Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (708)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Výkon Bolka Polívky nemožný. Jeho příslušnosti k romské menšině jsem věřila asi tak jako spontánnosti jeho nadávek a v mnoha situacích bylo nasnadě, že si sám prosazoval svoje zavedená klišé, která už dost nudí. Naproti tomu projev V. Holuba byl naprosto přirozený a civilní, příjemným překvapením byl i V. Javorský, navíc jsem se dočkala po dlouhé době příběhu - vlastně dvou v jednom. Silnější výhradu bych měla ještě k hudbě, ta působila vlezle a rušila. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film jsem sledoval s přáteli v podnapilém stavu a během filmu jsem se zasmál pouze jednou. Humor a vulgární hlášky většinou vyznívají křečovitě, ale popravdě jsem už od začátku očekával, že nepůjde o komedii jako takovou, ale myslel jsem, že mě film bude něčím šokovat, zarážet, ale ono nic. Scénář je neslaný, bledý a po skončení filmu jsem si říkal, že bych si pustil desítky jiných filmů, než tento znovu protrpět. Je pěkný, že film doprovází cikánská hudba a že je na začátku filmu zachycena romská ulice, ale to je asi vše co bych k tomu filmu přičetl k dobru. Musím opět k české kinematografii napsat, že se jedná o další zbytečný film, který nemá co nabídnout. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky.... ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ach jo, nevím nevím...Ačjsem se kochal záběry rodného kraje... pohled na lokalitu Hrabák od Havraně a elektrárna Počerady má své kouzlo... :-) ale ale film je to velmi nemastný neslaný... První polovinu filmu jsem čekal, že se to "rozjede" a když jsem pochopil, že se to nerozjede... trpělive jsem čekal na konec... Nevím, ale moc jsem se nenasmál.... Za pozornost stojí tak leda hudba... a to je tuze málo... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Bolek Polívka opět zaperlil a zcela se položil do své role vulgárního romského občana. Celý příběh je takovým slabším náhledem do romské mentality s nadějí mladší krve, která je vlastně úplně jiná, než předchozí generace (což mi přišlo jako utopie, neboť jsem se s takovým případem ještě nesetkal). Celkově to byla legrace a bavil jsem se po většinu filmu. Některé scény mi ale přišly vynucené a nepřirozené. Každopádně je to slušný počin a možná trochu podhodnocený. U mne 65% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu sem protrpěl, to byla hrůza, strašně amatérský, ostatně jako celej film(Vejdělek tu Redakci prostě zapřít nemůže), pořádně nevysvětlený a tak sem se v tom docela plácal, až za nějakou dobu sem pochopil jak se věci maj a už to bylo trošku lepší, ale pořád to dost haprovalo, jenže v tu dobu do filmu přímo vlítnul Bolek Polívka a celej tenhle film rozsvítil, jedinej on a Marián Labuda snesou přísnější měřítka všichni ostatní jsou daleko za nima.Bolek je naprosto skvělej, být ve všech scénách tak neváhám a dávám plný hodnocení, jenže buhužel tomu tak neni. Do hlavního příběhu je ještě vloženej takovej vedlejší vyprávěnej příběh a to jako fakt dost zhusta nudí a dá se říct, že je skoro o ničem, prostě ztráta času, kterej mohl využít Bolek, no on vlastně ani hlavní příběh neni kdovíco, ale Bolek a jeho hlášky ho pozvedávaj do plusových hodnot ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Až během natáčení napadlo Vladimíra Javorského ve scéně, kdy mu Marian Labuda spouští láhve od piva v košíku, aby vyrovnal dluh za známku, použít skutečnou pošťáckou peněženku. (Jizni Tlapa)
  • Bolek Polívka byl nominován na Českého lva za výkon ve vedlejší roli. (Elisebah)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama