Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jednom trhu prodávala zelinářka (S. Zázvorková), která měla syna Jakuba (O. Havelka). A protože to byl její jediný syn, tak se v něm doslova viděla. Jenže Jakub byl pěkně rozmazlený synáček, který si zakládal na své pěkné tvářičce a měl rád pouze lidi s hezkým zevnějškem. Takže se mu vůbec nezamlouvalo, když se jednoho dne u zelinářského stánku zastavila podivná žena, která začala všude strkat svůj dlouhý a šeredný nos… Kdyby ovšem věděl, že to není ledajaká žena, ale zkušená a poněkud zlomyslná čarodějnice, mnohá trápení by si ušetřil. Čarodějnice (L. Kozderková) totiž Jakuba za jeho domýšlivost pěkně potrestala… Jak se z namyšleného panáka stal obětavý a skromný mladík, který si nakonec našel tu pravou nevěstu, se dozvíte v pohádce, kterou podle literární předlohy W. Hauffa "O trpaslíku Nosovi" napsala K. Kuršová a režie se ujala J. Pokorná-Makoszová. Jakubovu nevěstu si zahrála Tereza Pokorná. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Non cuc flundra!" Rozmaznaný a prehnane sebavedomý feši Havelka príde pričinením čarodejnice Kozderkovej o veškerý mladistvý pôvab, prestane sa socializovať a upne sa na rozvoj kuchárskych schopností zabezpečovaním teplej stravy pre spomínanú bosorku, jej päťhlavú dračicu domácu a dvoch rarachov. Časom sa vypracuje až do zámockej kuchyne, kde sa síce realizuje profesne, ale stráda v oblasti intímnej, až nakoniec zahorí opravdivým citom k hydine. Klasická dobová televízna rozprávka s papundeklovými kulisami, vynikajúcimi hereckými výkonmi (okrem spomínaných by som vyzdvihol Hadrbolcovú, Větrovca a Augustu), vtipným príbehom a dokonca morálnym (či akým) ponaučením. Ako decko som to miloval, ako dospelý nad ňou tiež neohrniem nos. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu tato pohádka patří mezi spoustu průměrných, jelikož "nad vodou" ji drží pouze herecký výkon pana Havelky. Ostatní představitelé ničím nenadchnou a to ani paní Kazderková. A o tom, že je tato pohádka "zapomenutá" svědčí i to, že ač jsem na CSFD už skoro tři roky, tak ji hodnotím až dnes a to jen díky tomu, že běží právě v televizi a to jsem jim viděl před mnoha lety. Nesdílím s Vámi Vaše nadšení a hodnotím slabými třemi hvězdami. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nosaté čarodějnice to nikdy neměly snadné. Ale pokud vstoupí do života prostořekému a sebevědomému mladíkovi a zapůsobí na něho výchovně, tak ať se klidně i v dnešní době objevují. Nesnáším pýchu a lidi, co si myslí, že tenhle svět je určený jen jim, a vnucují svoje já druhým lidem... Proto mám rád takové čarodějnice, která se objevila v téhle pohádce a působí tak výchovně! Díky zlepšení povahy si mladík našel i prima nevěstu. Tu pravou, kterou tolik mužů hledá! Sotva by se mu to podařilo, kdyby nepoznal nosatou Čarodějnici. jen víc nosatých čarodějnic s tak dobrým srdcem do naší reality! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vždycky se můžu posrat, když odněkud z bolševickýho archivu, na mě z obrazovky vyskočí papundeklové peklo. Ve světě řádil Rambo, Terminátor, u nás Havelka. Tenkrát asi byla přemíra plastelíny, stály se fronty jenom na ovoce, tak tam ožralý maskér Havelkovi připlácl na ksicht cosi, co mělo připomínat, že ve světě je i princ Charles. Co jiného Havelka uměl, buď hrál nesympa, v tom byl dobrý, nebo ňoumu. Prosím vás, nevykládejte mně, že jste nevěděli, jak tahle zbytečnost dopadne. Ano, to bylo obrovské překvapení, že se ten egostický maník napraví. No, ty pičo, to bych nečekal. To bylo neskutečný! Ještě teď to rozdejchávám. Tahle pičovnost má vše, co od ní čekáte. Kulisy jak pro trotla, debilní herce, předvídatelný děj. A tu paní režisérku Jiřinu Makoszovou si komáři taky mohli odpustit. Na vánoce nás zase bude terorizovat podobnými výblitky. Čekám hodně Čenských, Vašinků a Navrátilů. 20% ()

jendamaty 

všechny recenze uživatele

upřímně je mi trošku záhadou, co na této zoofilní dekadentní pohádce bez sebemenší logiky zdejší uživatelé vidí a proč tak vysoké hodnocení... opravdu téměř všichni zúčastnění herci jsou skutečnými umělci a smekám před nimi, zde však svoje umění rozhodně nepředvádějí... tohle opravdu jedině jen z jakési nostalgie, mně to naprosto nic neřeklo ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama