Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (708)

Shit 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu sem protrpěl, to byla hrůza, strašně amatérský, ostatně jako celej film(Vejdělek tu Redakci prostě zapřít nemůže), pořádně nevysvětlený a tak sem se v tom docela plácal, až za nějakou dobu sem pochopil jak se věci maj a už to bylo trošku lepší, ale pořád to dost haprovalo, jenže v tu dobu do filmu přímo vlítnul Bolek Polívka a celej tenhle film rozsvítil, jedinej on a Marián Labuda snesou přísnější měřítka všichni ostatní jsou daleko za nima.Bolek je naprosto skvělej, být ve všech scénách tak neváhám a dávám plný hodnocení, jenže buhužel tomu tak neni. Do hlavního příběhu je ještě vloženej takovej vedlejší vyprávěnej příběh a to jako fakt dost zhusta nudí a dá se říct, že je skoro o ničem, prostě ztráta času, kterej mohl využít Bolek, no on vlastně ani hlavní příběh neni kdovíco, ale Bolek a jeho hlášky ho pozvedávaj do plusových hodnot ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

ano, kde sa hrabe vejdelkov roming na macku a kocura emira kusturicu. aj napriek tomu musim povedat, ze je prijemne sledovat mojich dvoch oblubencov polivku a labudu, aj ked prvy menovany trosku lezie na nervy svojou niekedy moc umelo tlacenou vulgarnostou, ktora kedysi vyborne fungovala v kurva hosi... film je strasne dlhy, a to je jeho najvacsi nedostatok. posledna polhodinka je uz cisto o nude a o dozivani, skoda, prva polhodinka slubovala mozno nieco viac. ale musim uznat, ze ku dvom poharikom vina, ktore som si pocas tejto dvojhodinky doprial, ide o idealneho partnera na jedno pouzitie. peknych 60% ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Komedie od tvůrců Účastníků zájezdu. Dospěj už, pičusi jeden. Vejdělek není ani český Tonny Gatlif, protože na to mu chybí schopnost skutečně vyprávět příběh, ani Emir Kusturica, protože na to má scénář až moc pevnou dějovou základnu, prospělo by mu rozvolnění a prvky magického realismu ve filmu působí vyloženě nepatřičně._____ Hodně překvapí, v pozitivním slova smyslu, výkon Oldřicha Vlacha. Labuda jako jeden z mála do své postavy vtiskuje skutečnou životnost a trojrozměrnost, Polívka zato zůstává jen figurkou a o jeho "hereckém výkonu" se dá říct jen to, že díky Dědictví přestal být hercem a už je jenom hláškostroj. Škoda, že nedobře promazaný a působící na ty nejnižší lidské pudy, kurva piča._____ Už nějak začinám chápat, proč se u nás netočí road-movie: jednak je na to naše krajina hodně nezajímavá, jednak je mají na svědomí většinou tvůrci, kteří buď nemají ujasněno, co chtějí říct, nebo přitom koktají. Vejdělej je hladivý, smířlivý, pokud si dovolí vypíchnout nějaký neduh, tak je tezovitý a prvoplánový, při nejlepším to vidí černobíle (nikoliv šedě, jak by se na vyprávění o životě a duši slušelo)._____ Ve výsledku hrozně promarněná šance, která vyčpí doztracena, má spoustu nedořešených motivů a ruka dramaturgova mohla na konci čím dál tím víc zasahovat. Na druhou stranu Vejdělkův trademark v podobě tance funguje i zde, jenom... Raději bych se díval na fiktivní příběh, rómský epos o vyhaslém ohni, než na banální putování za poznávání sebe sama a svých kořenů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK 28miliónovTržby Celosvetovo $1,218,251(presnejšie s Česka a Slovenska) ║ Ďalší zbytočný prehmat.... prvých asi 20minút vás dokonale znudí, tak že nasledujúci dej to už nezachráni, Polívka to svojím príchodom na pľac príbehu ako tak oživí ale časom jeho nekonečné nadávky začnú prerastať cez vtipnosť a začnú byť len monotónnosťou, škoda čakal som určite viac od dvojice Labuda-Polívka , Labuda je až moc nevýrazní tak ako vedľajšia dejová línia o cikánskom vajdovi. /videl v kine: 40%/ ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo šlo to, ale Polívka celkem zklamával i když jeho hlášky byly v pohodě, tak jsem si ho nějak nemohl vychutnat. Labuda předvedl co vždycky slabý výkon a všici ostatní gadžové mi přišly krajně nesympatický. Cikány rád nemám takže jsem ani nějak moc nečekal, ale nakonec to šlo. Co mě ale nejvíce štvalo byla ta povídka o králi která ač pro film důležitá tak mě sakra nebavila, nejlepší scény proto byly když cikáni cestovaly. Já za sebe dávám průměr, chtěl jsem dát 2*, ale za Polívkovy "čumte pičové" dávám 3*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu je nafouknut balonek, který poté letí k nebi. Balonky naplněné obyčejným vzduchem však k nebi nestoupají. (Terva)
  • Herci Marián Labuda (Roman) a Boleslav Polívka (Stano) řekli, že natáčení tohoto filmu pro ně bylo jedno z vůbec nejnáročnějších. Režisér Jiří Vejdělek to komentoval: "Prostě se snažím, aby film dopadl co nejlíp, aby si diváci za svoje peníze přišli na své. U Romingu to měli pánové Polívka a Labuda o to těžší, že film byl náročný nejen po herecké stránce, na což jsou zvyklí, ale i po fyzické. Chtěl jsem po nich mnohdy kaskadérské kousky: topil jsem je, házel ze skříní a přes plot, nechával hořet... Roming má spoustu speciálních efektů, tedy něčeho, co není pro české filmy úplně typické. Obnášelo to spoustu dýmostrojů, dešťů, bouřek, větrů... A do toho všeho jsem si s herci špital o emocích. O to větší radost mám z toho, že když jsme všechny živlostroje ve střižně zklidnili, tak se nám herci neztratili, vyšli z toho kraválu moc dobře. Mají tam spoustu jemných míst, ze kterých jsem nadšený." (NIRO)
  • Na hradě Hněvíně, kde se také točilo, byl vězněn známý alchymista Edward Kelly. (jenik71)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama