Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, myslím si, že už mám něco málo nakoukáno a tohle není poprvé, co film začal báječně a skončil… řekněme stupidně, ale aby to byl až takový propad kvality (kolem půlky filmu jsem uvažoval o 90 %, před koncem o 40 %) to se mi ještě nestalo. Little Children (když o tom tak přemýšlím, je tohle vhodný název, protože většina postav se opravdu chová jako malé děti) není špatným filmem, jak už jsem naznačil, ze začátku mě hodně bavil a já si říkal, že tohle vypadá na zajímavé drama. Ale asi v polovině filmu se to nějak zlomilo a od té doby jsem myslel jen na jednu věc - "kdy už konečně, ku*va, bude konec?!", protože mě opravdu otravovalo chování hlavních postav. Příklad - ženská čte Paní Bovaryovou (tu knížku jsem náhodou četl a proto vím, že to je nudná a blbá knížka) a ztotožní se s ní tak, že se začne podle té knížky chovat (takže si vlastně obhájí svou nevěru). Líbila se mi diskuze v knižním klubu, kdy si to obhajuje a kdy jedna z žen řekne, že tenkrát to jinak nešlo, protože ženy neměly taková práva. Ano, s tím souhlasím, ta knížka je možná hloupá i kvůli tomu, ale Sarah (Kate Winslet) se začne podle té knížky chovat (dnes, kdy žena má mnohem více možností, když je znuděná svým životem). A takhle bych mohl pokračovat, ale nechce se mi. Dnes za 60 % s tím, že (ač ji mám rád) musím říct, že Kate místy dost brutálně přehrávala a jediný, kdo si opravdu zasloužil nominaci, byl Jackie Earle Haley. A já jen doufám, že jednou takhle nebudu uvažovat, jako hlavní hrdinové tohoto filmu… ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

kate winslet som bral ako cukrikove dievcatko - vdaka titanicu samozrejme, ktory mam mimochodom velmi rad aj kvoli nej, ale k veci..zistujem, ze kazdym dalsim filmom stupa v mojom rebricku vyssie a vyssie..no a k filmu, ten je naozaj perfektny, jeden z filmov pri ktorych zabudnete na vsetko a nechavate sa unasat az privelmi skutocnym dejom. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem v podstate nic nevedel, ale docela jsem se na nej tesil, ale nakonec musim rict, ze teda nic moc. Jednak film v podstate neni originalni. Proste se tu resi nevera a vztahy a to jeste nijak zvlast dramaticky, vsechno to jen tak nak plyne, ale aspon, ze ma film takovej ten krapet divnej look. Nicmene linie s uchylem mi prisla naprosto zbytecna, sice to misty ozivi a kdyby nejak na konci zasah do deje, tak nic nereknu, ale takle to bylo krapet k nicemu. Nicmene Jackie Earle Haley je fakt lahudkovej. Navic ma celej film, na to, ze se v nem prakticky nic moc nedeje, dost prestrelenou stopaz. A konec je taky nakej divnej, v podstate se nic nedoresi a jen tak se film usekne. Jediny, co film vytahuje nad prumer, jsou herecke vykony. Winslet i Wilson jsou dobra dvojka a Winslet je opet bezchybna. Akorat me mrzelo, ze Connelly dostala minimum prostoru. Celkove se jedna o zajimave natocenej filmecek, kterej sice nenudi, ale je v podstate o nicem. Taky me ze zacatku stvali ty desny vysvetlovaci kecy vypravece, kterej furt vysvetloval, co si postava mysli, co si preje a podobne. Lepsi 3*. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, jaký asi může být přes dvě hodiny trvající milostný vztah mezi Kate Winslet a Patrickem Wilsonem. Ukázalo se, že mé představy o jejich vášnivém vztahu, který bude naplňovat celý děj, byly poněkud nepřesné. Zhruba první polovina filmu se jejich setkáním, vyvíjející se přitažlivostí a následným vznikem poměru zabývá. Zároveň se však do této jejich společné linie prolínají i další charaktery se svými vlastními démony a osudy. Skvělý Jackie Earle Haley jako podivínský a osamocený Ronnie. Jako malé děti jsou zajímavým a silným snímkem s excelentní hereckou sestavou, taktéž i těch vedlejších postav. Kate Winslet je prostě Žena a zde se kromě jejího výkonu můžeme opět kochat pohledy na její svlečené křivky:) ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Mírně edukativní či esejistický snímek o tom, jak za podivných spletitých okolností (ale které životní okolnosti takové nakonec nejsou?) několik bludných eskapistických duší převezme odpovědnost za svůj život a štěstí svých bližních a přestanou se chovat jako malé děti. Příjemně odtažité, aby to nebyla romantická lovestory, a s překvapivě svěže gradujícím finále. *~ ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • V románe je postava Ronnieho vykreslená fyzicky úplne inak ako vyzerá Jackie Earl Haley. Má nadváhu, plešinu, je fajčiarom, ktorý nosí okuliare. (megajalec)
  • Do úlohy Brada navrhla Patricka Wilsona sama Kate Winslet. (imro)
  • 26milionové drama distributora New Line debutovalo na 42. příčce amerického žebříčku návštěvnosti (6. – 8. 10. 2006) se ziskem 97 953 dolarů z pěti kin. Celkový obrat v USA se pak vyšplhal na pouhých 5 milonů. (imro)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama