Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Šablonou námětu trochu tuctové, provedením a podáním však velmi zajímavé. Spousta skvělých, propracovaných, a co je hlavní, různorodých a často velmi zábavných charakterů. Zábavné a nápadité, i když občas průhledné zápletky (i když, divákovi je vždy na začátku hozeno vodítko...), hlavní i vedlejší linie a samotný život v městečku vás ale do křesla na několik sérií dozajista upoutá. Po první sérii čtyři hvězdičky. Pokud si udrží formu i po třetí serii, tak bude určitě čas na tu pátou (hvězdičku). ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Všechny velkoobjemové mozky USA byly soustředěny do malého městečka Eureka, které se tímto způsobem stalo nejchytřejším městem na světě. Roztleskávačky zde vylepšují teorii chaosu, konstruktér raketových motorů odtahuje auta a o tom, co se děje v Sekci 5 je snad lepší nic nevědět. Jednoho dne se však průměrné IQ města sníží o několik bodů. Právě totiž přijel nový šerif Carter, pro kterého je sice nadlidským úkolem sečíst dva zlomky s různými jmenovateli, ale oproti ostatním obyvatelům města umí zachytit stopu zločinu a se sarkastickou hláškou na rtech ji buldočím způsobem sledovat. Od této chvíle již v poklidném městečku, ve kterém se jenom občas přemísťují lidé nebo předměty do jiných časoprostorových dimenzí, nebude nic jako dřív. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál, plný sympatických postav a dýchající příjemnou atmosférou. Je sice škoda, že některé dějové linie v první řadě zůstávají ležet zbytečně ladem i několik dílů (hlavně ta točící se okolo jediné nepříliš sympatické postavy, psychoterapeutky Beverly Barlowe), ale jinak vcelku spokojenost. 1. SÉRIE - 80 % --- Druhá série už počítá s tím, že je divák tak trochu srostlý s aktéry téhle pohodové podívané. Mezi postavami to více jiskří a nedořešené záležitosti se konečně trochu hýbou kupředu. Jedinou výtku mám k tomu, že se tu opakuje stále stejné schéma, kdy se v Euréce něco porouchá a šerif Carter to za pomoci superchytrých vědců musí napravit. Po tolika dílech už je to poněkud stereotypní. To ale nemění nic na tom, že Eureka je opravdu povedený a příjemný seriál, kterému na přitažlivosti dodávají i charismatičtí herci v čele s Colinem Fergusonem a Edem Quinnem. 2. SÉRIE - 80 % --- Třetí série přinesla menší zklamání v podobě odchodu jedné z mých oblíbených postav, Nathana Starka. Chvíli mi trvalo, než jsem si na jeho absenci zvykla, což ale Eurece ani v této řadě neubírá (skoro) nic z jejích kvalit. 3. SÉRIE - 70 % ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

„Vědět málo je nebezpečné, vědět příliš taky.“ -- přesně v téhle atmosféře se nese tenhle seriál. Postavy si brzy oblíbíte, a během druhé série se kvalita zvyšuje. Třetí série je vynikající (viz Jackův test), a čtvrtá série je o cestování v čase, což tvůrci bylo zakomponováno jako reakce na pátou sérii seriálu Lost, kde taky cestování v čase je užito. _ _ _ Zoe má IQ 153 podle seriálu, ale je to pouze fabulace scénáristy, že. Herečce, která ji hraje, tipuju těch standardních 110. _ _ _ Našel jsem provázanost se seriálem Warehouse 13. V první sérii takový ten tlustý vědec mající strach z bakterií vleze do artefaktu, a já vím, kam ho to přenese. Ano, do Skladiště č. 13. Herec Saul Rubinek, který tuto postavu vědce hrál, hraje právě stejnou postavu vědce v seriálu Warehouse 13 (a oba seriály produkuje a vysílá televize SyFy). _ _ _ Jaká je moje nejoblíbenější postava? Zoe, ikdyž ve čtvrté sérii se z ní cosi vytrácí. _ _ _ Můj nález s vědcem, byl potvrzen v epizodě s02e05, seriálu Warehouse 13, a následně v epizodě s04e05, seriálu Eureka. ✔ ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Pilot mě moc nenadchnul, moc toho totiž nevysvětloval a navíc byl natočen v daleko temnějším hávu, než díly nadcházející. Ale postupem času jsem tomuto seriálu přivykl. Pozorovat městečko-skladiště velkých mozků, jak se vyrovnává s denním životem a hlavně s problémy, které způsobuje jejich výzkum, je docela zábavné a místy i poučné. Kapitánem týmu Eureka je jednoznačně Colin Ferguson, jehož šerif je neuvěřitelně osobitý a jehož hlášky vás zaručeně budou dostávat na kolena. Seriál je to spíše oddychový - trochu (ale opravdu trochu) něco na způsob "My name is Earl". Je až s podivem, kolik kvalitních seriálů najednou vzniká......To to nikoho nenapadlo předtím, natočit zajímavý seriál? ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Představitelka Allison Blake ve druhé sérii byla skutečně těhotná, což se pro seriál hodilo. (artuš)
  • Seriál měl být ukončen 12. dílem 5. série, ale protože se finální scéna moc nehodila, Jaime Paglia dokázal přemluvit studio, aby se natočila finální epizoda. (Illuminare)
  • Tvůrci se původně snažili pro hlas S.A.R.A.H. získat Fargovu oblíbenkyni Sarah Michelle Gellar. To však nevyšlo, a tak jí hlas propůjčil samotný představitel Farga Neil Grayston. (Illuminare)

Reklama

Reklama