ale hlavně sám pan doktor... Knihu jsem nečetl (a do dneška o ní ani neslyšel), takže mohu hodnotit jen film jako takový. A ten, ačkoli natočený podle skutečně vydaných pamětí Augustena Burroughse, je pěkná sračka. Teda - film jako takový by asi špatný nebyl, hraje zde spouta (více či méně) známých herců, a ve svých rolích jsou perfektní, ale celý příběh šel docela mimo mě, a jen jsem Augustena celou dobu litoval, co si musel prožít (řekl bych, že přesně takto vznikají masoví vrazi). Do konce film jsem sice vydržel, ale vzpomenout si o co zde vlastně šlo byl nadlidský úkol ... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Explozivní výtrysk nenormálnosti, ujetosti a psychotismu, napasovaný na životopisný příběh. A ... nebo je to opačně? Hlavní hrdina této psycho-freak show útrpně trpí nejen literární jménem Augusten, ale rovněž s věčně-valiem-zfetovanou a syndromem zvaným "chorobná touha po slávě" matinkou, která se ho rozhodne dát ho k osvojení rodině svého psychiatra, ve zralém věku -více než- 13 let. Zní to zvláště? Není to zvláštní, je to nenormálně originální. A nebýt občasných odelhčeně-hudebních scének, bylo by to hutné psycho-drama. Takhle je to možná samoúčelně vtipný kult, nebo třeba geniální propojení bolestné reality s fikcí, s patřičnou dávkou nadhledu. Vyberte si. 80%. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Film jsem hltal od začátku a dost si užíval herecké výkony. Skvělá A. Bening, nádherná E. R. Wood a výborní B. Cox, J. Cross, J. Fennes i A. Baldwin. Škoda, že neměla G. Paltrow ještě více prostoru, přesto mile překvapila. Celej film se jeví, jako magořina, která už hraničí s tím, jestli to pořád jako brát vážně, ale vážnost si to udrželo... Na konec člověk zjistí, že je to podle knihy hlavního hrdiny. Takže založeno na skutečné události. To je drsné.... Moc moc spokojený. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Život není jenom zajímavý, ale je i o hovnech. Nebýt těch pár hoven, tak film hodnotím jako sračku. Paradoxně. Chlapeček seroucí na koberec vedle vánočního stromku či rozjímání nad záchodovou mísou o hovnu. Věřte mi, že to nikde jinde neuvidíte. Už jste viděli zdechlou kočku, která se rozhodla inkarnovat do guláše? Přesto je to celkově velká nuda. Škoda, že se celý film neubíral tímto směrem. Mohl u mě dopadnout na výbornou. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Milujem šáhlé postavy, sú nepredvídateľné a zábavné. Tu tej zábavy mohlo byť ešte viac, aj keď malo to niekoľko skvelých momentov aj hlášok. "To hovno směřuje ven ze záchoda, směrem k nebi. Směrem k Bohu. Mé hovno je přímá komunikace se Svatým Otcem." Takéto postavy vždy dajú vyniknúť hercom, ktorí ich stvárňujú a nie je tomu inak ani tu - Annette, Evan Gwyneth, Brian, Joseph - všetci boli skvelí. Niečo tomu ale predsa len chýbalo, občas to bola nuda. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Julianne Moore měla původně hrát Deirdru Burroughsovou. (formelin)
  • Scénář k filmu vznikl podle knihy napsané samotným Augustem Burroughsem. U nás vyšla pod stejným názvem, který nese film, tedy Hlava nehlava. (formelin)

Reklama

Reklama