Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, která ani ne tak obsahově, jak "obrazově" vyloženě reaguje na klasický exploitation kult Straw Dogs (1971), v menší míře pak obsahově i na stejně tak významný kult Deliverance (1972). Dva muži, dvě ženy. Žádní puberťáci určení k zvrhlým hrátkám vesnických buranů, ale dospělí lidé se svými vlastními problémy a osobnostními vlastnostmi. Nalezení malé holčičky v prasečím chlívku je přirozeně vede k její záchraně. Do té doby má film pomalé tempo a chvíli i otravuje vzájemnými hádkami hlavních postav. Návštěva místního hostince je však pro tento typ filmů naprosto typická a ukázková, zde divákovi poprvé vyschne v hrdle ... Dlouho pak ještě ale trvá, než se film rozjede, ale jakmile se tak stane, opravdu nepustí. Jak už z důvodu zvtárnění, což je skutečný skvost - kamera, kamerové záběry, barvy, filtry, osvětlení, prostředí, déšt, vzdálené záběry atd. ... tak z hlediska obsahu -naháněčka po lesích s brokovnicemi/kulovnicemi, napětí, brutalita, násilí, prostřílená břicha durch atd. ... Výborné je pak sledovat drsňáka Gary Oldmana, který drsňákem ve filmu je a zůstane do poslední vteřiny, nijak nevyměkne, jak bychom tradičně očekávali. Stejně tak je zajímavé sledovat šílenou změnu jeho přítele z městského "nekňuby" (skutečně jako by vypadl z oka Dustinu Hoffmanovi ve Straw Dogs ...) v chladné vraždící monstrum ... Vynikající film, ale na plný počet tomu přesto něco chybělo. Možná více té originality a překvapujících scének, přece jen už tady hodně věcí bylo ... ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Potenciál to rozhodně mělo, a mělo to Garyho Oldmana. Mohlo to být napínavé a v podstatě to i bylo, ale filmu podrazila nohy ta snaha o vztahovou psychologii a strašné nedotaženosti a nelogičnosti. Kdyby se na to vykašlali, využili víc to dítě a míň toho tragéda, který jednal tak debilně, že doteď nevím co si o tom mám myslet, mohl to být vzhledem k prostředí a příběhu výborný thriller.( A kdyby ta holčička byla vlkodlak, tak i horor.) ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama se skvělým obsazením. Kombinace dabingu (bohužel) se španělštinou byla okouzlující, především v podání vynikajícího Garyho Oldmana. Scénář byl napsán dobře, až (jak již zde bylo zmíněno) na závěrečnou pasáž, kterou si musí divák opravdu domyslet. Každopádně filmu neschází napětí a hutná atmosféra odlehlého lesního prostředí. I přes četná klišé či opakování námětu jsem byl po shlédnutí filmu velice spokojený. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Povedené nebéčkové exploitation, odehrávající se kdesi ve španělských lesích, kam přijedou dva anglické páry a (bohužel pro všechny zúčastněné) narazí na tajemství některých z místních vesničanů. Rozhodně to není klasická zápletka ve stylu měšťáci vs. vidláci, o to jsem měl dojem že zde ani nešlo. Namísto brutalit a násilí je tu znát důraz na psychologii postav a neštěstí celé situace, to především dělá z BOSQUE DE SOMBRAS v dnešní době zajímavý (až trochu retro) počin, jedoucí ve stopách kultovních základních kamenů tohoto subžánru - DELIVERANCE a STRAW DOGS. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Podhodnocený film řekl bych. Film má bezvadnou kameru, zajímavou atmosféru a výborný herce. To všechno je občasně doprovázený zvláštní hudbou. Před více než třiceti lety s něčím podobným přišel Peckinpah s filmem Strow Dogs, což je asi jediná rozumná volba na srovnání. Hitovka od Sama je sice dokonalá, to nic ale nemění na tom, že Bosque de sombras dosahuje stejných kvalit, ba i větších. Hrozně rád bych viděl verzi co má 153 minut. V té kradší je moc znát, že ta hodina tam zkrátka chybí (proč tu holku drželi v tý díře? ptám se! Našel bych i další otázky, který pravděpodobně souvisí s tím utnutím). Až na to je film parádní. A není to horor :) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama