Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (276)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Aaron Eckhart je maximálny sympaťák, Catherine Zeta-Jones je maximálne krásna, Abigail Breslin je maximálne dobrá herečka, Philip Glass je maximálne dobrý skladateľ a No Reservations ma maximálne milo prekvapili. Nechápem však prečo sa musí miestami romantická a miestami vtipná dráma vydávať za romantickú komédiu... [82%] ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Moc moc sterilná romantika. Ak čakáte komédiu a miesto toho vás úvod prevalí dramatickými momentmi, musí prísť niečo veľmi pôsobivé, aby sa dalo preladiť. Lobster na tanieri, megadávka znamenitého argentínskeho steaku, lahodný čokoládový dezert, chladná Katka-Zeta, ľady sa lámu až po blysnutí Aarona Eckharta, ktorý film potiahol a komediálne okorenil. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Kvůli stále pěkné Catherine (byť její dřívejší "sexbombovitost" už je zřejmě nenávratně pryč), šarmantnímu Aaronovi, roztomilé Abigail a mé lásce k dobrému jídlu a stále se zvětšujícímu zájmu o gastronomii (ano, může za to především Zdeněk Pohlreich) tomu odpustím i tu spoustu sentimentu a ubrečenosti... Jinak typický film na jedno zhlédnutí - ničím výjimečný, lehce zapomenutelný, ale aspoň neurážející, relativně milý (na tom má největší zásluhu Eckhart, jehož je pro tuhle esenciální průměrnost skoro škoda) a ne k smrti nudný. 60 % ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, zabývající se vařením a tento bych zařadila mezi ty lehce nadprůměrné. Námět ze života vorkoholičky posedlé kuchařským uměním není nikterak originální, herecké výkony jsou nevýrazné, vlažné, prostě mi tam chybělo to avizované koření života. Zaujaly mne moderní kuchařské kreace zážitkové gastronomie a sehranost kuchařského týmu v restauraci. Ráda bych si tam zašla na večeři. Na svém pracovišti v hotelové škole jsem nic takového nezažila, celý tým se vždy pohyboval tempem spíše hlemýždím. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Tak teda v první řadě netuším, co na tomto filmu stálo 28 milionů...pardon, chvilková indispozice mysli - no samozřejmě, že se musely zaplatit zvučná jména a propagace. Měl jsem sto chutí při první reklamě odejít, zakotvit to u lednice, řádně ji vyžrat a kdybych tam náhodou ztvrdnul a prošvihl zbytek filmu, nic by se nestalo, jelikož ten film měl tak nehorázně plytký a klišém prošpikovaný scénář, který někdo spíchnul za jedno odpoledne při listování kuchařky pro gurmány. Sympatie k hlavní herecké dvojici mi ovšem velely setrvat až do konce a z větší části právě za ně toto UHO ode mě dostává pěkných 50%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Podle časopisu USA Weekend pracovala Catherine Zeta-Jones jeden večer jako servírka ve Fiamma Osteria v New Yorku v rámci příprav na svou filmovou roli. Pokaždé, když jí hosté restaurace tvrdili, že jim připomíná Catherine Zetu-Jones, říkala: „Tohle slýchávám pořád..“ (becki_tu)
  • Ke konci filmu si můžete všimnout hudebního skladatele Philipa Glasse, jak sedí u stolu venku před Bistrem. (becki_tu)
  • Celý film se natáčel v New Yorku. (SONY_)

Reklama

Reklama