Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Tento remake je prakticky jen zkráceným sestřihem výborné korejské předlohy, ze které však bylo vyjmuto vše, co dodávalo předloze kouzelný náboj. No dobrá, pokusím se však zapomenout, že existuje ono kvalitní korejské dílo, protože jinak bych tento film musel nekompromisně hodit do "odpadu!" Podívám se na Bláznivou holku jako na "americkou" romantickou komedii, která však funguje pouze jako romance a jako komedie selhává po všech stránkách. Příběh je neuvěřitelně zkratkovitý - především v první polovině, a i když v polovině druhé nabere určitý romantický dech, v záplavě žánrových příbuzných zapadá pod tlakem lepších filmů nekompromisně do patra podprůměru. Elisha Cuthbert v sobě nesporně jiskru má, snaží se i herecky, ale v této roli mi prostě nesedí, Jessemu Bradfordovi chybí šťáva úplně. Takže ani obsazení není šťastné. ()

KOZLIK 

všechny recenze uživatele

Kastrace až je mi z toho blivno, jediný efekt byl ten, že jsem si připomněl scény z originálního snímku, který jak už jsem zmiňoval je emocionálně silný a opravdový, že každého kdo má srdce dostane na kolena. Nedokážu pochopit, že někdo kdo viděl oba snímky může tento paskvil hodnotit pěti hvězdičkami, to mu asi chybí nějaký vjem. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, koukal sem na to hlavně kvůli Elishe (btw kde se dá přihlásit do fanklubu?) a až druhořadě kvůli tomu, že to je remake podařenýho jihokorejskýho filmu. Nicméně ani film mě nezklamal, sice původní verze je nesrovnatelně lepší, to je jasný hned od úvodních záběrů a krom toho je to trošku volnější remake, ale po první rozpačitý půlhodině, kdy se příběh nějak nedokázel ustálit a neustále působil šíleně roztěkaně a někdy až trapně, se film rozjel, příběh si konečně sednul, Elisha s Jessem Bradfordem se taky rozehráli a nakonec je z toho celkem příjemná a důstojná předělávka. Jinak 1* je za Elishu, to je snad jasný, film je s odřenýma ušima za 3* ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ač jsem to nečekal, tak Yann Samuell nezaváhal a je to on kdo má nabito ostrými (nebál bych se úvodní flashback koláž přirovnat ke Gondrymu). Všechno je o dost srozumitelnější a hollywoodská kolečka jsou promazána, takže se nic 90 minut nezadrháva a nevrže (až na Jesseho Bradforda v hlavní roli - je to fakt dřevo). Ale proč ta snaha? Mám radši tu korejskou ujetost, až někdy nesmyslnost, když se objeví v metru pochodující četa vojáků, otec Neznámé padne na stůl po jednom panáku, výlet na kopec atd. Zasvěcení jistě chápou co mám namysli. 60 % ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Je to sice remake, ale to mi je fuk, protože Asii nesleduji a je mi jasné, že po porovnání tohoto filmu s jeho korejským originálem bych stejně preferoval tento film (fakt Asii moc nemusím)... Co se filmu týče tak velice zajímavý bláznivý příběh v čele s krásnou dokonale ,,ujetou,, Elishou Cuthbert... Na Romantiku moc nejsem, ale co se dělo v tomto filmu bylo něco úžasného.. Prostě jasných 5z5 a moc nechápu proč tu máme průměr 61% ... Remake automaticky neznamená horší film... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)
  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)

Reklama

Reklama