Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (169)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pierne prepiaty príbeh, stokrát videný bez nejakého väčšieho rozmyslu, ktorý ani tak nie je streštenov komédiou ako v predchádzajúcich dobkinových filmov ale má určité čaro ktorým si ma získal. Neviem či je to blížiacimi sa vianocami alebo skrátka takou povznesenou náladou, ktorá bola vidieť na každom jednom políčku tohoto filmu, ale ja som si to skrátka užil. Scenár je samozrejme úplne pre detské publikum ale kupodivu si tento snímok dokážu vychutnať aj starší a to hlavne atmosférou, ktorá celému príbehu ako by dodávala šmrnc. Vaughn je skrátka komik a všetky scény s ním sršia tými jeho kecami , ktoré sú dakedy trefné a dakedy len sú, ale rozhodne on je ťahúňom a fantastický giamatti mu skvelo sekunduje. Ostatné postavy sú tam na okrasu a dotvárajú to zvláštne kúzlo, ktoré skončí udobrením bratov a novým začiatkom v ich životoch. A bohužiaľ koniec podkopáva celý film.Ešte aj toho Vaughna ako santa clousa by som ustál , ale ten pocit radosti na konci, mi prišiel až neskutočne silený a americký a neveril som mu ani za mak. Čo zamrzí o to viec že to malo slušný rozbeh. Vtipov na ktorých som sa smial tu bolo pomenej ale tu išlo o tu atmosféru vianoc. ja som si to užil a začínam sa pomaly pripravovať na vianoce ale rozhodne dobrá nálada s tohoto ostala a ostane ešte pekne dlho. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Výchozí nápad o nezdárném bratrovi Santa Clause i zobrazení vánoční mašinerie na severním pólu je fajn. Pod tímto obalem se pak už sice neskrývá nic, co by nějak výrazněji vybočovalo z tradiční produkce, ale výsledek je velmi příjemný, vánočně naladí a párkrát vykouzlí úsměv na rtech (např. terapeutické setkání bratrů slavných). Poctivé tři hvězdy. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Rodinná vianočná komédia, ktorú si divák užije najviac cez sviatky. Vyjde tu najavo, že rodinná pohoda a láska svojich blížnych sú tie najväčšie hodnoty, s ktorými môže človek počítať. Bolo to však natočené s pomerne veľkým pátosom a podľa obohranej šablóny. Pár zvučných mien a ich výkon ťahá tento snímok v hodnotení o trochu vyššie. 60/100 ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, co to zase bude za ptákovinu a kupodivu mě film docela bavil. Ne že bych se válela smíchy pod stolem, nebo v tom hledala nějakou hlubší myšlenku, ale Vince byl chvílema zábavnej. Působil jako rošťák a ve finále zachránil Vánoce. Sice nevím, jak bych se tvářila jako dítě, kdybych dostala obruč, ale tak když její výroba trvale nejméně času :-))) Holčičky dostaly obruče, chlapečci pálku, všichni byli spokojení (někdo více někdo méně), tradice Vánoc zůstala zachována a jede se dál:-))) ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Vaughnovi se nedivím, ale Giamatti, Weisz, Spacey i Elizabeth Banks asi hodně potřebovali peníze na dárky na příští Vánoce. Hledat vydařený a nápaditý fór je jako hledat borovicové jehličí na smrčku a spadá pod to skupinové sezení sourozenců známých lidí a zrušení velikonočního králíčka, ale jinak je to nepromyšlená a stupidní snaha o pozměnění a vyhledání kořenů santovského mýtu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Kostýmní oddělení spolupracovalo s firmou Levi´s a nechalo speciálně vytvořit 501 kostýmů tak, aby přesně seděly Vinci Vaughnovi. (HappySmile)
  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)
  • Film byl původně pojmenován "Fred Claus", ale kvůli potenciálním problémům s filmovými právy byl název změněn na "Joe Claus". Následně se situace ohledně práv vyřešila a název byl vrácen zpět na "Fred Claus". (HappySmile)

Reklama

Reklama