Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

matmanX 

všechny recenze uživatele

Heuréka měla neuvěřitelný potenciál a šanci stát se kultem, ale to by ji nesměl už po několika epizodách dojít dech. Snad by prospěla výměna scénáristů, protože aby seriál spadl tak rychle do neustálých klišé, ohraných a repetitivních nápadů, na které se nehrabou ani poslední série Star Gate, to se jen tak nevidí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Po první sérii. Seriál mě víceméně baví, má zajímavý sci-fi náměty a prakticky všechny postavy jsou zábavný. Jenže co naplat, připomíná mi to takový vesnický soap opery jako Evervood apod a tyhlety scény ze života lidí z Eureky, co tu jsou sice působí vtipně a pohodově, ale šíleně ředí děj a prakticky ničí jakékoliv napětí. Nevím, nějak mě u toho neláká koukat na deset dílů denně. EDIT po shlédnutí 4. řad své hodnocení neměním. Vědecké zápletky jsou čím dál originálnější, bohužel takovým tím absurdním způsobem a stejně absurdní je, jak Carter vše vyřeší jako superman sám svým selským rozumem, protože přijde na to, co město plné géniů nenapadne. Lehkost a vtipnost a sympatické postavy je bohužel vyváženo neskutečnou řadou vztahů, jejichž neustálé řešení je otravné a ubíjející. Člověk si chvílemi připadá jak když sleduje Beverly Hills. ()

Reklama

Florfila 

všechny recenze uživatele

Tak trochu kýč, tak trochu předvídatelné, tak trochu vyumělkované. Ale stejně to jednoho ťafne za prdel a nepustí. Šerif Carter, chlap se srdcem kluka, mě absolutně dostává. Jeho „Really!“ je nazapomenutelný. Po první sérii jsem se na Eurece stala bezmezně závislou. Seriál, který mě dokáže rozesmát. Super! A navíc se mi ohromně zamlouvají nesnáze, jimž musí hrdinové čelit – časoprostorové díry, alternativní vesmíry, dimenzionální odchylky. Paráda! Jsem schopná ignorovat i občasnou dějovou nesourodost, paralelní konce a opětovné začátky, ale chápu, že lepení dalších dílů pro ukojení nenasytné touhy diváka a kapsa tvůrců se uspokojit musí. A špatně natočené pohybové záběry? Čert to vem! Pak vám tam do toho vlítne Fargo a rozostřený záběr je to poslední, co bych řešila. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Heuréka je fajn seriál. Tohle o něm asi řekne každý, kdo se na něj (i na jediný díl) podíval. Jsou tu sympatičtí herci, prostředí, jednoduché zápletky propojené s hlavní linií každé sezony, je tu také humor a vše se nese v atmosféře pohody. Koncept seriálu je postaven pro pravidelného i svátečního diváka (skoro až ve smyslu různých variací na nemocnice:)), ale trocha ohledů na sci-fi zápletky se samozřejmě vzít musí. Je však škoda, že autoři více neriskovali a volili často spíše klasickou cestu jistoty a tradičních scénáristických kliček (viz. konec druhé série). Pochvalu si zaslouží i slušný dabing, který nevadí a k postavám sedí. Škoda toho až příliš pevného schématu jednodílných problémů, při kterých bude zničena heuréka/svět/vesmír a v poslední chvíli to někomu docvakne a je vyhráno. Při pravidelném sledování je to totiž docela ubíjející:) ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je Eureka obyčejný krimi seriál. Na pohled druhý však zjistíme, že se jedná o skvělý počin s koňskou dávkou nadsázky a humoru. Originální hi-tech prostředí poskytuje spoustu zajímavých zápletek, které potěší všechny sci-fi fandy (a nejen ty). Skvěle zahraný šerif Carter se vždy postará o vtipnou hlášku, na kterou mu přihraje jedna z řady sympatických vedlejších postav. A k tomu všemu skvělá hudba, co chtít víc? Vadilo mi akorát, že rámcový děj se během sezóny téměř nikam neposouvá a trochu se hne jen na konci (popř. začátku) série. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Námět seriálu údajně vznikl během jediného oběda. Jamie se na něm sešel ještě s jedním scenáristou, oba měli rádi seriál Akta X (od r. 1993) a průzkum a oběma se zamlouval nápad malého městečka plného géniů. Později se ho rozhodli realizovat, nakonec přidali šerifa a předložili návrh televizi, která jej přijala. (Illuminare)
  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)
  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)

Reklama

Reklama