Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Han22 

všechny recenze uživatele

Po první sérii. Seriál mě víceméně baví, má zajímavý sci-fi náměty a prakticky všechny postavy jsou zábavný. Jenže co naplat, připomíná mi to takový vesnický soap opery jako Evervood apod a tyhlety scény ze života lidí z Eureky, co tu jsou sice působí vtipně a pohodově, ale šíleně ředí děj a prakticky ničí jakékoliv napětí. Nevím, nějak mě u toho neláká koukat na deset dílů denně. EDIT po shlédnutí 4. řad své hodnocení neměním. Vědecké zápletky jsou čím dál originálnější, bohužel takovým tím absurdním způsobem a stejně absurdní je, jak Carter vše vyřeší jako superman sám svým selským rozumem, protože přijde na to, co město plné géniů nenapadne. Lehkost a vtipnost a sympatické postavy je bohužel vyváženo neskutečnou řadou vztahů, jejichž neustálé řešení je otravné a ubíjející. Člověk si chvílemi připadá jak když sleduje Beverly Hills. ()

FakyCZ 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem věděl, že je to pohodovej seriál. Bavil mě, smál sem se u něj, ale furt mi něco chybělo na pátou hvězdičku. Tak mi to nedalo a koukal sem na něj dál a dál dokud si to tu pátou hvězdičku nezasloužilo a já věděl, že mě tenhle seriál přesvědčí. Tohle je 5ti hvězdičková pohoda, které jsem přišel na chuť hned na začátku ale na tu žvejku uprostřed jsem si chvíli počkal. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bear McCreary: 1. Eureka On My Mind (Eureka Main Title) [0:30] ,2. Sheriff Carter's Theme [3:27] ,3. Prehistoric Love Spores [2:38] ,4. Allison's Theme [2:52] ,5. Through the Vortex [5:02] ,6. Fargo's Theme [2:49] ,7. The Mask of Fargo [2:27] ,8. The S.A.R.A.H. Mobile [1:16] ,9. Let's Get Hitched - Brendan McCreary [3:54] ,10. When You Wish Upon Falling Debris [3:10] ,11. Little Big Bang [2:33] ,12. Henry's Theme [5:21] ,13. Taggart's Theme [2:02] ,14. The Laser Cannon [1:54] ,15. Noche De Sue?osn Falling Debrisryp Brownsteinca Collins/Nina Dobrev/Neil Haskell/Keely Hawkes/Rob Mayes/Rodney To [3:23] ,16. A Nuke for Fargo [5:41] ,17. EurekAerobics - Captain Ahab [2:31] ,18. Victor's Getaway [0:34] ,19. Henry and Beverly [4:24] ,20. Jack and Callie [2:31] ,21. Everyone's Dumb [1:48] ,22. The Heathers [0:37] ,23. Zane on the Lam [2:42] ,24. Erotomania! [2:26] ,25. A Night at Global Dynamics [3:52] ,26. Threat of Nuclear Cleaning [2:19] ,27. A Town Called Eureka [2:10] ,28. Eureka On My Mind Reprise (Eureka End Credits) [0:51], ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Šablonou námětu trochu tuctové, provedením a podáním však velmi zajímavé. Spousta skvělých, propracovaných, a co je hlavní, různorodých a často velmi zábavných charakterů. Zábavné a nápadité, i když občas průhledné zápletky (i když, divákovi je vždy na začátku hozeno vodítko...), hlavní i vedlejší linie a samotný život v městečku vás ale do křesla na několik sérií dozajista upoutá. Po první sérii čtyři hvězdičky. Pokud si udrží formu i po třetí serii, tak bude určitě čas na tu pátou (hvězdičku). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +sympaťák Colin Ferguson v hlavní roli, zajímavá Jordan Hinson, povedený dabing, zápletky jednotlivých dílů, slušně se rozvíjející příběh postav -nejsem z toho až tak u vytržení, kupodivu některé postavy mě celkem štvali (Ed Quinn), mohlo to být ještě akčnější/// Po třech sezónách si dovolím hodnotit. Kdy že má být čtvrtá? Heuréka je hodně netypický seriál, je hodně zvláštní, má mnoho svých svérázných obyvatel, kde nenarazíte na nikoho kdo by měl menší IQ než vy a přesto se tito obyvatelé dostanou se svými vynálezy do potíží, ze kterých je tahá náš hlavní hrdina svým selským rozumem. K dobru se musí připsat, že občas scénáristé množstvím kvalitních zápletek překvapí, rovněž pak překvapí následné řešení a taky fakt, že novější díly nemají sestupnou tendenci a drží si svůj standart. Hezký seriál, který by klidně mohl pokračovat./// Celkem 74%/// ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • V páté epizodě 4. řady se objevila postava Claudie Donovanové (Allison Scagliotti) ze seriálu Skladiště 13 (od r. 2009), za kterým rovněž stojí Syfy Channel. Podobně v seriálu hostoval Douglas Fargo (Neil Grayston), konkrétně v 5. epizodě 2. série. (Illuminare)
  • Ve 4. sérii ve 13. epizodě s názvem „Glimpse“ měl malou roličku Dr. Leeho Stan Lee, který je spoluautorem komiksů jako „Spider-Man“, „X-Men“, „Iron Man“, „Fantastická čtyřka“, „Avengers“, „Hulk“, „Thor“, „Daredevil“, „Doktor Strange“ a dalších. Hraje zde vědce, který experimentuje s efekty gamma radiace, a v průběhu krátkého rozhovoru řekne: "Nechtěj mě rozzlobit, synu. Nechtěl by jsi mě vidět, když jsem rozhněvaný." Což je to narážka na zmíněného „Hulka“. (Rominator)
  • Seriál měl být ukončen 12. dílem 5. série, ale protože se finální scéna moc nehodila, Jaime Paglia dokázal přemluvit studio, aby se natočila finální epizoda. (Illuminare)

Reklama

Reklama