Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (708)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nebejt Bolka Polívky, kterej hláškuje a nadává jak dlaždič kde může, tak je hrozná nuda. Bylo mi ze zdejších komentářů jasný, že nemám čekat zrovna komedii, ale na mě takové ty "vážnější" a melancholické scény vůbec neudělali dojem, naopak mě strašně nudily. Ještě ke všemu ta hudba, kterou vůbec nemusim a ten Somaliho příběh, kterej byl strašně nudnej a blbej. Tohle se prostě Vejdělkovi vůbec nepovedlo a od Účastníků zájezdu je to strašnej propad. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je to takové zmetené. Dokud nepřijde Polívka na scénu, táhne se děj jako medová slina a člověk neví, jestli má koulet očima nad upejpavým Labudou nebo jeho nevýrazným synem, když pak přiběhne Stano a oživlé literární podobenství začne nabírat grády (Vladimír Javorský rulez), začne to být naopak trochu přepálené a křečovité. Zlatou střední cestu Vejdělek dokonale minul a ten lidový humor jsem tu taky hledal marně. Pokud spočívá v neobjevném skloňování jednoho sprostého slova na p... tak se klaním a loučím. Na tohle jsem asi příliš gadža. Stejně jako většina štábu. A nezmění na tom nic ani rozjuchaný soundtrack. (50%) ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tato komedie je strašně nevtipná. Fóry, které mají diváky bavit jednoduše nefungují. Je to možná tím, jak křečovitě se snaží Labuda s Polívkou vypadat jako cikáni, což se jim však vůbec nedaří, ani gestikulačně, ani hlasově. Mnohem horší je výkon představitele syna Labudy. Režisér nejspíš nedokázal ze svých herců vyždímat ani standard. Navíc proložil film nudnými snovými scénami, které jen brzdí. To nejlepší na filmu je hudba. Písničky, které zde zní strčí do kapsy i Gipsy Kings. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu sem protrpěl, to byla hrůza, strašně amatérský, ostatně jako celej film(Vejdělek tu Redakci prostě zapřít nemůže), pořádně nevysvětlený a tak sem se v tom docela plácal, až za nějakou dobu sem pochopil jak se věci maj a už to bylo trošku lepší, ale pořád to dost haprovalo, jenže v tu dobu do filmu přímo vlítnul Bolek Polívka a celej tenhle film rozsvítil, jedinej on a Marián Labuda snesou přísnější měřítka všichni ostatní jsou daleko za nima.Bolek je naprosto skvělej, být ve všech scénách tak neváhám a dávám plný hodnocení, jenže buhužel tomu tak neni. Do hlavního příběhu je ještě vloženej takovej vedlejší vyprávěnej příběh a to jako fakt dost zhusta nudí a dá se říct, že je skoro o ničem, prostě ztráta času, kterej mohl využít Bolek, no on vlastně ani hlavní příběh neni kdovíco, ale Bolek a jeho hlášky ho pozvedávaj do plusových hodnot ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Roming není sondou do sociálních problémů romského etnika, není ani holdem cikánské kultuře. Nejspíše se snaží projet cestou, již vytyčil Kusturicův film Černá kočka, bílý kocour. Nemaje však ani z poloviny tak svérázné prostředí a postavy, ani z čtvrtiny takové tempo, nezmůže se než na na trapné převádění obecně známých fakt o rómech, jedno zda pravdivých či ne, do úsměvné roviny. Cikáňata kradou kanalizační poklopy, cikáni nepracují, nic neplatí, bydlí v barabiznách, cikánky středního věku jsou vypasené babizny... V podání Romingu však nic z toho není tragédií, neštěstím či problémem. Kdepak, jakoby šlo o roztomilý aspekt rómství, který činí kulturu našeho státu bohatší a lepší. Veselejší. Kusturica byl stokrát zábavnější. Zřejmě totiž ví, že neustálé opakování slova "píča" není vtipné. Silná *. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Keď z Kačeny (nákladné vozidlo na ktorom sa vezú hlavný protagonisti filmu) odletí kus plechu a Bolek Polívka z Mariánom Labudom sa sklonia k odletenej časti, je jasne nad ich hlavami vidieť biely chlpatý obal mikrofónu. (andykovac)
  • Během natáčení scény, kdy měl Bolek Polívka, který má hrůzu z vody a výšek, přeskočit na dvoře almaru, dostal herec takový strach, že prohlásil, že zde není proto, aby dělal kaskadéra, a k natočení scény téměř nedošlo. (Jizni Tlapa)
  • Ve filmu je nafouknut balonek, který poté letí k nebi. Balonky naplněné obyčejným vzduchem však k nebi nestoupají. (Terva)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama