Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

gogo76 

všechny recenze uživatele

BrainStorm je ukážkový tv film, akých by u nás mohlo vzniknúť viac. Príbeh je chytľavý, vtipný, výborne obsadený a každá postava tu má svoje miesto. Aj ten "majster" z ľavými rukami. Smiech i dobrú náladu rozdával režisér pozvoľna, ale rozložil si to pekne na celý film, takže som vlastne na filme nenašiel nejaké slabé miesto. Scénky ako "televize!" , kalkulačka či lepenie kachličiek zhora( kurva ja by som takého magora vyhodil von oknom) ma dobre pobavili. Úsmev vyvolá i rozhovor medzi Brzobahatým a Gregorovou, ktorí sú (presnejšie boli) v súkromnom živote manželia. Celkovo sa na to príjemne pozerá rovnako ako na T. Pauhofovú alebo I. Chýlkovú, pri ktorej mám občas pocit, že sa za posledných 20 rokov takmer vôbec nezmenila. "Ty jo, a fakt si lítal i proti Japoncúm?"...a keby len to. "Lítal jsem i do Bratislavy..." "No ty kokso!..." 80%. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Brainstorm je filmem, který na rozdíl od většiny svých novodobých českých “kolegů“ snese přísnější hodnotící měřítka. Trojan rozjel další ze svých hereckých koncertů, stejně tak jeho herečtí kolegové, Epstein dodal bezchybný scénář a Strach to celé zaštítil svižnou režií. Nepamatuju si, kdy jsem naposledy viděl od českých tvůrců něco tak originálního a zajímavého. 85% ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Opět jsem narazil na kousek, který mi dokazuje, že né všechny české filmy musejí být špatné. BrainStorm dokazuje, že i chytré vtipy můžou být zábavné, ikdyž někdy je k nim zapotřebí nějakého "léku". Možná by ho ale měl dostat každý, kdo se chce vrhnout do "nakrůcání" nějaké té nové komedie. Radoslav Brzobohatý exceluje a "jeho" hra na city je úžasná! Zajímavosti: Prášky BS byly vyvinuty specielně pro tento film. Po jeho odvysílání jsou však k dostání ve všech lékárnách. O jejich užívání se však poraďte se svým lékařem. :-) 80% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přesto, že se nemohu ubránit mírné podobnosti(alespoň ze začátku) s filmem Shrink (2009,Kevin Spacey v hl.r.) tak mě to zaujalo. Bude na tom asi dost pravdy, že skvělé vedení dobrým režisérem hodně záleží na konečném výsledku nejen hereckém ale celkovém dojmu z filmu. Dobré vedení je poznat na tom, že film lahodí oku, nikde se neobjevuje žádná tříska, která by se divákovi zadřela nepěkně pod nehet. Líbila se mi ta myšlenka, že by člověk mohl alespoň částečně napravit to, co napáchal za svůj život a měsíc tak strávit s blízkými po procházkách a příjemných posezeních u šálku kávy a nebo čaje. Moc se mi líbila mini role herce Pavla Lišky, který vlastně doručil zázračný lék, který prodlužuje život. A jakkoliv zněl obsah připitoměle tak film stál opravdu za pozornost. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Co se příběhové stránky týká, nejedná se o žádný originál. Zlý despotický tatík, nedorozumění v rodině, problémy s dětmi,... Proto by se mi film nelíbil. Navíc některé nejasnosti, jako např. zmizení milenky a velmi rychlý návrat filmu škodí. Ale Ivan Trojan předvádí obvykle kvalitní výkon, Radoslav Brzobohatý perfektní, Ivana Chýlková zajímavá, atd. atd. Až na Pavla Lišku, který je zase Liška a už mi to začíná vadit, tak po herecké stránce není co vytknout. Jiří Strach dobře režíroval, a tak vznikl film, který se prostě zaryje pod kůži. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Jakub (Ivan Trojan) bere děti do kina Ořechovka v Praze Střešovicích. Kino je z roku 1923 a uvádí se, že je poslední svého typu v Praze. (sator)
  • Na konci filmu se poslíček (Pavel Liška) v nemocnici otci (Radoslav Brzobohatý) zmíní, že dostal k životu 29 165 dnů, což je přibližně 80 let. A právě v takovém věku, těsně nedožitých osmdesáti let, o čtyři roky později od natočení filmu Brzobohatý skutečně zemřel. (Mara97)
  • Místo, kde ve filmu bydlí doktor Jakub Hloch (Ivan Trojan), je stejné jako ve filmu Ženy v pokušení (2010), kde bydlí Helena (Lenka Vlasáková). Jak Ivan Trojan, tak Lenka Vlasáková, hrají v těchto filmech psychology a mají v této vile soukromou ordinaci. Vila se nachází v pražských Dejvicích v Glinkově ulici. (MissSimm)

Reklama

Reklama