Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (708)

Satan 

všechny recenze uživatele

Ústřední dějová linka o svatbě a bláznivé cestě k nevěstě není napsaná vůbec zle. Má vtip, má dobře napsané situace a má bohovského Polívku, který pyčuje na všechny světové strany. Problémem je neustále přerušování nejzáživnějších pasáží těmi nic neříkajícími nudnými intermezzy evokující snad nějaký magický surrealismus s duševní hloubkou (?). ROMing se tak stává nezáživným slepencem více či méně banálních situací a ve výsledku se nechutně vleče. [Přesná stopáž: 108 min] ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Marek Epstein možná není špatný scénárista - ale tenhle prvoplánový pokus s pokusem o přesah (ještě navíc s romskou tématikou - rozuměj: rádoby-originální) zkrátka trochu nudí. Pravdou však je, že zajímavý soundtrack a především správný pičus Bolek tenhle neohrabaný (sic ambiciózní) pokus (sorry, Vejdělku) alespoň trochu tahají ze dna. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo šlo to, ale Polívka celkem zklamával i když jeho hlášky byly v pohodě, tak jsem si ho nějak nemohl vychutnat. Labuda předvedl co vždycky slabý výkon a všici ostatní gadžové mi přišly krajně nesympatický. Cikány rád nemám takže jsem ani nějak moc nečekal, ale nakonec to šlo. Co mě ale nejvíce štvalo byla ta povídka o králi která ač pro film důležitá tak mě sakra nebavila, nejlepší scény proto byly když cikáni cestovaly. Já za sebe dávám průměr, chtěl jsem dát 2*, ale za Polívkovy "čumte pičové" dávám 3*. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil skvěle. Polívka podal toho svého cigána skvěle i Labuda. Film provází i skvělá a sakra chytlavá rómská hudba a hned jsem šel do soundtracku. Kdo mne ale nejvíce dostal byl Javorský ! Nikdy by mne nenapadlo, že by mohl tak dokonale zahrát kmotru s kosou. A jelikož poetické a road-movies já rád, celé mi to velmi sedlo ! Zdejší nízké hodnocené moc nechápu. * * * * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych prirovnal k filmum Kusturici, tohle je takova jeho levna ceska varianta. Coz jsou vlasne dve pochvaly v jednom. Filmy Kusturici mam fakt rad a jen tak kdejakou ceskou blbost bych k nemu neprirovnal a za druhe to ukazuje, ze tu mame opet jednu vyjimku z klasickejch ceskejch filmu resicich vztahy. Jinak film se sklada ze dvou linii, jedna je vymysleny pribeh cikanskeho krale a jeho cesta za ptackem a ackoliv buh, dabel a smrtak jsou udelany hezky, celou tuhle linii bych vyhodil. Tim by se i zkratil uvod filmu, kde je sice obcas nakej dobrej vtip, ale vcelku nic extra. A zbyla by jen druha linie, cesta do vesnice za nevestou, kde neskutecnym zpusobem radi mega ultra krutej Bolek Polivka. Vetsina jeho dialogu se sice zklada z picus a kurva, ale takle prirozene nadavat sem v ceskym filmu od dob Kurvahosigutntag asi neslysel. Ono celkove vetsina dialogu pusobi prirozene. Coz je dalsi pochvala. Jinak celej film vypada vcelku lacine a jednoduse, ale vzhledem k tematu si myslim, ze to bylo idealni. I kdyz ma film par hluchejch mist, tak jsem se ani na moment nenudil, par vtipu je fakt brutalnich a Bolek celej film zveda o uroven vejs, takze jsem se zkratka dobre bavil a davam vysoky hodnoceni. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu je nafouknut balonek, který poté letí k nebi. Balonky naplněné obyčejným vzduchem však k nebi nestoupají. (Terva)
  • Až během natáčení napadlo Vladimíra Javorského ve scéně, kdy mu Marian Labuda spouští láhve od piva v košíku, aby vyrovnal dluh za známku, použít skutečnou pošťáckou peněženku. (Jizni Tlapa)
  • Natáčení probíhalo v Mostě na sídlišti Chanov. Scéna křtu byla nafilmována v kostele sv. Kateřiny v Choteči u Prahy. (M.B)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama