Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (683)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Reign me over je přesně ten typ filmu, který je naprosto úžasný, ale dostanete se k němu úplně náhodou, lehce tušíc o jeho existenci. Trvalo mi týden, než jsem se k tomu filmu odhodlal, teprve komentáře na CSFD mne zlomily a hle, spatřil jsem něco nádherného. Všude se pouze řeší jak jsou teroristé špatní, jak se válka vyhraje atd. Mike Binder to vzal ale z opačného konce a výsledek budu mít v hlavě ještě hodně dlouho. Ukazuje normální lidský příběh, ze kterého se nesnaží mačkat emoce jak z citronu, jen jej nechá hezky plynout, však ono se to dojetí díky skvělým hercům dostaví samo. Ti jsou totiž až odporně skvělí, sympatičtí a každého z nich si člověk ihned oblíbí. Postava Dona Cheadla opravdu působí jako ten typ "hodného člověka". Bez problémů se mu dá uvěřit, že se snaží pomoci starému kamarádovi. Liv Tyler je v roli psychiatričky naprosto dokonalá, ostatně na to má talent a jak ve filmu poznamenali "nádherný kozy". Saffron Burrows, jenž balancuje v mezi komické a dramatické postavy je k popukání, z ženského obsazení pro mne nejoblíbenější. Vrcholem filmu se pak stává Adam Sandler, který (parafrázuji Shadwella) "Hraje sám sebe, losera poznamenanýho nehezkým xichtem, a tedy zákonitě i psychikou". Jeho výstupy, dialogy, pohyby, tohle všechno naprosto, ale naprosto perfektní. Několikrát mi dokonce přišel na mysl i legendární Rainman Dustina Hoffmana. Po dlouhé době vznikl ne-americký film s geniálním scénářem, skvělými herci a originální myšlenkou. Lidský film o lidech. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Celkem atmosférické drama/komedie, které staví na zajímavých hereckých výkonech obou hlavních představitelů, jenž také výsostně těží z urputné snahy neustrnout ve vodách banálnosti a klišé - částečně se daří, částečně ne. Byť lze vyčítat téměř obsesivní optiku zaměřenou jen na dva hlavní hrdiny, což zapříčiňuje určitou neplastičnost vedlejších "zajímavějších" figurek (psycholožka a její pacientka), je to jímavě kluzký až unikající příspěvek k sortě hrdinů trpících PTSP. Co mě však opět lehce rozladilo je "americky nutná" zmínka o 11. září. 60%. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Film o jedenáctém září? To ani omylem, stejně tak by se mohl odehrávat po jakémkoli jiném neštěstí. Je jenom o tom jak se jeden muž snaží pomoci někomu kdo trpí tak velkou bolestí že už není schopný normálně žít a možná při tom pomůže i sám sobě. Příběh civilně a minimalisticky hrajícího Sandlera, který opravdu dokáže chytit za srdce. 9/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá jako film o tom jak se dva debilové hledali tak dlouho až se našli, ale to jen do té doby než ze sebe Adam Sandler dostane tu obrovskou bolest, kterou má v sobě, protože pak se vám chce už jenom plakat. A Adam Sandler ? On prostě nehrál pro moje oči, on hrál pro moje srdce. ......................Vlastně všichni herci byli ve svých rolích naprosto úžasní. To jen, že když Adam Sandler dovyprávěl svůj příběh v čekárně, tak mě natolik zvhli oči, že jsem na chvíli nikoho dalšího nebyl schopen vnímat a po tom co řekl své tchýni to už ani nešlo. No prostě Adam Sandler mě svým jedinečným hereckým výkonem úplně roztavil srdce. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbeh o priateľstve dvoch kamarátov, ktorí spolu študovali medicínu. Kým jedného sužuje malicherný problém byť aspoň chvíľu sám sebou, druhého po strate rodiny pri leteckej katastrofe prenasledujú psychické problémy. Obaja však potrebujú jeden a ten istý liek. Mať jeden druhého. Adam Sandler v úlohe, akú som si v jeho prípade nevedel predstaviť. A viete čo? Zvládol to veľmi dobre. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Adam Sandler svojím vzhľadom (najmä účesom) nápadne pripomína Boba Dylana, čo platí aj o podobnosti filmového plagátu s obalom Dylanovho albumu "The Freewheelin'". (mijec)
  • Sluchátka, které Adam Sandler (Charlie Fineman) nosí skoro celý film, jsou značky BOSE QuietComfort 15. U nás se cenově pohybují zhruba kolem deseti tisíc korun. (Leletik)
  • V levém dolním rohu na stole recepční je na moment vidět štítek, kde jsou čísla 01.20.09, tedy 20. 1. 2009, den, kdy George Bush skončí v úřadu prezidenta USA. (Kulmon)

Reklama

Reklama